Top

Velkommen til RPD 2.0

18.05.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Landbohøjskolens Have, Alona Vibe

For pokker! Hvor har jeg glædet mig til det her!! Et helt nyt hjem, en helt ny blog. Jeg har helt lyst til at fejre med jer og sige SKÅÅÅL, selv om alt på mange måder også er, som det plejer. Men en lille kage skulle det blive til!

3.004 små (og store) indlæg er flyttet med. Det samme er 60.000 af jeres og mine tanker fra kommentarfeltet over årene. Man skulle tro, det krævede tre flyttemænd høj, og det gjorde det næsten også. En hel weekend er der brugt på at rykke alle ordene herind. Velkommen til. Hvor jeg håber, I føler jer hjemme.

Indholdet er det samme. Men strukturen, fokus, looket – det er nyt.

fotos ALONA VIBE

Sidste år begyndte jeg at tale med Lasse og Ruby Studio, som også lavede min gamle blog, hvad kan vi lave? Der skal ske lidt! Hvordan ser en blog ud i 2020? Jeg har længe drømt om at gøre det her univers til en større platform, som giver jer langt større muligheder for at interagere (også uden jeg starter med det første ord). Jeg har også tænkt på at knytte webshop og alle mulige andre muligheder på. Vi har været rundt! Men hvor vil jeg egentlig gerne hen? Hvad skal RPD være nu og på sigt? Åh, så mange muligheder! Og helt umuligt at spå om lige nu.

På den ene side gik vi i ideerne tilbage til kernen, til det vi kom her for i gode gamle dage: En god gammeldaws blog. Og på den anden side har vi skuet frem. For hvad skal en blog kunne i 2020?

Og når man har så mange indlæg i banken og ni år på bagen er der især lagt kræfter i søgefunktionen. I skal ret nemt kunne tilgå alt det guld, der trods årene stadig ligger bagerst i kataloget. Der er lagt sindssygt meget fokus og økonomi i den. Og så har tankerne også været, at det skal være et site, du har lyst til at interagere med, bruge, blive inspireret af. Hvad søger andre? Er der noget andet på min vej, der kan fange min interesse? Hvor går den næste ferie hen? – vi har fået udviklet et særligt kort til alle de gode guides gennem tiden, som jeg også forestiller mig, der kommer flere af – om end vi ikke rejser i samme tempo og distance længere, så kan en Aarhus-guide eller en togtur til Berlin også finde sin rette plads her. 

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Landbohøjskolens Have, Alona Vibe

Og så har vi en del features, som stadig er under udvikling som kommer på, som kommer til at tage siden til næste niveau. Men for nu er univers og alt det andet sat tilbage på idébrættet ind til den helt store forkromede idé melder sig.

Og så har vi været meget frem og tilbage, hvornår skal vi gå live? Skal vi vente til at alt er perfekt, og det hele spiller? Eller skal vi komme ud over stepperne? Det er en balance, for det skal du for jer og give jer et godt helhedsindtryk, når I endelig klikker ind. Men som man begynder at arbejde på en ny blog og piller den gamle fra hinanden, ja så begynder den gamle også at du mindre og mindre. Og så må det gerne gå lidt tjept med at komme ud.

Fordi der sker så meget på tre-fire år, sådan teknisk, så har vi faktisk bygget alt nyt fra bunden. Der er ingen gammel rygrad, og derfor er den helt up to date. Og det betyder også, at jeg lige skal lære alt at kende i backenden. Knapperne hos mig er nye, og det føles lidt som en gammel forelskelse, der blomstrer på ny, for alt er nyt og spændende.

Men der vil være fejl herinde eller ting der ikke fungerer optimalt. Og jeg er ikke i mål med at få alle 3.004 indlæg lagt i nye kategorier. Den struktur er også ny. Og når jeg er det, så vil søgefunktionen være endnu bedre. Lige nu, som du sidder og læser, sidder der to mand og arbejder videre og rykker rundt og retter bugs, for dem dukker der altså bare nogen op af, når man sådan er live.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, hvis jeg kan lokke nogen af jer til at kigge bloggen rigtig godt igennem, også i sømmene. Fungerer den? Kan I let tilgå, det I ønsker? Jeg har overvejet at lave en lille fokusgruppe og stille specifikke spørgsmål, som man ofte gør, som I skal finde svar på herinde for at teste sitet. Og det kan godt være jeg gør det – flere af jer der arbejder med WordPress og sites har allerede tilbudt jer på instagram. Men i første omgang skal vi bare lige live. Men feedback tager jeg rigtig glædeligt imod.

