Top

Vis mig din by: Helsingør

09.08.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Caroline og jeg har kendt hinanden siden vi for en lille håndfuld år siden skulle til Sverige sammen med IKEA. Hun er sød og dygtig, som dagen er lang. Hendes rene, æstetiske øje er i en klasse for sig, så jeg stoler også ganske højt på hendes små favoritsteder i Helsingør. En by hun for ganske nyligt er flyttet til fra Amager, og som jeg også har trådt mine ungdomssko i. Stengade og Club Retro – den ene findes stadig hvor imod jeg betvivler den andens skæbne? Min barndoms/ungdomskæreste boede i Snekkersten, så vi hang meget ud i Helsingør. Og der er altså sket helt vildt meget, måtte jeg selv sande, da vi for nyligt tog på tur dertil.

Men i dag vil jeg lade Caroline guide jer til god kaffe og vintageshopping -god tur!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

KULTUR 

Museet for Søfart er et skønt sted for både børn og voksne. Selve museet ligger under jorden og er bygget ind i den gamle dock og er tegnet af Bjarke Ingels. I selve docken er der et smukt ude areal med legeplads og spisepladser der hører til deres café. Der kan man snildt sidde et par timer og nyde vejret og arkitekturen. Museet er både interessant for dens udstillinger, fine butik og ikke mindst den smukke og anderledes arkitektur. Udstillingerne er altid i både voksen og børnehøjde og bestemt et besøg værd. