Top

Ventetøj: Bedste køb og alt det der duede

23.03.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg savner, savner, savner min mave. Hold nu kæft, hvor jeg elskede den. Ja, jeg har helt sikkert også bandet af den til sidst, men når jeg ser de her billeder igennem. Jeg synes simpelthen bare, jeg er pænere gravid end ikke gravid, haha! Der kommer lidt mere på kinderne og siderne. Men den der vanvids-sovsekulør jeg rendte rundt med gjorde det absolut også kun bedre for mig. WAUW!
Men jeg skylder jer et ‘hvad købte jeg egentlig’ ventetøjs-indlæg – en opfølger til det her indlæg. Hvad duede faktisk. Og så var der en af jer, der skrev, ‘… og lad venligst være med at skrive bare almindeligt tøj en størrelse større’. Men ærligt talt var det meget det jeg gjorde. Det kan man selvfølgelig ikke hele graviditeten igennem, og hvad der sad skidegodt i sjette måned, kunne slet ikke komme over hovedet i niende. Der skete sindssygt meget med kroppens udvikling hele tiden – især følte jeg mig bred over ryggen. Giver det genkald hos nogen af jer?
Jeg ved godt, det er et måske irriterende svar, ‘en størrelse større’, og da vi skulle til bryllup i september prøvede jeg tusinde kjoler uden held og endte med noget fra skabet. Den holdte ikke hele vejen, og den vil heller ikke du for jer alle. Forskellige maver, der sidder oppe, nede, kropsformer, typer osv. at tage højde for.
Nuvel, jeg købte på rigtige ‘venteting’. Et par jeans, en badedragt, gode ammebh’er, fire basic ammetoppe og nogle ‘ventetrusser’ – dem har jeg nævnt længere nede. Derudover kørte jeg faktisk generelt en størrelse større, hvis min sædvanlige ikke duede. Men til gengæld kiggede jeg på pasform. Løse kjoler, stretchy materialer – det er altså også bare noget nemmere at være højgravid i sommeren, tror jeg, end vinteren.
Jeg var glad for nederdele med elastik i taljen, bukser med elastik i taljen og så en masse bløde kjoler og skjorter. Men bliv meget klogere herunder og ellers spørg!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD

Links markeret med * er et reklamlink

BASICS

rockpaperdresses, Ventetøj, Cathrine WIdunok Wichmand

bomulds-amme-bh H&Mnudefarvet amme-bh EMMA JANEnatskjorte ARKETsilkepyjamas KOKOON

Jeg gik ret hurtigt over til at bruge amme-bh’er, både fordi min barm voksede kolo-enormt, og jeg slet og ret ikke passede mine bh’er. Men også fordi det var dejligt blødt, når barmen spændte. Fanme nej, om jeg skulle have bøjler på (det frarådes i øvrigt, så snart man ammer, så man ikke får tilstoppet nogle kirtler).
Jeg har haft lidt forskelligt. To eksklusive købt hos Six Studio, som er smukke og dejlige, hvis jeg skal være (lidt) pæn. Men mine yndlings var altså bare dem fra H&M. Jeg har en stak af dem her* og dem her*. Dem her* synes jeg også er virkelig fine.
Skjorten brugte jeg hele tiden derhjemme og pyjamasen var genial på de varme dage, sidste år. Både til sandaler og sneakers. Og skulle jeg lige tage badetøj med i samme ombæring, så købte jeg denne her* i grøn, som er en rigtig vente-badedragt, men den er skidepæn og jeg har fået virkelig mange komplimenter for den og efterspørgsler på den. Denne* er nu også fin!
Og nårh ja, minor thing – trusser. Jeg brød mig ret hurtigt slet ikke om at gå med mine sædvanlige, de nev og maste, så jeg købte to pakker af denne slags*, og dem bruger jeg altså stadig. Det er en helt almindelig bomuldstrusse, men med lav kant foran og en pasform der er lavet til maver.
Mærker der laver blødt hverdagstøj og py-sæt: Daily Sleeper og On Cloud nine.

