Top

Vi har brug for hinanden – tak for hjælpen

26.10.2017
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
Jeg var så nervøs for i torsdags – at ingen af jer ville kigge på forbi, da jeg skulle ned i Mødrehjælpen med min store check fra Spar Nord. Daten lød på at komme forbi, donere hvis I havde overskud, købe hvis I havde mod på at støtte – men ligeså meget at sige hej. Men så var det, jeg blev klar over over, at det var efterårsferie. Vores gade lå helt tom i sidste uge for biler, så jeg tænkte folk var væk, i sommerhus. Jeg havde jo ikke bare sat min egen tid af men også tre frivillige i Mødrehjælpens tid. Jeg var så nervøs for, at ingen kom forbi (I husker måske mit lille nødudkald på storyen, haha!).
Dagen oprandt og den store check fra Spar Nord, der havde stået i hjørnet i køkkenet, skulle jeg have på cyklen og med ned i butikken. Der blev jeg mødt af Gerda og Jette. Og så holdte jeg vejret. Den blev både 15.57 og 16.05, før den første kom. Og jeg kunne ikke lige finde ud af, om vedkommende kom forbi efter at have læst bloggen eller bare som almindelig gæst. Pyt! Bare der var nogen.


Og det kom der! Flere dukkede op. En god veninde og hendes dejlige datter. Folk jeg aldrig har mødt. Søde læsere. Døren gik op og lukkede i, og vi hilste og snakkede og hyggede. De diskede op med pebernødder, saftevand, mandler. Vi læste i bøger, ledte efter det helt rigtige legetøj i kasserne, kom de gode køb i poser. Det var en herlig eftermiddag. Det var virkelig, virkelig hyggeligt.
Især det rørende øjeblik hvor jeg kunne overdrage de 10.000 kroner fra Spar Nord til min lokale forening af Mødrehjælpen på Rolighedsvej. Vi lavede det endda til en lille boomerang (som vi lige tog i et par takes, hehe, alle skulle være med på det moderne – se videoen for klippet). Jette fortalte mig, at de for pengene kunne invitere lokale mødre og børn til juletræsfest. De får lov til selv at klippe julepynt, der er boller om eftermiddag og julemad om aftenen. Der kommer underholdning, børnene bliver ellevilde. Det bliver en dejlig dag og aften for nogen der trænger, og beløbet passede én til én.
Jeg må altså nævne det igen – del og spred glæderne. Hvis du nu sidder med et initiativ i dit område, ligesom jeg gjorde, så skal du lave en lille video og fortælle om den og oploade den lige her. Hver måned udvælges en ny video og endnu 10.000 kroner fordeles. Og videoen behøver ikke være alverden – blot fortæl om initiativet, din idé, hvor du vil bruge støtten.

i samarbejde med Spar Nord, fotos af Julie Bjarnhoff

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpenrockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
So last week I took that big fat check of 10.000 kroner from Spar Nord, a Danish bank, and went to Mødrehjælpen. A Danish NGO helping mothers and kids who don’t have lot, they council young pregnant women, they have dedicated counselors to care for women on the verge of divorce. They have an initiative where less fortunate mothers can apply for a donation before Christmas. Every kid deserves to have one. It’s an organization I worked for several years back. As a phoner – my worst job ever. I was so bad at it. I felt like I was intruding other people’s privacy. And you are – but for the good cause. 
So when Spar Nord invited me to donate 10.000 kroner to a local initiative I decided to give back. All those hours not bringing enough money to the table to help. I decided on donating 10.000 kroner to help my local branch of Mødrehjælpen.
And so last Thursday I went down there. There were snacks, the doors were open and everyone was welcome to stop by. Come donate or buy stuff. And they did! Within two hours they had sold for 1700 kroner and I had nothing to compare with, hehe… But they were so excited – they selling second hand stuff and the prices are often 5 kroner, 10 kroner. It does take some selling to get to 1700 kroner.
They were happy and I super grateful that I got the chance to do some good. I asked where the money was going – every kroner is going to be spent on a Christmas party for mothers and their children. A great day with afternoon snacks, a chance to create Christmas ornaments together and have a proper Christmas dinner and they’ve booked some entertainment too. A theatrical group or something. It sounds so lovely and I am grateful to help thanks to Spar Nord.
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, spar nord, mødrehjælpen

6 kommentarer

 1. Tina KH siger:

  Dejligt det endte som en god oplevelse og ikke mindst en god gerning:-)
  Skønne billeder.
  En herlig aften til du og gemalen:-)

  1. Cathrine siger:

   Det var sp hyggeligt – og jeg var helt lettet, haha! Det var så skønt. Tak og god aften til dig også <3 KH

 2. Emma siger:

  Ej nej nej, hvor er det øverste billede altså bare godt! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej men Valu er også den dejligste lille bebs <3 Min gode venindes datter. KH

 3. C siger:

  Åh jeg ville så gerne have været forbi og hilse på dig! Det er min lokale Mødrehjælpen-biks, og jeg har efterhånden doneret mange sække tøj af arvingens aflagte tøj præcis dernede. De er fisme altid så søde de damer. Dog lå arrangementet lige i ulvetimen, så den stod på madlavning og efter-vugger-nus fremfor shopping. Jeg var dog med i ånden:-)

  1. Cathrine siger:

   Ahmen det er så sejt C, det er jo det, der er det vigtige! Totalt – at komme forbi i ny og næ og støtte. Det er sejt, hatten af for dig! KH

Send en besked