Top

Tyndfed? – my life in a box of chocolates

11.01.2012
Skabt af Cathrine

Jeg vandt en ekstra stor æske Toffifee i raflespil juleaftensdag. Den har 48 stk. Jeg har spist næsten hele pakken. På et par dage. A spurgte mig forleden “Har du seriøst spist hele den ene plade selv?”. Ja. Det har jeg. Og så prøvede jeg at forklare mit problem med Toffifee. Jeg elsker fornemmelsen af at tage ét styks Toffifee op ad “guldfolien”, den måde man skal trykke i den ene del af chokoladen for ligesom at “skubbe/vende” den lille halvrunde chokolade for at få den ud. Den måde den slipper “guldet” på, og den perfekt afrundede form den har underneden. Små autistisk?

“A  kan du ikke forstå det, det er ikke fordi chokoladen smager godt, de er bare rare at tage ud af æsken, og når de er ude, er man jo nødt til at spise dem også, ikke?”

Og så er det jeg opdager to ting.

1) Jeg har seriøst spist alt for meget chokolade i ene selskab foran Gossip Girl i fjerneren.

2) Jeg har seriøst mange undskyldninger.

“Jeg er nødt til at spise det, inden det bliver for gammelt, ellers bliver det smidt ud”. “Jeg spiser lige et stykke til, og så går jeg en lang tur med Frida”. “Det er dårlig økonomi at lade det gå til”.

STOP!

Ikke flere undskyldninger.

Ud med den her morgenmad. En morgenmad jeg har spist stort set hver dag hele mit liv. Brød (godt nok fuldkorn, ja ja) med ost og smør.

Mine veninder har altid grint af, at jeg er en tyk pige fanget i en tynd piges krop. Haha. Og jeg har grint med. Endda selv kastet kommentaren ud i luften. Men jeg er træt af det. Apropos chipseindlæg forleden så fylder usunde fødevarer alt for meget i min hverdag:

Da jeg blev optaget på Talentholdet  tog jeg forbi Reinh Van Hauen (altså bageren) og købte ét gåsebryst med hjem. Jeg havde jo været dygtig, jeg fortjente det. Lidt selvforkælelse. Klassisk Cathrine.

Jeg har adskillige historier fra jeg var lille, hvor jeg på vej hjem fra busstopstedet efter skole købte 3 romkugler for 20,- (tirsdagstilbud). Kunne guffe to af dem inden jeg kom hjem – havde kun 8 minutters gang hjem.

Jeg har spist en hel hindbærroulade (ja de der syntetiske fra Dancake) fordi jeg var sulten og skulle slå ventetiden ihjel, inden jeg skulle til klaver. Hvordan spiser man sådan en uden at skære? Man gnaver da af den!

Og sådan kan det altså fortsætte med mig.

Jeg har lavet blåbærhavregrød med en topping af mandler, friske blåbær og banan.

Jeg har altid været undervægtig som yngre, derfor har jeg drukket fløde i sommerferierne, spist chips i weekenden, lavet popcorn efter skole. Jeg kunne tillade mig alt, fordi jeg ikke tog på. Men den går ikke, Grandberg.

Jeg tror ikke rigtig på nytårsforsætter. Jeg tror ikke på, at man – fordi man får et nyt år – ændrer sig på tallerken. Jeg tror ligeså godt på, at man på en hvilken som helst anden dag på året kan beslutte sig for at ændre nogle vaner i sit liv. Og det har jeg valgt at gøre.

Jeg er på ingen måde i den tunge ende, jeg er slank og normalvægtig. Min krop har ændret sig meget de sidste 5 år, og jeg kan ikke længere tillade mig at æde en roulade, en pose popcorn eller to romkugler, bare fordi jeg kan. Måske man ikke ser de store buler, men indvendig… En dag hørte jeg begrebet “tyndfed”. Og det er vist dér, jeg lander. Et højt stofskifte, evne til at æde som et svin, en evne som gør man ikke ser alle toffifee’erne på hofterne, men indvendig er man mere fedtet end en hindbærsnitte!

… Jeg ved, jeg stadig vil æde popcorn i biffen og sådan. Men nu må mængden blive mindre og kvaliteten højrere. Bye bye Toffifee.