Jeg glæder mig til de næste detaljer kommer på, og forhåbentligt gør det til en endnu sjovere oplevelse at rode rundt herinde. Pia har lagt arbejde i en del af identiteten og logoet. Ruby har som altid været med på at gøre noget vildere og sjovere. Især det næste lag af detaljer glæder jeg mig rigtig meget til at vise jer.

64 kommentarer

 1. Sofie siger:

  Den er skidegod og mega, mega flot!! Jeg elsker farverne <3

  1. Cathrine siger:

   Ihh me too! Glad for at du kan lide dem! KH

 2. Storm siger:

  Lækkert nyt design! Og flotte billeder.
  Jeg savner billederne på dine blogs fra jeres bryllup. De var en inspiration og nu, hvor jeg selv skal giftes, savner jeg dem.

  1. Cathrine siger:

   Du kan finde al inspirationen lige her: https://rockpaperdresses.dk/kategori/familieliv/bryllup/ og der kommer mere gammelt indhold over i, som jeg kommer igennem 🙂 KH

   1. Signe siger:

    Men billederne virker ikke til at være kommet med endnu 🧐 Der er kun tekst.

 3. Camilla siger:

  WAUW!

  1. Cathrine siger:

   Lige den reaktion, jeg gik efter! KH

 4. Louise siger:

  Jeg synes skriftstørrelsen er alt for lille. Jeg kan selvfølgelig bare selv gøre det hele større, men så bliver billederne også større og det har jeg ikke brug for (dem synes jeg faktisk er lige i overkanten) – når man ikke kan se ét billede på et scroll, så synes jeg det er lidt uoverskueligt.
  Og så synes jeg ikke at animering på selve brødteksten giver noget til mig som bruger. Det synes jeg kun skal være på billeder, hvis I animere for at skabe lidt liv og dynamik.

  Men ellers virkelig flot 🙂

  1. Helene siger:

   Jeg er enig i det med billedernes størrelse. Det er ret irriterende, at man ikke kan se hele billedet på én gang, uden at skulle scrolle…
   Men ellers er jeg enig i, at den er rigtig flot!

   1. Cathrine siger:

    Det er faktisk en fejl, som bliver rettet i morgen, forstår jeg jer rigtigt 🙂
    “Og så synes jeg ikke at animering på selve brødteksten giver noget til mig som bruger” – vil du uddybe? Bare for en ikke techtype som mig 😀 KH

    1. Mathilde siger:

     Hej Cathrine. Jeg tror det der refereres til med animation på brødteksten er det man kalder en paralax effekt. Personligt kan jeg selv godt li det. Men det er vist meget en smagssag. Er vild med siden og glæder mig til at se de næste tiltag.

     1. Cathrine siger:

      FEDT, tak for forklaring, jeg har spurgt om vi kan sætte teksten fast, man skal jo ikke blive søsyg herinde 😀 Dejligt, du kan lide det! Kh

  2. Emilie siger:

   I forhold til det med brødteksten, så tror jeg, hvis jeg har forstået Louise ret, at hun mener hvordan brødteksten bevæger sig op mens man scroller, og stopper, når man stopper med at scrolle.
   Jeg er enig i hendes pointe med, at det giver for meget bevægelse for øjnene og gør, at jeg faktisk ikke får læst indholdet.
   Normalt scroller jeg altid mens jeg læser, så for mig virker det blot distraherende.
   Jeg kan dog godt lide idéen om, at det bidrager til en mere levende besøgsoplevelse på sitet, men når det er brødteksten, der som oftest fylder en del, så har det ikke en ligeså god virkning.

   Udover den detalje, så synes jeg det er et rigtig flot site, du har fået lavet og jeg synes du indkapsler rigtig godt, hvad en blog anno 2020 er.

