Top

Top 3: Bedste burgere på USA's østkyst

24.09.2012
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Uf jeg har været tidligt oppe! Jeg skulle med toget fra Hovedbanen kl. 05.50 til Århus for at deltage i et tre dages udviklingshalløjsovs. Det var på et hængende hår, jeg nåede det. Men nu har jeg siddet her og guffet rundstykke med ost, drukket en cocio og den kande te, jeg nåede at lave i morges. Det er slet ikke så dumt at køre i tog. TAK for alle jeres tips inde på Facebook i øvrigt omkring Århus (where to eat, what to see) – jeg ved ikke, hvor meget jeg når efter arbejde de næste par dage, men jeg gad godt se noget andet end bare området omkring kanalen. Og der fik jeg altså glimrende tips fra jer, så tak!

… I øvrigt har jeg kedet mig i toget og lavet en ny header. Jeg bliver aldrig træt af det Frida-billede, men vi har selvfølgelig gloet på det længe. Indtil jeg finder noget andet, får hun æren af at pryde bloggens førsteplads.

Og så til noget fedtet stads! Igen må jeg indrømme, at denne her top tre er udarbejdet efter hårdt benarbejde. Eneste måde at finde ud af, hvilken burger der er den ultimative på, er ved at æde. Teste, smage, tygge, savle. Og ja der selvfølgelig nogle variabler i dette test scenarie, som er svære at hamle op med; hvor sulten var jeg egentlig, da jeg spiste den specifikke burger? Hvilken én tog jeg? Var det mon den bedste på menukortet? Men variabler til side så er jeg altså ret så sikker på, at jeg har en gedigen top 3 til jer! I virkeligheden ligger de tre meget, meget tæt. Nærmest umuligt at nummerere dem, og A’s favorit var også denne gang lidt anderledes fra min. Nuvel, det er jo min blog, så jeg bestemmer hæhæ! Lad os starte med den bedste!

En spytklat fra Harvard nær Harvard Square ligger en mindre men meget travl fast food joint; Flat Patties (33 Brattle Street – Cambridge, Massachusetts). Stedet er fyldt med studerende der bryster sig stolte af skolens farve, vinrød, og små emblemer. Bag disken knokler ti mand på at fodre de boldspillende, cheerlead’ende, hårdt knoklende junghans, der vil have en burger med chili fries og milk shake. Og de har travlt. Rigtig travlt, stedet er pakket og køen er konstant. Men burgeren er også hamrende god; amerikansk på den ordentlige måde med en blød bolle, mediumstegt bøf og de mest udsøgte pommes frites med chili con carne på (den havde vi ikke lige regnet ud, da vi bestilte chili fries). Burgeren er ikke for voldsomt pakket, ikke for gennemvædet af saft og sovs, men den perfekte balance mellem det søde og det salte og det sure. Jeg valgte en ny variant, der endnu ikke var på menukortet med specialost (som jeg kalder det, fordi jeg ikke husker hvilken præcist), aioli, salat og et lille ekstra pift fra karamelliserede løg.

En trøffelburger? Ja tak. STK (Bryant Park, 42nd St, New York) var der flere af jer, der anbefalede, men vi nåede det ikke til aftensmad. Men den sidste dag, da vi gik rundt omkring Rockefeller Center og BAM! Der lå STK’s takeaway. Det anede vi ikke, de havde. Burgerens smagsnuancer kan udforskes i det uendelige (okay, vi taler burger, men leg med). Et svagt hint af trøffel. En lille moden skive tomat. En mega lækker bolle. Haps haps haps – andenpladsen indtages af STK Take Out.

Tippet fra jer om at tage på Shake Shack (flere locations) blev taget helt seriøst. To gange. Og det her er fast food-kæde-mad i allerhøjeste kvalitet. Det var klart A’s favorit. Valget står mellem ca. 4 burgere, så kan man få de lækreste shakes og cheese fries/alm. fries. Alle burgere laves på bestilling, så ventetiden er ca. 5 minutter. De er så simple og smager præcis som en burger skal the American way. Shake Shack lå på førstepladsen de første to uger indtil Flat Patties og STK kom ind i billedet. Den eneste grund til mit nedryk er, at jeg på de andre burgerjoints kunne få lidt mere special editions – karamelliserede løg, trøffelsauce osv.

