Top

"Vi har ikke fundet hinanden i drømmeland" – endnu

14.11.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe

Velkommen tilbage voksenseng, only adults allowed. Eller – sådan bliver det nok aldrig igen, og det har jeg egentlig heller ikke lyst til. Men i et par uger har vi nu haft vores seng sådan rimeligvis for os selv. Med nogle undtagelser.
Eddie er flyttet ind på sit eget værelse! Han er egentlig altid blevet puttet hos sig selv. Så har vi flyttet ham ind i revnen, når vi selv gik i seng, men det blev mere og mere noget makværk, hvor han vågnede, når vi rykkede. Og hvad der var liiidt strammere; han ville amme, så snart han lå ved siden af mig. H E L E natten. Boobs, boobs, all the time. Bide mig, når der ikke var nok (fordi han også ammede for femten minutter siden). Og så vågnede han virkelig op, som var det morgen. Sat sig op, snakkede, kravlede på os, møssede mig i hovedet. Mega cute –  bare ikke klokken 02.00 om natten. Og slet ikke når det kunne holde ved helt indtil 04.00 og blive så maset, at en af os måtte stå op og lave grød. Er I klar over hvor mørkt det faktisk er klokken 04?! Well, dem med børn og natarbejde og søvnforstyrrelser knows.

i samarbejde med Auping – fotos af ALONA VIBE

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe
Nu sover han hos sig selv, og hvis han kalder henad klokken 05-06-stykker, så tager vi ham ind. Faktisk også bare ret hyggeligt at ligge der og putte under samme dyne. Selv om Eddie hader konceptet dyne og altid sparker, når jeg prøver at putte ham med mig, som var han en tøjbamse. Så altså, jeg putter, Eddie ammer.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe
Men det betyder også, vi har fået vores seng tilbage! Og kan vi finde ud af det?! Nej, haha! Vi har helt glemt, hvad det at sove i ske fx er. ”Åh nej, det er for varmt”. ”Av, mit hår!”. ”Ej jeg kan mærke jeg kommer til at ligge uroligt, du må hellere…”. Vi har ikke lige fundet hinanden i drømmeland endnu, haha! Men altså, det er jo også mere end et år siden sidst.
Jeg ved ikke, om det var halvdelen af graviditeten jeg sov med skilsmissepølsen (aka. BB Hug Me, som Emily også lånte af mig med stor succes), men noget nær. Og så har vi samsovet med Edsen i 13 måneder. Så… Er vi oppe på nærmest halvandet år med varierende gæster i sengen? Som man siger!

Jeg tror det. Og derfor har vores 180 cm’s voksenseng været helt i øjet. Vi gik fra 140 cm og tænkt; ”Arg, behøver man?!”. Behøver man mere? Har man plads til mere, så gå for en lidt større seng. Står du og overvejer 160 eller 180 cm – tag 180 cm. Så tror jeg på, den holder jer længst. Mand, der har været tryg på, når vi har ligget som et H med Eddie til at binde os sammen på tværs.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe
Vi er stadig eminent glade for vores seng fra Auping, som har været vores i mere end et år (og som kommer til det mange år endnu, og når den en dag ikke kan mere, så kommer den retur til Auping, som faktisk tager ALLE senge retur uagtet mærke, til recirkulering (hvis det ikke er en Auping er det blot mod et mindre gebyr)). Den har været rammen om eftermiddags-gravid-lure, veer, maratonammesessions, hud-mod-hud-tid. Om serietid og gode bøger. Det er egentlig utroligt, hvor mange gode øjeblikke, der er i sådan et møbel, ikke? Alle de lange aftensnakke, alt for korte nætter, og nye planer, der er blevet lagt lige der.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe
Hvis du i øvrigt gerne vil tage (grønnere) stilling til din næste seng, så er Auping uden tvivl et sted at kigge hen. De arbejder virkelig meget og rimelig hurtigt henimod at have en bæredygtig produktion. Inden udgangen af 2020 vil de være 100 % bæredygtige. Og indtil videre går det godt. Det er lidt svært at forholde sig til, men naturgasforbruget er sat ned med 90 % og vandforbruget sat ned med 60 %. De arbejder henimod at have en CO2-neutral fabrik med. vedvarende energi. De er lidt den dygtigste pige i klassen, ikke?
Hvis du endda vil have en Cradle 2 Cradle-certificeret seng, som betyder, at der er taget stilling til alle komponenter i sengen og sørget for, at de enten kommer fra eller kan komme tilbage i loopet, så har Auping deres Essential-model. Tanken med certificeringen er i princippet en verden uden affald- hvor alt bliver recirkuleret. Hvis du kan lide et andet stel, så kan du også overveje Vivo og Maestro-madrasserne på, de er nemlig også certificerede og har det mest bæredygtige latex i sig, det kan I læse om HER.
I dagligdagen tænker jeg ærligt ikke over, hvor bæredygtig min seng er, jeg har bare en vanvittig lækker seng, som holder os mange, mange år endnu, men det er nu egentlig rigtig rart at vide. Og vil du tænke “full circle” på et “grønnere” sengemiljø, så har jeg købt en GOTS-certificeret dyne med fjer fra dyr, der er blevet klappet og haft det godt.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Auping, Alona Vibe