 5. Josefine siger:

  Tillykke med dit nye univers. Jeg synes det passer perfekt til dig. (-:

 6. Laura siger:

  Hvor er det bare nogle mega flotte farver! Får både lyst til at shoppe og spise is, haha.
  Jeg læser med på desktop, og jeg synes, skriften er lige tilpas, men billederne måtte godt være lidt mindre. Jeg bruger Bloglovin’, så først fylder den øverste del af “internettet” (der hvor man skriver hjemmesideadressen osv), så en Bloglovin’-bjælke, så RPD-logo-bjælken og så selve indlægget. Som så i realiteten kun er halvdelen af skærmen. Så der er ikke meget plads til de store – meget flotte – billeder.
  Der er også en stavefejl her i kommentarboksen, hvor man skal krydse privacy policy af. Der står “kommenterer”, der skal være “kommentere” 🙂

  1. Mette siger:

   Helt enig, billederne er store – og jeg synes, at skriften er lidt lille.

   Ellers super flot! 🙂

 7. Maria siger:

  Altså! Så fint.

 8. Line siger:

  Nederst på sitet hvor der er kontakt, FAQ osv. i den lyserøde rubrik – der mangler et par linjer linjer i toppen, som er skåret af.
  Men derudover er det et fint site du har fået.

 9. Ida siger:

  Mega flot ny blog, Cathrine! Glæder mig til at læse med – ligesom jeg har gjort siden 2013. Du er og bliver min yndlings-blogger! Var lige inde og læse dit “om mig”-afsnit, hvor jeg fandt en lille stavefejl, hehe. I starten står der “fjerde sag” og ikke “fjerde sal”. Det var den lille ting jeg havde – sorry for at være stave-politiet. Synes det du havde skrevet om dig selv var så fint og opsummerende – også som ny læser kunne jeg forestille mig, til at danne overblik over din og bloggens historie. Tillykke med dit nye “hjem”!

  1. Cathrine siger:

   Den er fikset med det samme, Ida! Tusinde tak 😀 Godt spottet i øvrigt! KH

 10. Mette siger:

  wooow – elsker det!

 11. Cecilie siger:

  Ift. billedstørrelse og tekststørrelse, så læser jeg med fra en iPhone 6s gennem Instagram og synes at tekst og billede er fin!

  1. Cathrine siger:

   Godt at høre – og dejligt du nævner medie du læser fra. Det er nemlig også lidt vigtigt at få med. KH

 12. Laura siger:

  Uh, det bliver spændende – ser flot ud!
  Jeg er ligesom nogle andre enig i at billederne er lidt for store. Man kan ikke se dem på et scroll bl.a. fordi topbjælken med bloggens navn følger med. Lidt ærgerligt synes jeg.
  Og så har jeg lige et spørgsmål mht bloggens navn: hvorfor står kun Rock med stort forbogstav? Det ser mærkeligt ud i mine øjne, men måske er det bare mig 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er egentligt også tænkt sådan, at det var ROCKPAPERDRESSES. – men alle staver det forskelligt. Til gengæld har jeg ikke engang selv lagt mærke til det, da Pia lavede logo, haha! Flot. Men det er en god detalje, og enten skal det hele være stort eller det hele være småt. Jeg ser lige, om jeg ikke kan vende den med hende! Kh

 13. Stina siger:

  Når jeg klikker på den lille brune sky på forsiden (‘Det bedste i livet er i det små…’), kommer jeg herhen: https://rockpaperdresses.dk/solmyter-og-certificeringer-hvilken-solcreme-skal-jeg-koebe/

  Det er vist ikke helt meningen? Havde i hvert fald forventet et skriv om dig 🙂

  1. Cathrine siger:

   Rigtig god pointe, det er en fejl 😀 Det ser vi på i morgen! KH

 14. Meg siger:

  Den er SÅ flot! Wow

 15. Pernille siger:

  Super flot ny blog, altså!!! ☺️
  Jeg glæder mig til at dykke mere ned i det nye univers!

  Ps. Jeg oplever faktisk at nogle af dine indlæg kommer frem på engelsk i stedet for dansk, selvom jeg er gået ind på det danske. Det var i blandt indlæg fra graviditet og fødselskategorierne.