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Les Trois Cochons

KJOLER

rockpapaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Ventetøj

cremefarvet GANNIpailletkjole GANNIsortprikket GANNIhvid kaftan GANNIorange blomster FAITHFULL THE BRANDgul GANNIgrønprikket FAITHFULL THE BRANDblåmønstret STINE GOYAlyseblå INNIKA CHOOhestekjole GANNIpatchwork GANNIwrapkjole GANNIkimono STINE GOYA*

Jeg var vist på mange måder heldig med timingen af min graviditet – og sommeren. Jeg nåede næsten ikke at have brug for rigtige bukser, for som jeg voksede ud af det ene par efter det andet, så var det blevet lunt forår, og så var der tre måneder med ren og skær sommervarme og masser af mulighed for kjoler.
Jeg havde en del i skabet, som var rummeligt. Især min gamle Goya-kimono var jeg glad for – den nye version er i collagen og HER*. Jeg havde også købt en lang kjole med hjem fra HATCH i NYC, som laver tøj der passer både mens maven er der og efter. Den findes i en ret flot velourudgave HER*. Mit bedste trick i kjoleafdelingen er at have sig en stretchy nude underkjole, så man kan pille de eksisterende underkjoler ud af kjolerne i skabet. Så får ens kjoler pludselig et meget længere liv. Jeg havde en gammel fra Ganni, men der findes en vildt lækker HER* og den lidt billigere HER*.
Mærker, der laver fine løse kjoler: Innika Choo* og så har jeg luret lidt på Rikkes nye Month of May, der lover virkelig godt på flowy kjoler. Og så elskede, elskede jeg jo mine to Faithfull-kjoler købt på ASOS*, dem passede jeg faktisk til det sidste i 36 (arh den røde kneb til sidst), og det synes jeg siger meget om deres pasform.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

TOPPE

rockpapaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Ventetøj

skjorte H&Mammetoppe H&Mstrik H&Mbasic langærmet ARKEThvid tee ARKETnistret tee H&Msweatshirt H&M STUDIOskjorte H&Mblå tee BOOB gul bluse ARKETv-hals tee ARKET* 101’er ekstra længde NØRGAARD PÅ STRØGET

Jeg endte med ikke at købe en eneste decideret ‘ventebluse’, da jeg egentlig oftest har løse skjorter og bluser på med plads til maven. Eller bare kjoler! Det er så nemt!
Til gengæld købte jeg tre hvide t-shirts af dem fra Arket*, i en størrelse medium. De havde en virkelig god længde og holdte mig hele graviditet. Så købte jeg den rosa fra collagen, den basic langærmede t-shirt*, og en 101’er fra Nørgaard med ekstra længde. Alle bruger jeg stadig i dag, da jeg egentlig foretrækker t-shirts med loose fit.
Til gengæld var jeg afsindigt glad for mine ammetoppe* faktisk allerede under gravidteten. De har en indbygget bh og kunne på den måde holde mine boobs på plads, som bare blev større og større. Det gav ligesom ekstra støtte og her efter fødslen, har de været uundværlige. Selv om jeg er blevet mere ublu og bare hiver op i blusen, så er det nu rart at maven ikke står frit fremme – især i starten efter fødslen, hvor den er lidt hærget uden baby i.
Skulle jeg have mig en ægte ventebluse, så synes jeg denne her fra H&M* er virkelig, virkelig fin. Havde den ikke en lille rynke i taljen, så havde jeg købt den til mig selv nu.
Mærker, der laver fantastiske bluser og skjorter med plads til maven trods almindelige størrelser: Kokoon og Skall.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

UNDERDELE

rockpapaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Ventetøj

brun nederdel H&Mternet nederdel H&Mskrå nederdel DESIGNER’S REMIX jumpsuit HATCH* jeans H&M lyse bukser ARKET* camel bukser ARKET* shorts SKALL bukser med bindebånd HATCH*

