Top

Tip: Verdens bedste hårkur – basta!

30.09.2012
Skabt af Cathrine

Vær forberedt på en tragisk hårhistorie.

Mit hår gennemgik det værst tænkelige i sommerferien – det begyndte at forlade min hovedbund. Jeg havde købt sådan en John Freida Blonde Spray, som skulle lysne håret over 3-5 ganges brug. Efter tre gange begyndte mit hår at blive skørt og knække af. Trinnet inden totter. Mit hår har i mange år været min “thaaang” – langt og sundt, så at se det falde af hovedet var skrækindjagende. Mareridtsfremkaldende. Ulykkeligt. Det skete alt sammen, mens jeg var i USA, og så snart sammenhængen mellem hårtab og Blondespray gik op for mig, smed jeg møget ud. Men skaden var sket. Og så så jeg Pudderdåsernes post omkring hårfarve – i desperation skrev jeg til Katja:

Cathrine: Katja!! Der er sket det mest hårtragiske i mit liv! Dit indlæg fik mig lige til at skrive, for jeg har aldrig brudt mig om at få farve. Har gjort det to gange men kun af tvang (som musicalcast og som model på frisørskolen). Men for en måneds tid siden blev jeg fristet af John Freidas sheer blonding spray. Den indeholder Peroxide men ellers var der ingen markante advarsler på flasken, og Matas-pigen sagde, den kan du sagtens bruge ? hele året! MEN MEN MEN, nu efter 3 brugsomgange falder mit hår sgu af! Jep! Ikke i totter, men det knækker simpelthen af, jeg fælder som ind i h?. Nu har jeg sat mig selv på en biotinkur med håbet om kunne stoppe det miserable tab. Har du nogen erfaringer med de der bloderingssprays?

? Tror jeg laver et lille indlæg på bloggen om det ? det er ikke sikkert, at alle er ligeså uheldige (synes ellers mit hår er rimelig standhaftigt, det gik fra blond til sort til blond i den der musical på en måned), men advarslen er måske værd at give?

 

Og kort efter fik jeg dette svar fra Katja – jeg elsker Pudderdåserne, det gør jeg virkelig.

 

Katja: Åååårh nej, dit stakkels menneske. Der er næsten ikke noget værre end at tabe sit hår. Jeg har ikke selv prøvet de sprays ? generelt så foretrækker jeg at det er kyndige frisører, der farver mit hår. Jeg farver det ikke engang med hjemmefarvning. Tør ikke?

Men mht. dit hår, så er den gode nyhed jo, at det ikke kommer ud ved roden, men bare knækker af. Det er fordi det tydeligvis er blevet udtørret og ødelagt. Hvad du spiser gør næppe nogen forskel her (omend B-vitamin aldrig har skadet nogen), men det gælder om at få så meget fugt ind i dit hår som muligt og beskytte det for at undgå at mere knækker af, og der er den bedste kur kokosolie: http://pudderdaaserne.dk/2011/05/10/kokosolie-til-haret/

Det hår, du oplever knækker af, gør det, fordi det er blevet tør, skørt og skrøbeligt. Og det, du spiser, kan kun påvirke det hår, der er på vej til at vokse ud. Så det gælder om at beskytte det hår udefra. Og der er en kokosolie kur altså formiddabel.

Held og lykke! Og ellers er det måske tid til at få klippet spidser?

Stort kram

 

Efter at have læst Katjas svar fes jeg ud i Ricky’s (New Yorks svar på Matas) og købte den eneste hårkur med kokos på engredienslisten. Det var fint. For nu. Den indeholdte også en masse ting, jeg ikke er glad for som fx parfume.

Jeg har fulgt en del med hos Pudderdåserne omkring hårkure – den eneste ingrediens der eftersigende skulle kunne reparere håret er kokosolie. Og da jeg sov med den fra USA i håret om natten under resten af ferien (inklusiv pink badehætte – a sight for sore eyes), var den hurtigt tom. Jeg har været igennem et utal af hårkure gennem tiden – Matas’ forskellige, økologisk fra Unique Haircare, John Freida OG så videre OG så videre. Alle gør håret blødt til at rede ud – men ingen har på sigt gjort håret lækkert og stærkere, og det til trods for systematisk brug.

Katja smed for et par uger siden dette indlæg op på bloggen, og da tænkte jeg, at jeg måtte se nærmere på Treatment 1 fra Purely Professional. 240 kroner lød umiddelbart som meget for mig, men desperat for at redde så meget af håret, jeg kan, var jeg villig til at lægge den pris.