 16. Liv siger:

  JEG ELSKER DET!

 17. Tina siger:

  Stort tillykke med din nye blog 🙂
  Den er flot, overskuelig og fungerer 🙂
  Glæder mig til stadig at følge dig.

 18. Camilla Wegener siger:

  Hej Cathrine – sikke en fin blog! Hold da op 💕 lige umiddelbart er din footer tekst muligvis outdated, bare FYI. Ellers virker det hele til at være så meget dig. Det er virkelig lykkedes jer at skabe en platform og et univers. Kæmpe cadeau.

  1. Cathrine siger:

   Haha, det har du ret i! Selv om der da stadig et sted i arkiverne ligger et lille forlovelsesdrømmeskriv 😀 Det fikser jeg! TAK KH

 19. Ane siger:

  Jeg synes både tekst str. og billede størrelse er helt perfekt! Jeg er vild med farver <3 Glæder mig til at gå på opdagelse i søgefeltet! Hvor er din meget smukke kjole fra? Gul og lyserød er den flotteste kombi!

  1. Cathrine siger:

   Dejligt Ane, det gør mig glad! Kjolen er en gammel sag fra Stine Goya, så du skal nok lede brugt :-* KH

 20. Julie siger:

  Øv jeg kan slet ikke lide den. Det er alt for “ungt”
  Synes headeren og skrift boblerne mener om noget fra vi unge eller andre teen Magazine.

  1. Cathrine siger:

   Øv! Pokkers, det gør vi dog ikke noget med, for vi er selv sindssygt glade for det. Nu sidder jeg selv i lyserødt fra top til tå i dag, så jeg synes jo, farverne er lige i øjet, haha! Kh

  2. Nina siger:

   Jeg er enig, jeg synes designet er lidt for barnligt. Sød farvekombination, der er mere skrifttype og selve designet der passer lidt mere i en Tween kategori. Men ej undskyld hvis det er tarveligt sagt, jeg kommer stadig til at læse med, designet er bare ikke lige min kop the.

   1. Mette siger:

    Jeg er enig, det er heller ikke lige mig.
    Jeg kunne enormt godt lide din “gamle” blog – men jeg læser selvfølgelig fortsat med.

 21. Nadia siger:

  Hvor er den bare blevet fin og flot 🙂 Stort tillykke med den!

 22. Nadia siger:

  Hvor er den blevet fin og flot 🙂 Stort tillykke med den! Jeg har dog problemer med at kommentere fra computer – på mobil virker det vist fint 🙂

  1. Cathrine siger:

   Vigtigt, hvilken browser går du fra? Så ser vi på det 😀 KH

   1. Nadia siger:

    Hov kan se begge mine kommentarer kom op alligevel.

    Men når jeg trykker SEND kommer den med en fejlmeddelelse. Det er i crome.

    1. Laura siger:

     Det samme skete i går da jeg kommenterede. Trykkede (mindst, haha) 5 gange, hvor den skrevfejl. Jeg prøvede så at gå ind på blogindlægget i et nyt vindue og der var min kommentar var kommet frem. Jeg bruger safari

     1. Cathrine siger:

      Det er fikset i dag, så jeg håber det virker for jer alle 😀 KH

 23. Nadia siger:

  Kortet er virkelig fint, men på Android er der desværre en fejl, så man kun får vist landets navn og ikke kommer ind på indlæggene. På web (Chrome) kommer jeg fint ind på indlæggene, men på oversigtssiden bliver indlæggenes billeder ikke fremvist. Det oplever jeg også på nogle af kategorierne, især hvis jeg vælger “load more”.

  Og så faldt jeg lige over noget info,der måske er lidt outdatet. Under FAQ står der “Hvornår skal du føde?”, og i footeren står der “drømme om at blive forlovet, at blive forlovet og gift også, drømmen om en familie med min mand og verdens sejeste hund Frida.”