10 kommentarer

 1. Karen siger:

  Eddie dier, du ammer 😉

  1. Cathrine siger:

   Haha, true! KH

 2. Dtte siger:

  Hej C. Det lyder som et fornuftigt valg af seng, som jeg bestemt vil kigge på, når det er tid til at skifte vores.
  Kan du dog evt. uddybe hvordan dyrene der har leveret fjer til din dyne “er blevet klappet og haft det godt”? Da jeg googlede GOTS kom der nemlig ikke umiddelbart noget frem om dyrenes forhold.
  Dyrevelfærd- og etik går mig nemlig meget på sinde i mit forbrug, foruden forskellige former for bæredygtighed, og min gamle dyne (med fjer fra formentlig stakkels, forpinte dyr) trænger snart til en udskiftning, så jeg håber at kunne finde et godt alternativ. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hehe, ja! Jeg har købt en GOTS-certificeret dyne, med økologiske dun, altså dun fra økologisk dyreproduktion, og det område har ganske stramme krav. Dyrene: Har god plads at bevæge sig på. Skal have økologisk foder. Får grovfoder, som er godt for dyrenes velbefindende og forebygger sygdomme. Kan gå ud under åben himmel, når årstiden tillader det.. Skal i det hele taget have forhold, der imødekommer deres naturlige adfærd og behov. Når jeg siger “klappet og haft det godt”, så er det måske i overført betydning, for jeg kender ikke bonden og har ikke set ham klappe dyret, men jeg bakker op om økologisk landbrug og tror på deres dyreetiske linje. Læs evt. her: https://okologi.dk/forbruger/hvad-er-oekologi/bedre-forhold-for-dyr
   Som jeg kan læse mig frem til er det de bedst tænkelige forhold for dyr, og så kan jeg i øvrigt godt lide at hele dyret er brugt; til føde, til dyne etc.
   Alternativer kan være kapok eller silke, og sidstnævnte er et ret problematisk materiale, hvis vi taler bæredygtighed. KH

 3. Sanne siger:

  For at være mere konkret end bare bæredygtig, betyder det så, at sengen eller i det mindste madrassen er miljø/svanemærket (som andre senge vist er)? Jeg er lidt obs på kemi i mit soveværelse og vil egentlig helst sove i et minimalistisk rum med en tusse gammel seng, men det er jo omvendt også rart, at ens seng kommer med en kendt historie :).

  1. Cathrine siger:

   Tak for opklaring, A!
   Jeg vil også lige notere, at Svanemærket er en frivillig ordning – som man som brand skal betale for at få. Og det er ikke billigt. Mærket er efterhånden godt kendt i Danmark/Sverige/Norge, som jeg har forstået, men for et hollandsk mærke, giver det måske ikke så god mening at smide penge efter – i så fald kunne de bruge rigtig mange ressourcer for at få certificeringer i mange forskellige lande.
   Cradle 2 Cradle er virkelig en top-certificering, der tager hånd om hele produktets kæde/liv; fra materialer, genbrugen af materialer, til ordentlige forhold for dem der producerer, ekstremt strenge krav miljøpåvirkning osv. Læs endelig mere her: https://www.c2ccertified.org/get-certified/product-certification KH

 4. Frida siger:

  hvor er dit fine gulvtæppe fra 🙂 Ser meget lækkert ud – jeres soveværelse

 5. Eva Jørgensen siger:

  Sover den lille mand så helt til 5-6 stykker uden at vågne? Uh glæder mig til det forhåbentlig sker her 🙏

  1. Cathrine siger:

   Nej 😀 Haha! KH

 6. A siger:

  Kære Sanne,
  Jeg arbejder selv med CSR- & bæredygtig udvikling i en virksomhed (ikke Auping – Så holdningen er min egen 😉 ) – Og efter min mening er Cradle2Cradle certificeringen, langt mere miljøbevidst end eksempelvis Svanemærket – Også når det kommer til kemi-fokus.
  Der hersker desværre for meget mærke-forvirring, og det er lidt en skam når nu vi som slutbrugere bare gerne vil gøre det så godt som muligt – Men på samme tid er travle mennesker der har brug for gennemskuelige mærkningsordninger som pejlemærker… Dermed ikke sagt at svanen ikke er god – Den er jo ved at være så bredt forankret, at den muliggør mere bæredygtige valg for rigtig mange!
  Rigtig god weekend 🙂

Send en besked