 

(Jeg skrev indlægget i morges i toget men fik ikke postet. Er nu i Århus)

10 kommentarer

 1. Mathilde siger:

  Her prøver man at tage sig sammen til en løbetur på 10 km i blæst og regn og så viser du de her alt for lækre burgere… Årh ha, men måske jeg kan tænke på dem i mens jeg løber? (;

 2. Baysen siger:

  Håber du får nogle dejlige dage i min by!! For the record – i Århus hedder det Åen og ikke kanalen 😉

 3. Ser lækkert ud! Umami Burger er min favorit:)

 4. freja siger:

  Hejsa! Er ny i den her blog verden, og er først for nylig begyndt at følge med her. Det var i forbindelse med at jeg også har haft NY og usa tur her i sommers. Faldt tilfældigvis over din blog da vi kom hjem, dag jeg sikkert har søgt på noget NY agtigt. Mange high fives til din blog. Den er dejlig personlig, uden det bliver for meget. Og har tit tænkt, “det har jeg også oplevet, eller den tanke sad jeg også med”. Et eksempel kunne være at jeg også stod med den flotte negle pynt i Sephora, men købte dem aldrig. Og nu fortryder jeg vildt! hehe!
  Var også helt vild med shake shack! nice fast food burger! Selvom jeg godt gad at ha fundet en mere old fashion burger joint der var bedre.
  Her tit sidst! dejlig kommentar omkring smiley opdateringerne! Kom i går til at sende alt for mange ligegyldige beskeder af bare begejstring.
  God dag!

 5. Cathrine Nissen siger:

  Haha, jeg håber, du kunne bruge de tanketomme kalorier til at løbe endnu hurtigere 😉
  KH

 6. Cathrine Nissen siger:

  Det har simpelthen været så dejligt at være i Århus! Tak for rettelsen – dumme kjøvenhavner jeg er 😉
  KH

 7. Cathrine Nissen siger:

  Mine too! Det er på top 2 over bedste måltider i min verden 🙂 KH

 8. Cathrine Nissen siger:

  Haha, jeg har gjort det præcis samme! Jeg skriver faktisk nogen gange en bestemt tekst for at jeg få brugt en bestemt smiley – jeg er stor fan!
  Hvor er det dejligt at høre, at du læser med og kan lide den lille verden, jeg har bygget op! Hvor er det skægt med det dersens neglepynt! – man kan “heldigvis” også købe dem herhjemme 🙂
  Shake Shack var møggod! Virkelig! måske var location ikke så spændende, men burgeren var så amerikansk, som de kunne blive… mumsemums!
  KH

 9. Christine siger:

  Hej Cathrine,
  Først og fremmest, din blog er nok den mest livsglade og herlige jeg længe har læst. Er glad hver dag jeg kommer på Bloglovin’, og der står du har lavet et nyt indlæg.
  Jeg skal til NYC om 2 uger, og jeg kan næææsten ikke vente! Jeg glæder mig derfor til dine andre madindlæg (-:
  Jeg har ihvertfald læst alle dine gode tips igennem, og har fået en masse god inspiration! Så tak! Og god søndag (-:

 10. Cathrine Nissen siger:

  Ej manner hvor er du skøn, Christine! Tusinde, tusinde tak for de varme ord! Så må jeg hellere poste noget mere 😉
  Du kan tro, jeg skal få lavet det sidste madindlæg! Ser om jeg ikke kan nå det til mandag! (nu er der snart så meget rod i rejserne her på bloggen, men håber I kan holde tungen lige i munden). Men hav en helt fantastisk tur og NYYYYD byen!
  KH

Send en besked