  1. Cathrine siger:

   De er igang med at pille med billeder, så det kan meget vel være det! men jeg giver det lige videre. – vigtigt med kortet, det skal du også på Android!
   FAQ er helt sikkert klar til en update, haha! Det fikser jeg 😀 TAK for head’s up! KH

 24. Isabella Nielsen siger:

  Jeg synes det ser hammer godt ud! Har aldrig set en blog som føles mere prof end mange magasiners hjemmesider! Og jeg er vild med “animeringen” af teksten, det passer helt perfekt til den måde jeg læser på, som er scroll-stop og læs-scroll. Det giver sådan en seamless følelse over interfacet, og designet af graderen er bare mega Nice! Totalt spot on dit univers og mega fedt at header følger med når man scroller, så bloggen ligesom har en “fast” ramme 😍😍

  1. Cathrine siger:

   Dejligt at høre Isabella, det gør mig så stolt at du sidder med en all round GO fornemmelse af siden. Det var præcis det vi gik efter, en sammenhængende oplevelse 🙂 KH

 25. Emilie siger:

  Jeg læser fra en iPhone 11 og synes både billeder og tekst er en fin størrelse 🙂

  Jeg synes det er ærgerligt at skulle igennem alle kommentarerne for se relaterede indlæg, dem bruger jeg nemlig meget da jeg sjældent læser blogs fast eller kronologisk, men mere bevæger mig inden for de emner jeg lige er optaget af på det tidspunkt 🙂 og uden at lyde træls er det dine ord og ikke dine læseres jeg kommer for 😁

 26. Charlotte siger:

  Tillykke 🎉🌼☀️ Så flot!!!🤩

 27. Line siger:

  Tillykke med det nye design! Jeg synes at det er så fint og pænt. Jeg ved ikke om denne kommentar bliver lidt for “fluekneppende”, men at sitets browser-icon( (eller hvad det hedder – den lille læbestift, som popper låget af. Altså, deroppe i fanen før sidens overskift… Giver det mening??) er animeret og hele tiden popper låget af kan godt virke irriterende på mig. Jeg er typen med mange faner åbne, og når læbestiften hele tiden er i bevægelse, så er den meget distraherende. Det kan selvfølgelig være et trick, for at skabe mere opmærksomhed, men på mig virker den blot irriterende.
  Det er ikke sikkert, at det er et problem i længden – oftest læser man jo blot et enkelt blogindlæg, og så lukker fanen. Tænkte blot at jeg ville give mit besyv med. Måske en enkelt animation af læbestiften ville være nok?

 28. Louise siger:

  Jeg synes det ser rigtig flot ud, men jeg er dog ret ked af, at teksten er dynamisk og bevæger sig… Jeg læser rimelig hurtigt, så jeg får virkelig alle bevægelserne med fra både skrift og billede – og det er jeg virkelig ikke vild med. Det skaber uro for mit øje, at tekst og billeder ikke er stabile, og selvom det måske virker som en lille ting, så vil det klart få mig til at overveje om jeg vil læse alle indlæg (læser rub og stub nu). TV2, DR og andre medier er også begyndt på den form for formidling, hvor teksten er dynamisk og kommer på løbende, og jeg er bare virkelig ikke fan. Det føles næsten som om, at jeg tvinges til at læse i et tempo, for mit sædvanlige hurtige tempo får hele siden til at ‘skvulpe’ rundt ☺️

 29. Heidi siger:

  Super flot design, jeg synes virkelig bloggen ser indbydende og meget intuitiv ud 😊 Er dog enig i, at det med den dynamiske tekst ikke gør noget godt for læsevenligheden, jeg læser hurtigt og scroller løbende, så det bliver lige til den vilde side, når teksten “springer” rundt. Ift tekststørrelse kunne jeg også ønske mig den en lille smule størrelse.

 30. Isabella siger:

  Uhh Cathrine nu får jeg muligvis hug – men jeg savner den gamle blog 😬 Jeg synes den dynamiske tekst forstyrrer mine øjne, for jeg læser ofte hurtigt og denne opsætning “tvinger” mig til at justere mit tempo.
  Derudover forstår jeg faktisk ikke ideen med den låste topbar / header? Som andre nævner, så oplever jeg også headeren som lidt barnlig i sit udtryk. Jeg synes ganske enkelt ikke, at det visuelle formår at favne dit udtryk og din seriøsitet og dybde 💓
  Jeg synes til gengæld det er mega fedt med den nye søgefunktion!!

