Top

Tre-i-en'er gi'r problemer

15.04.2012
Skabt af Cathrine

Jeg synes selv, jeg var den fineste rimsmed, da jeg fandt på titlen, hæhæ… Anyway! Lige nu tænker I måske, hvad katten kan det indlæg handle om?? Det skal jeg fortælle jer! Jeg har oplevet en mindre række sære hændelser igennem de seneste år. Det samme lille instrument – det forkerte tidspunkt. Men efter som det er gentagne gange, er jeg begyndt at tænke, det er mig, der er unormal.

Første gang: Vi skal tilbage til folkeskolen. Jeg sidder på forreste række i 8.a. Ind i lokalet træder Hr. Møller. Han har sin koboltblå sweatshirt på, grå korte håndboldshorts – dem der i “ritsj-ritsj”-stof – svedtransporterende. På fødderne har han træsko. Det har han altid. Bare ben i træsko evt. med en lille sok i. Det er uniformen. Hr. Møller er 65+. Han er af den gamle skole. Kalder mig Frk. Nissen. Vil ikke have pigerne til idræt. Tvinger os til armbøjninger, når vi ikke kan svare rigtigt i geografi – normalt har vi ham i geografi og idræt. På denne dag skal vi have som vikar. Under armen har han dagens avis. Vi “skal bare lave lektier fra andre fag”. Så sætter han sig ved katederet. Smækker fødderne op med træskoene på. Læser de første par sider i avisen. MEN. Så sker det. Op af lommen hiver han et instrument. Åh jo. En tre-i-ener. Han tager træskoene af, frem dukker et par knoklede gamle mande-idræts-fødder. I kan godt se dem for jer. Stygge! Med tykke tykke negle. Og så begynder han at “studse” neglene. Jeg – der sidder på forreste række – går i dækning bag min matematikbog – neglene springer rundt i luften som fyrværkeri og lander dansende på bordene foran vores snuder. Skræk og ve!

Anden gang: Jeg sidder i S-toget på vej hjem fra Bernstorff Parken med Frida på skødet. Jeg tygger på en babybite med ketchup, og ind kommer en ung mand 26-27 år. Han sætter sig på sæderne over for mig. På hans skød står en Fitnessworld-taske. Han lyner siderummet op, fisker et instrument op. Gu-døde-mig om det ikke er en tre-i-ener. Han stikker lappen frem (det var dog hænderne trods alt) og så begynder han at klippe dem til. Endnu engang sidder jeg i en lille sky af neglekrymmel og spiser babybite. Ahmen. Altså.

Her er det jeg tænker – det er sikkert bare tilfældighedernes spil der vil mig, at jeg skal være vidne til denne neglescene af to omgange. Men så vil “lykken” mig endnu en oplevelse:

Tredje gang: Jeg sidder i fredags i tætpakket metro – I ved, hvordan man står som sild i en tønde i metroen i myldretiden. Ind i metroen træder en ældre herre. Han har et hoved, der ligner Dumbledores – posede øjenlåg, rynket hud, gråt, tyndt, vådt hår. Han er rar at se på. Meget mild. Han smiler til mig og til en herre overfor mig. Manden overfor mig med det store, sorte, krusede hår tager det som en invitation og begynder at tale til Dumbledore og jeg. Han mener, at det må være kineserne, der har designet sæderne. De er så smalle. Men han synes vist egentlig, det er lidt hyggeligt at sidde så tæt. Jeg griner høfligt til dem begge. MEN. Dumbledore begynder at fumle nede i det forreste rum på hans rygsæk. Op trækker han en dims. En dims der selvfølgelig er – jep – en tre-i-ener. Hans lange, slanke fingre med pergamenthud på får gang i instrumentet. Den ene negl efter den anden tager form. Men her er jeg blevet klogere. Jeg rejser mig op efter 2. negl, flygter fra stumperne.

… Og nu er det så jeg spørger, er det bare helt normalt at sidde og klippe sine negle blandt andre mennesker? Altså på offentligt tætpakkede steder. Er det bare mig, der er sippet, når jeg holder vejret og flygter fra negleskyen? Jeg synes kattenkrasme, det er lidt mærkeligt, at de ikke tænker, at det måske er lidt ulækkert. Hr. Møller – det har altid været min skrækhistorier fra alle mine minder med ham som lærer (og så den gang han tvang mig til at stå på hænder op af døren, fordi jeg kom for sent ind fra frikvarteret. Det har jeg aldrig kunnet finde ud af, væltede selvfølgelig ned i skraldespanden mens de andre grinede). Det er en sær tendens.

16 kommentarer

 1. Cecilie siger:

  Ej det er da godt nok slet ikke normalt at klippe negle på offentlige steder. Er helt forbavset over hvad du har oplevet – utroligt at folk ikke har en situationsfornemmelse. Piger/kvinder lægger også tit neglelak i s-toget og det stinker i sådan en kupe.

 2. hahahahaa! Det er SÅ meget IKKE normalt. Hvad sker der for at du har oplevet det tre gange?? Har heldigvis (7-9-13) aldrig oplevet det! Tror jeg ville gå i panik.. måske løbe skrigende væk. Ad.

