Top

Tryllekunstneren Tommy

13.12.2011
Skabt af Cathrine

Æv, ligger her i sengen influenzaramt… Ser dårligt fjernsyn på TLC og A har købt en hel liter frispresset appelsinjuice – det må være kuren! I sidste uge fortalte jeg om ansøgningsprocessen til Talentholdet, I så min ansøgningsvideo. Men jeg fortalte jer ikke om selve worshoppen. Den forløb over tre dage. Vi anede ikke hvilke opgave vi skulle igennem på dagene. Den allerførste opgave vi fik efter at have præsenteret os selv, var at skrive en historie. Vi fik lagt to avisforsider på bordet. Den ene drejede sig om at vælge bryllupskage, den anden drejede sig om Tommy Seebach. Et billede og en overskrift var hvad vi fik. Vi skulle ud fra dette skrive en historie på 20-30 minutter. Jeg forsøgte mig med begge historier men gik med Tommyforsiden. Her kan I læse, hvad jeg fik ud af de 20 minutter:

Tommy er død. Ikke sådan af sprut som en anden rockstjerne. Heller ikke af tryllebønner som Elvis. Han kørte ikke galt eller skydivede uden faldskærm. Ingen hjerte/karsygdomme tog livet af Tommy ? det er ellers så udbredt i dag! Jo måske kan man godt kalde det en livsstilssygdom, når man nu lever et liv som Tommy. Tommy er tryllekunstner. Ikke af den slags der hover kaniner op af hatten, heller ikke sådan en der saver damer i små pailletdragter over. Tommy tryller med penge. Tommy kan trylle kastanjer til mønter; ikke den der spiselige man køber i Irma slags. Bare dem der falder af træerne nede ved søerne.

Tricket er at sove med kastanjerne i kinderne. Tommy gemmer kastanjerne inde i kinderne, så han ser helt pluskæbet ud, og så sover han. Når han vågner er kastanjerne blevet til guldmønter ? det er da smart i disse finanskrisetider. Tryllekunstner eller finansmand? Tommy er i hvert fald talentfuld. Fuld af guldmønter. Men så en dag var han væk.

Talentet Tommy er væk, sikke et spild. Han kunne redde verdensøkonomien, hvis altså han sov længe nok. Men Tommy døde. Ikke af en overdosis, ikke af hjerte/karsygdomme. Nej Tommy fik en kastanje galt i halsen. Hvis den nu bare var blevet til en guldmønt, der er jo hul i midten, ligesom på 5?ere, så var han ikke blevet kvalt. Tommy blev kvalt i en kastanje. Sikke en måde at komme herfra på. Det er der ikke meget rockstar over.

Vi skulle også igennem en screentest, en lydprøve i et radiostudie; hvor vi skulle skrive og læse en personlig historie op, vi skulle lave en sketch, en idé til et politisk satire program. Og en del mere jeg ikke kan huske? Nogle opgaver var alene. Andre var bygget op som gruppearbejde! Få dage efter workshoppen var slut fik jeg opkaldet. Jeg var med, hvis jeg ville. Det er i dag præcist et år siden.

Der er godternok sket meget siden!

Jeg fik denne t-shirt på min første dag derude. Jeg har mange gange tænkt over de ord, om de virkelig er mig. 

Send en besked