  1. Nina siger:

   Jeg er enig i at den låste topbar er forstyrrende og jeg er bryder mig generelt ikke om hjemmesider der låser topbarren da jeg læser med på mobilen og derfor synes det er irriterende at spilde skærmplads på en menu. Altså jeg kan godt huske hvilken hjemmeside jeg er inde på uden det behøver stå i toppen af min skærm hele tiden 😉

   Jeg er også enig i at det barnlige udtryk designet har ikke helt passer til de seriøse indlæg der også kan være herinde. Søgefunktion, kommentarfelt osv er dog rigtigt fine.

 31. Emilie Sørensen siger:

  Jeg er virkelig også enig med de andre! Både mht tekst og billeder, der forvirrer læsningen. Og så blev jeg lidt skuffet, da jeg trykkede mig ind for at se din nye side. Den er fin. Men passer ikke til en voksen kvinde, synes jeg. Min første tanke var også Vi Unge eller lign. Hvis du selv er glad for den, er det jo det vigtigste! Men nu bad du om (konstruktiv) kritik 🙂

 32. Anne Louise siger:

  Jeg er enig med flere i, at der er noget “der hopper for meget”, når man scroller og læser hurtigt som jeg også gør. Jeg synes, at tekst og billeder ellers er i fin størrelse og jeg synes, at det visuelle udtryk er fint – ville nok også droppe fastgørelsen af topbaren, da jeg læser med fra iPhone 90% af tiden. Med meget mere overskuelig og fedt med søgefunktion. Tillykke med den og glæder mig til at følge med fortsat 🌸❤️

 33. Sara siger:

  Det nye design er sygt flot! Og meget ‘levende’. Jeg savner en ting – at man kan læse et indlæg, og så står der ‘Næste’ eller ‘Forrige’ i bunden. Så man ikke skal klikke tilbage til forsiden eller trykke Menu eller sådan noget for at komme til næste indlæg. Jeg læser ofte en blog som en bog. Alle indlæg fra ende til anden. Der er det smartere med en knap eller pil i bunden af hvert indlæg.

 34. Helene siger:

  To kommentarer:
  Der er en lille bitte tastefejl allerneders (dykke ned i min gemmer)
  Kan man ændre så man ikke skal scrolle ned gennem alle kommentarerne før man får lov til selv at kommentere? Altså så den del ligger øverst?

  Rigtig fint set up ellers😊♥️

 35. Lotte siger:

  Hej Cathrine – vi stod med samme overvejelser sidste år blot med udgangspunkt i Østerbro, og derfor gav det komplet mening at flytte til Dyssegård (billige ende af Hellerup, som vi havde råd til 😉 ). Her er SÅ skønt og de mest fantastiske villaer med masser af charme – på forholdsvis små grunde. Vi har renoveret en gammel murermestervilla fra 30, og netop flyttet ind. Mange overser området, fordi de er bange for Lyngbymotorvejens larm – vi kan intet høre og bor for enden af et lukket vænge, hvor vores tvillinger på 15 måneder kan styrte rundt med naboernes børn. Alt det, jeg aldrig havde troet, jeg skulle drømme om 😉 Tjek det ud – her er ikke mange huse til salg, men de dukker op ind imellem!

  1. Cathrine siger:

   Der er så dejligt, og tæt på min far. Han ville blive lykkelig, haha! Vi skal dog ikke have eget hus, når vi har sommerhuset med den store krævende have. Så vi er mere på lejligheder og villalejligheder, evt. rækkehus med tiny have <3 KH

 36. Antoniett siger:

  Tak for et super godt indlæg. Det er så vigtigt.

  Af andre organisationer man kan støtte er f.eks. Mino Danmark som arbejder for at styrke minoritets etniske danskeres muligheder, stemme og samfundsdeltagelse. Man kan følge dem på både facebook https://www.facebook.com/minodanmark/ og Instagram.

  1. Cathrine siger:

   TAK Antoniett, dem kendte jeg slet ikke, jeg går ind og følger med det samme! KH

Send en besked