Denne her del var lidt mere tricky og jeg vil sige, jeg kom uden om den, generelt med kjolerne og løse nederdel med elastik i taljen. Bukserne… Åh! Jeg fandt aldrig rigtig de fede jeans. Jeg købte to par af ASOS’, fordi jeg tænkte FEDT med den lave elastik. Men på min mave duede de slet ikke, og jeg fik kæmpe hængerøv. Skulle jeg have ventejeans, skulle elastikken op over maven. Jeg fandt et par i H&M, som fungerede.
Det her jumpsuit fra Hatch er godt nok også elegant, hvis nu man skal være lidt fin i det – eller har brug for noget elegant i arbejdssammenhænge. Derudover havde jeg nogle joggingbukser i cashmere fra H&M, som var geniale til det sidste – de var bløde, stretchy og jeg brugte dem også længe efter jeg havde født – og gør stadig. Enula9 har også en del forskellige typer jeans, men jeg savner lidt dem, der ikke er forvaskede på lårene men bare straight blå. Jeg endte altså lidt med at give op. Men jeg ved de fleste af jer var glade for H&M’s jeans og de mest succesfulde jeg havde, de var også derfra.
Mærker, der laver gode underdele: Designers Remix er faktisk et virkelig godt sted at kigge! Deres stil generelt er sporty og det betyder meget tøj med elastik talje, jeg har både bukser og nederdele derfra, som er købt i graviditeten.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, weekend
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview Nicklas Sahl, Youtube, Warner Musiv

25 kommentarer

 1. Pernille siger:

  Det er en lille smule irriterende at linkene i indlægget er til H&M app’en, for selv om jeg har den installeret, så crasher den ret tit, hvilket gør at jeg ikke får set de ting du linker til, da der ikke er billeder af dem i indlægget. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hm, det er ikke noget, jeg gør bevidst… det lyder da træls. Kigger du via computer eller mobil?

   1. Louise siger:

    Jeg tror kun det er, hvis man har appen installeret ☺️ Jeg har nemlig ikke appen og jeg bliver vist ind på hjemmesiden..

  2. Navegba siger:

   Hej Pernille, nu ved jeg ikke hvilket medie du bruge. Men det kan sagtens ske det er din telefons installeringer, da du har app’en. Men en løsning, hvis jeg formoder det er en telefon, vil være at holde fingeren på “h&m” eller “dem her” ( altså linket. ) kopiere “link adressen”. Åbne en internet browser på din telefon og “indsæt” ( linke adressen) i webadressen. Så skulle problemet gerne være løst 😊 Nu jeg android bruger så jeg ved ikke om funktioner med kopiering er det samme på en iPhone eller Windows men det er min forventning. 😉 Håber det lykkes.

  3. Liv siger:

   Jeg tror ikke det handler om linkene, men om måden man åbner dem på. Hvis jeg åbner linket direkte, kommer jeg også ind på appen. Men hvis jeg åbner det i en ny fane i baggrunden, kommer jeg til hjemmesiden i stedet. 🙂
   Har haft samme oplevelse med andre hjemmesider, der har en app. 😊

 2. Camilla siger:

  Ej men du så da også bare helt vidunderlig ud som gravid 😍😍😍 og sikke en lækker tøjstil “på trods” af anderledes krop 😉

 3. T. siger:

  Åh hvor er du flot!
  De kærligste hilsner mig – som skal have gang i 4. IUI med hormoner i næste uge.. Dine billeder får mig til at glæde mig endnu mere til det bliver os. Så overlever jeg gerne et december-barn 😉

  1. M siger:

   Jeg forstår simpelthen ikke den sidste sætning. At overleve et decemberbarn?

   1. Cathrine siger:

    Det er en reference til et af mine tidligere indlæg, hvor jeg i spøg har skrevet om ‘worst cases’ 😉 Alt godt <3 KH

    1. M siger:

     Ah ok. Har nu aldrig tænkt worst case om vort 3. barn, der er… decemberbarn ;D

     1. Cathrine siger:

      Det var os ren fis og for sjov – det skal læse i konteksten. Decemberbørn er dejlige! Kh

     2. T. siger:

      Det er nemlig kærligt ment. Jeg indrømmer da blankt, at jeg i starten gerne ville springe december over som terminsmåned men jeg er heldigvis blevet lidt klogere – og måske mere desperat – for nu vil jeg bare gerne snart have de famøse 2 streger. Om resultatet så ankommer 24. december eller ej – det er lige meget.. Meeen det havde da været rart hvis det fx var måneden før eller efter. Med fare for at få hug af mor-politiet 😉
      Men ja, alle børn er dejlige. Julebørn, sommerbørn, efteråsbørn . alle børn 🙂 Så kom an med de to streger 🙂