Jeg fik kuren ind ad døren for en uge siden og har indtil videre brugt den hver anden dag. Det er lidt vel ofte – men lige i mit tilfælde kæmper jeg jo mod hårtabet. Den er super drøj – der skal KUN bruges, hvad der svarer til en ært. Det er ikke møjt. Og hvis man tænker; “AJ jeg prøver lige lidt mere, mit hår trænger”, så lad være. For håret behøver det ikke, og det bliver bare en smule fedtet. En ærtstørrelse er den perfekte mængde, og så er den nem at fordele. Lige pludselig synes jeg ikke 240,- er så slemt, hvis den kan holde længe, og det tror jeg den kan. Jeg pøser altid på af fx Matas’  – ikke drøjt i længden. Treatment 1 dufter ikke, den er ikke fyldt med kemi (det bliver min atopiske hud glad ved), og så kan jeg vitterligt mærke forskellen på håret. Der er også noget “rigtigt” i mit hoved ved ikke at skulle skylle det virksomme ud igen – denne skal nemlig i tørt hår. Jeg er altså fan – jagten på den perfekte hårkur er afsluttet, og forhåbentligt kan jeg redde så meget af håret som muligt fra tørkedøden. Næste weekend skal jeg klippes, som min skønhedsguru Katja også skrev.

33 kommentarer

 1. freja siger:

  Ville også forsøge mig med Blonde spray denne sommer, da jeg ikke havde råd til en tur hos frisøren. Men efter jeg kom til at dryppe lidt Blonde spray på mine blå chinos, er det slut. Først blev busken, hvor de var ramt, lilla. Derefter blev de møre og der gik simpelthen hul. SLUT med blonde spray! Det skal mit hår simpelthen ikke udsættes for!

 2. Marie siger:

  Fårk en historie! Har selv købt og brugt den spray fra John Freida et par gange i sidste uge, men har heldigvis ikke oplevet sådan et mareridt som dig. Nu tænker jeg måske lige en ekstra gang før jeg bruger den igen! Fedt at du fandt frem til PP; kan lissom mærke at jeg skal med på vognen. 😉

 3. Sabina siger:

  Yay! Fedt med et indlæg om hår og hårpleje 🙂
  Jeg vil egentlig bare lige dele min erfaring med problematikken at-redde-hår-som-er-totalsmadret-af-afblegning-og-blonderingsspray.
  Jeg forsøgte mig nemlig også med den ene kur efter den anden. Har lagt en formue hos matas. Virkelig. Da intet rigtig virkede, søgte jeg alternative råd på nettet, og fandt så nogle artikler om kokosolie. Det skulle efter sigende være det eneste der “rigtig trænger ind i håret og giver et varigt resultat”. Så jeg købte en ordentlig omgang kokosolie og brugte det i rigtig lang tid.
  Da jeg så efter en måned med kokosolie, kom til frisøren, fortalte jeg hende glædeligt at kokosolie da bare var super godt, hvorefter hun begyndte at grine af mig. Det er så åbentbart ikke helt rigtigt, at kokosolie “virkelig trænger ind i håret”. Nu kender jeg ikke de korrekte frisør-fraser, men hun sagde at det eneste det gør, er at lægge sig som en hinde uden på håret, og så bliver det vasket væk ved næste hårvask.
  Hun anbefalede mig i stedet en hårolie med argangolie fra Redken, mener den hedder “So Soft”. Hun sagde ikke at det var et rigtig godt bud på et produkt der kunne trænge rigtigt ind i håret. Og det er virkelig en fantastisk olie! Er ellevild med den! Jeg supplerer med den nye hårolie fra Loreal, som er et billigere alternativ, men også rigtig, rigtig god.
  Begge produkter er virkelig at anbefale. Jeg har i hvert fald fået mit sunde hår tilbage. Jubiii!

 4. Tænk at blive kaldt skønhedsguru af så smuk en kvinde. Det kan jeg leve højt på hele næste uge <3
  PS. Hvor er billedet af dig med pink badehætte og kokosolie?

 5. Cecilie siger:

  Den lyder jo FANTASTISK! Er der så kokosolie i den fra Purely?