 3. Laura G. siger:

  Åh, hvor jeg dog kender problemet! Det er SÅ ulækkert. Oplever også tit at folk sidder og filer negle i bussen. Jeg.kan.ikke.ha’.det.!!
  Du er altså ikke alene om din undren og dine tanker – desværre 🙁

 4. Maja siger:

  Addrgh hvor lyder det bare for klamt – jeg synes på ingen måde man kan tillade sig at klippe sine negle på offentlige steder hvor man er så tæt på andre. Jeg var også sprunget væk hvis havde været dine sko der. Har aldrig selv været ude for det (7-9-13), så tænker du må være monster uheldig?!

 5. hahhaa, ej et fedt indlæg! Tror du er meget uheldig, kan næsten ikke forestille mig noget mere ulækkert end andre folks afklippede negle (det skulle da lige være den gang jeg kom op på min venindes værelse og fandt hendes storebror afklippede hestehale liggende på bordet??). Men det er virkelig ulækkert, har det sgu svært nok med mine egne afklippede negle, eneste løsning er at klippe dem ned i toilettet så de ikke flyver nogle steder hen 😉

 6. A-B siger:

  Hahhaaaaa…. Er lige ved at falde om af grin! Har selv haft en ligende oplevelse med Hr. Møller, what a memory… Og NEJ det er da på ingen måde i orden. Det eneste sted en tre-i-en’er ikke giver denne form for problemer er på toilettet!!!!!

 7. Helena siger:

  Hahaha, hvor er det tragisk komisk! Jeg ville nødigt være i dit sted, men samtidig glæder jeg mig lidt over at du har oplevet det, så du kan blogge om det. Meget beskrivende blogindlæg – jeg tror ikke det var særlig besværligt for nogen af os læsere, at forestille os de forfærdelige øjeblikke hvor tre-i-eneren flittigt blev brugt i dit nærvær. Men altså, for at svare på dit spørgsmål: nej, det er absolut ikke normalt at rense/klippe negle i det offentlige rum.. Skal jeg så også begynde at barbere ben i håndvasken på hovedbanegården? Lige frem med skraberen, foden op i håndvasken, hive godt op i kjolen og så ellers igang. Eller sidde og presse bumser og hudorme ud midt i toget? Ellers tak. Fødder er jo også bare den klammeste kropsdel – og fyldt med bakterier! Og dem vover de at sprede over på dig.. fy for den lede.

 8. Rikke siger:

  Nej, det er ikke normalt! Det er klamt. Det må man virkelig ikke. Punktum!
  Jeg sætter klippe-negle i kategorien “grooming” (hvad er ordet på dansk??) – og jeg sidder da heller ikke og ordner håret under armene eller bikinilinjen i toget. Jeg synes faktisk det er det samme. Det er ikke fordi, at jeg er særlig sippet normalt, men det ville faktisk gå over min grænse, at risikere, at få andres afklippede negle i fjæset. Ugh.
  Det blev mine sure ord til de uforskammede mennekser du har mødt.
  hilsen mormor 😉

 9. Åh jeg er måske sådan en, der godt kunne finde på neglelakken! Men det er slut nu, for du har ret, det er ikke særlig hensynsfuldt 🙂 Jeg kan virkelig heller ikke forstå den manglende situationsfornemmelse, tsk tsk..

 10. Ja er det ikke vildt?? Jeg tror, der er nogen der har en hård negl i siden på mig, høhø! Thank God for du ikke synes, det er normalt!

 11. ÅH file negle – jøsses det er ulækkert! Det kan jeg ikke engang på mig selv! Vildt at du også har oplevet det Laura, æv, det er ulækkert!

 12. Jeg tror, jeg har et monster af uheld i hælene! Hvor er jeg glad for at finde ud af, jeg ikke er mærkelig! Næste gang springer jeg væk, det er et godt tip 🙂
  – OG 7-9-13 sender jeg også din vej!

 13. NEJNEJNEJNEJ afklippet hestehale er jo STYGT! Bare den første tanke – er det et dyr? Er det en hestehale? ÅHR! Det er ulækkert… Men andres negle, æv, det er også væmmeligt, jeg bruge altså også ned-i-toilettet-taktikken… Hvor er det til gengæld herligt at finde ud af, at jeg ikke er sippet 🙂

 14. Godt du morer dig, haha! Og endnu bedre at vi i dag kan grine af vores Møller-oplevelser! Jeg holder også på toilettet – det funger!

 15. ÅH jeg nyder, at du kan grine af indlægget 😀 Er det ikke bare sært at opleve det så mange gange? Og også ret uheldigt. Føj for den ledeste hest, det er ulækkert. Hvor er jeg glad for, at du heller ikke synes, det falder inden for normalen
  … Og meget apropos barbering – da jeg var på Roskilde i sin tid, der oplevede jeg gentagne gange andres intimbarbering i fællesbadet. Wut? Det er sært. Tænk at have andres små pubeshår kildende mellem tæerne – aj aj aj, det er altså også klamt.
  Hudorme-pres, intimbarbering og negleklip hører til i privaten, right?

 16. Grooming = Pleje? Selvpleje? Grooming giver god mening i mit hoved 🙂 Haha, jeg griner lidt af billedet af at sidde der og blinke med øjnene for at undgå de dansende negle! Tak for oprejsningen, godt at høre at vi så er to “sippede” 🙂
  KH

Send en besked