Follow my blog with Bloglovin

4 kommentarer

 1. Christina Vejsgaard siger:

  Jeg har det på PRÆCIS samme måde! Jeg spiser slik, kage, chips og usund mad hele tiden, men tager aldrig på.
  Jeg ved ikke hvor det kommer fra, for jeg har ikke været undervægtig som lille. I sommerferien for 1½ år siden, lige inden jeg skulle starte på gymnasiet besluttede jeg mig for at jeg ville tabe mig – dengang vejede jeg ca. 58 kg. I ca. 1 uge spiste jeg slet ikke noget usundt.. Men så tog mig og familien på ferie til Paris, Como, Milano og en lille ferieby i Italien. Slankekuren røg langt væk, motion forsvandt fra hverdagen, og pizza, italiensk is, pasta med enorme mængder sovs og lignende flyttede ind. Da jeg begyndte i gymnasiet kommenterede alle at jeg havde tabt mig – jeg havde ikke selv lagt mærke til noget. Det viste sig at jeg havde tabt mig 4 kg. I løbet af det næste år tabte jeg mig 2 kg til, og min vægt svinger idag mellem 52 og 54 kg. Jeg er meget lav, så jeg er ikke sygeligt tynd.. Men virkelig ikke så fed som jeg burde. Den 16. december (mindre end 1 måned siden) var jeg med skolen i tyskland, hvor vi stoppede ved grænsen på vej hjem. Jeg købte 2 rør pringles, 2 toblerone (400 g stykket) og 300 g maltesers. Det forsvandt på 2 uger, hvor jeg samtidig var til mange julefrokost, familiearrangementer og lignende hvor jeg heller ikke holdt mig tilbage. Jeg dyrker INGEN motion og spiser meget usundere end mange af mine venner. Alligevel vejer jeg mindre end dem.
  Det eneste jeg kan forklare det med, er at jeg ingen muskelmasse har, og derfor virkelig er tyndfed, samt at jeg ikke spiser ret store portioner når jeg spiser ‘almindelig’ mad, som jeg ikke rigtig bryder mig om.
  En eller anden dag bliver jeg også nødt til at lave om på noget – men det bliver ikke endnu!

 2. Hej Christina,
  tak for din kommentar!
  Det er egentlig lidt utroligt, at det faktisk går den anden vej – at du taber dig jo “værre” du spiser… Men også en smule sigende, det må være manglende muskelmasse hos sådan nogen som os, der gør, at vi taber os, som du også skriver!
  Nu er jeg snart 23, og jeg synes nu godt, at jeg kan fornemme, at jeg ikke kan blive ved. Min krop har ændret sig, og jeg bliver ikke ved med at være “fast i kødet” ved at sidde på min flade…
  Jeg tænker også tit over den der “du bliver, hvad du spiser” – at jeg om 10/20 år betaler prisen ved at have spist usundt… Slaske arme, grim hud osv.
  Men dovenskaben har regere i mit tilfælde. Det er langt nemmere at åbne en Toblerone end at lave et nærende måltid, ikke?
  Jeg vil i hvert fald prøve at ændre strategi – hey, jeg har trænet 3 gange på 4 dage i denne uge! Det er da en god statistik! Og ingen Toffifee heller, wehu!
  Det med at tage på er vel kroppens måde at fortælle os, at vi skal passe på og spise bedre. Men det bliver lidt mere farligt, når man ikke tager på, tror du ikke? Når fedtet sætter sig indvendigt. Åh jeg ved ingenting om det, jeg tror bare på, jeg må ændre mit eget synspunkt på mine slikvaner 🙂
  Pøj pøj med dine ændringer og valg, og pas godt på dig selv! Jeg vil prøve at gøre det samme 🙂
  KH

 3. […] Apropos tyk pige i en tøøønd piges krop… […]

 4. Malene siger:

  Hej piger.
  Jeg er i gang med et projekt (AT5) i 2.g, hvor jeg godt kunne bruge nogle synspunkter fra folk, der mener, at de er tyndfede, og som måske kan komme med nogle bud på, hvad grunden kan være.
  Hermed vil jeg da bare lige høre, om jeg måtte låne nogle af jeres citater, og evt. stille jer nogle spørgsmål over siden her?
  Det ville være en stor hjælp (:
  Venlige hilsner fra Malene.

Send en besked