 6. Tania Nørgaard siger:

  Hej alle,
  Blot som tilføjelse så er jeg normalt ret sart mht. parfume osv. Jeg har dog brugt John Friedas blonde spray i 2 år nu (én gang om ugen), og mit hår har ikke taget skade. Så det er nok ret individuelt om man kan tåle den eller ej. Til gengæld begyndte jeg at bruge sprayen efter en tur hus frisøren, hvor farvning af lyse striber knækkede alt mit hår i yderste lag næsten helt op til hovedbunden. Så det er ikke altid en bedre ide at gå til frisøren..
  Mvh Tania

 7. Cathrine Nissen siger:

  DET skal på bloggen, det kan du bande på! Det er en flot, skinnende lyserød satinhætte.
  Og roserne er absolut helt på plads – I gør et kæmpe gigantisk stykke arbejde, som jeg som læser sætter meget, meget højt. I fortjener det! Sov rigtig godt 🙂
  KH

 8. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det godt du skriver Tania! For jeg har også en enkelt veninde, der fortalte mig, at hun altså ingen problemer har. Det er jo ikke nødvendigvis roden til alt ondt for alle!
  Måske er jeg uheldig – men nettet er også fyldt med skrækhistorier fra netop dette produkt.
  Ligesom med alle mulige andre kemikalier er det nok godt med en tester inden større brug. Min tester kom dog til at koste mig lidt 🙂 Tror nu, det er i bedring!

 9. Jo det gør det faktisk. Din frisør har åbenbart ikke læst den videnskabelige litteratur. Du kan fx. se her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094
  Producenterne siger, at arganolie har de samme egenskaber til at trænge ind i hårstrået som kokosolie har (det afhænger af molekylestørrelse), men der er endnu ikke publiceret studier af det, så vi har ikke dokumentation for det.

 10. Mange tak for tippet, har længe ledt efter en god hårkur (;
  jeg vil da helt sikkert lige prøve den af !
  Knus Stephanie
  http://www.fashionbysterup.dk

 11. Kamilla siger:

  Heej 🙂 Her er lige nogle tips…. Husk altid at, efter du har skyllet hårkuren ud, lige at komme lidt balsam ‘udenpå’ håret, så hårstråene bliver ligesom lukket… 🙂 Og…. http://www.nicehair.dk har de vildeste hårprodukter (og make up) til den billigste pris 🙂 Den her er fx virkelig god: http://nicehair.dk/fudge-harpleje-dynamite-hair-rebuilder-150-ml.html
  Hilsen Kamilla

 12. chris b siger:

  Nu kan jeg se du har købt en fancy ting med kokos i, men du kan bruge noget så simpelt som kokosolie der bruges til madlavning, det er 100% kokosolie uden nogen tilsætning, det er også rigtig godt for din hud og læber 🙂 Jeg køber det hos min tyrkiske grønthandler fordi der er det langt billigere end i de store butikker. (Mit kommer i en flaske som jeg ligger i varmt vand for at få den faste masse flydene, så jeg kan hælde den på en beholder – det stivner igen) Mit hår har haft super godt af det, jeg havde nemlig også virkelig slidte spidser. Bruger lidt hver aften 🙂
  Chris B

 13. Malou siger:

  Nooooo!!! Ikke dit LÆÆÆÆÆKRE hår!!! Den-der-smiley-med-store-øjne
  Er dog glad for, som katja skriver, at det “bare” knækker og du ikke taber det ved roden. Godt du har fundet et vidundermiddel!

 14. Tusinde tak for tippet! Jeg synes også jeg har prøvet alverdens hårkure og mit hår bliver bare ved med at være ekstremt tørt. Jeg bestiller straks denne her fra pp!

 15. Debbie siger:

  Mit hår er virkelig også mit ‘weak-spot’.. Da jeg var helt blondine, og skulle tilbage til min normale mørke hårfarve igen efter halvandet år, var mit hår så ødelagt, at min mor var nødsaget til at klippe mit hår op i en page – det var forfærdeligt!
  Heldigvis er jeg kommet godt efter det, men det har sørme også taget sin tid 😉

 16. Cathrine Nissen siger:

  Selv tak Stephanie, jeg håber du bliver glad for den 🙂 I øvrigt er det værd at følge Purely på Facebook – der annonceres jævnligt tilbud 🙂
  KH

 17. Cathrine Nissen siger:

  Tak for tips Kamilla – mon ikke mit hår snart kan klare sig igen med alle de gode råd og produkter 🙂 KH

 18. Cathrine Nissen siger:

  Ahhh snedigt, det kunne tænkes, jeg skulle prøve at finde det. Er det den man også bruger til madlavning? Den kender jeg i hvert fald 🙂 TAK for tip, Chris! KH

 19. Cathrine Nissen siger:

  Åhhh jeg var så angst for tabet – it just kept going. Men altså – med råd fra Pudderdåserne og et godt produkt, så skal det nok komme sig 🙂 KH