 4. Lotte siger:

  ‘Amen altså- hvor ser du bare skide dejlig ud med den mave, altså! (Også uden mave!). Men hvor er de billeder bare dejligt livsbekræftende❤️

 5. Anna siger:

  Så fine ting 😍 Den fine sandfarvet lange kjole med slids og lange ærmer og sten (lige oven over overskriften Toppe) Den er jo SÅ flot. Kan ikke læse mig til hvor den er fra, kan du hjælpe? 🥰

 6. Nina siger:

  Dejligt indlæg, det kunne jeg helt klart godt have brugt som inspiration, da jeg selv var gravid, selvom min mave peakede hen over vinteren.
  Jeg levede i sorte leggings/skinny preggo jeans fra H&M og så skjorter fra Aiayu. Kan anbefale alle, der kan lide oversize skjorter, den originale “Shirt” model – og de kan jo også bare bruges som ikke-gravid.
  Håber på at være højgravid i sommervejr næste gang, så jeg kan køre den flowy blomstrede kjole-stil😍

 7. Sue siger:

  Åh tak!! Jeg er lige nået dertil hvor mit “normale” tøj bare ikke passer mere, eller får mig til at se kææmpe stor ud 🙈 Så det her indlæg kom bare på det perfekte tidspunkt for mig 😊

 8. Mil siger:

  Hvor så/ser du godt ud 😍 Tak for super indlæg!
  Er gravid i 7. måned nu, og mærker for alvor at det kniber med at passe noget tøj længere.. 🙈
  Jeg er lidt curvy fra naturens side, så nu ser jeg bare lidt større ud og synes det er lidt udfordrende at klæde mig på, så jeg ikke bare ligner en bamse😅
  Har du ellers et tip til, hvad kunne være pænt til en som mig til en barnedåb? 😀

 9. Rebecca siger:

  WAUWUWUWUW en preggo glow <3

 10. Kamilla siger:

  Jeg kunne slet ikke finde mig til rette i løst tøj i graviditeten. Jeg følte mig som er cirkustelt hvis jeg havde tøj på som ikke fulgte mavens form, hvis du forstår. Det betød så automatisk lidt strammes tøj, hvilket omvendt heller ikke var rart.
  Stramme kjoler der fulgte maven duede dog heller ikke, da min røv som i forvejen er stor, havde fået endnu mere fylde. Jeg havde som du kan høre lidt tøjkrise 🙂

 11. K siger:

  TAK!❤️

 12. Katrine siger:

  Hvis man i al ydmyghed må tilføje…
  Basis t-shirts og ‘underkjoler’ fra Samsøe & Samsøes eget mærke har en fantastisk længde. Også holder de virkelig godt!
  Også har COS en del man kan passe som gravid. Især skjorter og skjortekjoler som er ammevenlige bagefter, har været money well spent 🙂

 13. Anni siger:

  Ej, den orange kjole du har på lige over overskriften “kjoler”, den er så fin! Hvor er den fra?

 14. Nanna siger:

  Jeg købte er par “gravid korte tights” til indenunder alle mine normale kjoler – de reddede mine svedige lårbasser hele sommeren inden Alma blev født den 10. August 🙂 de gjorde det muligt at jeg bare kunne bruge mine normale kjoler og nederdele!

 15. Christine siger:

  Hvor er den lyseblå og den brune lange nederdel fra?

 16. Anne siger:

  Tak for dejligt indlæg og billeder – jeg savner også min gravide krop, der virkelig var flot 🙂 Jeg er noget rundere end dig, som udgangspunkt, men tog egentlig ikke så meget på under graviditeten som jeg havde frygtet, Men jeg syntes det mest fantastiske var at gå i stramt tøj hvor maven bare sad så fint (jeg går ellers aldrig i stramt tøj), så det var primært tætsiddende og så med en kimono over ind imellem. Det fungerede fra omkring sjette måned, hvor man kunne se maven var baby og ikke brød 😀 Håber sådan jeg skal være gravid igen, hvis min krop vil være ligeså god ved mig endnu en omgang 🙂

Send en besked