 20. Cathrine Nissen siger:

  SÅ håber jeg denne her kan gøre forskellen 🙂 Ellers kan du også forsøge dig med kokosolie som Chris foreslog? Jeg er i hvert fald glad for PP 🙂

 21. Cathrine Nissen siger:

  Shit, det er da også voldsomt! Det siger lidt om, hvilke kemikalier der arbejder i sådan et produkt! Det lille lager jeg nåede at købe i USA, det er også røget gerathe aus 🙂

 22. Cathrine Nissen siger:

  Det er måske ikke alle, der er ligeså uheldige og reagerer sådan på produktet, men nettet flyder med skrækhistorier (som man selvfølgelig kun skal læse, hvis man tør). Jeg ville ønske produktet ville du til mit hoved :/ PP er faktisk blevet det eneste hår-hejs jeg bruger (på nær tørshampoo fra diverse). Du må med på vognen 🙂
  KH

 23. Cathrine Nissen siger:

  Sabina, det lyder nu som om, du har haft fat i den længere ende end din frisør, der siger at kokosolie ikke virker. Du har altså ikke været galt på den.
  Det vigtigste er at finde de produkter man kan lide, som virker, og som overholder de krav, man har til det – parfumefri, parabenfri eller hvad pokker det kan være 🙂
  Dejligt det lykkedes dig med at vende tilbage til “rødderne” med håret 😉
  KH

 24. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er der, så den virker altså – kokosolie er dokumenteret som det eneste reelt virksomme på skadet hår 🙂
  KH

 25. Cathrine Nissen siger:

  Det tager så lang tid, det er jo det der er så skrækkeligt – man skal være så tålmodighed med det. Og så skal man passe på det, så godt man kan. Dejligt at det er lykkedes for dig at vende skuden og komme tilbage til et lækkert hår, Debbie, vi skal passe på det 🙂
  KH

 26. Jeg starter med denne her 🙂 Har en ide om jeg ikke helt kan styre det der kokosolie 😛

 27. Cathrine Nissen siger:

  Haha, det kan godt tænkes, at det er lidt vanskeligt at finde den rigtige mængde 🙂 KH

 28. EmmaF siger:

  Hej Cathrine. Nu er det her jo et gammelt indlæg, så jeg ved ikke, om du kommer til at se kommentaren. Men anyways, jeg har lige fået denne hårkur i julegave. Og jeg synes, at det er underligt, at man kun skal bruge en ært. For en ært er jo ikke nok til hele håret, er det? Er der så bare noget af dit hår, som ikke får hårkur?
  Knus Emma

 29. Cathrine Nissen siger:

  Jeg bruger det kun i spidserne og ca. halvvejs op ad halsen – længdmæssigt. Det er dem der bliver tørre. Så resten af håret får ikke kur. Hovedbunden producerer masser af fedt selv 🙂 I ny og næ bruger jeg måske dobbeltmængde i håret om aftenen og fordeler lidt mere i håret, inden jeg skal sove 🙂 Håber du kan bruge det! KH

 30. […] til rigtig mange positive tilbagemeldinger fra jer, der har prøvet den. Den er blevet kaldt verdens bedste hårkur, er en succes blandt de professionelle anmeldere og blev i foråret nomineret til en danish beauty […]

 31. Sanne siger:

  Tak for dette indlæg…;-) Jeg opdagede imorges at mit hår bare knækkede uden at jeg gjorde noget. Små spidser på morgenmaden – lækkert. Jeg panikkede fuldstændigt og begyndte at Google. Det første indlæg jeg kommer til er dit…og mand hvor jeg grinede (af lettelse over ikke at være blevet død syg af et eller andet livsfarligt) Jeg har nemlig sprayet sheer blond i mit hår de seneste 4 dage!!! Præsist samme mærke..:-) Jeg havde slet ikke tænkt tanken at det selvfølgelig “bare” var det. Tak tak tak. Hilsen Sanne som nu sidder med kokus i håret ;-))

 32. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Hvor er jeg glad for at det var noget så simpelt som den dumme spray 🙂 jeg var også helt i panik! Men kokos will do the trick, men er naturligvis også fedtet i hverdagen. Så jeg kan kun anbefale dig at købe den lille hårkur til den daglige reparation. Jeg er i hvert fald ganske glad for den stadigvæk 🙂
  Pøj pøj med projektet – vi må vente med de lysere toner til sommerens ankomst 🙂
  Kh C

Send en besked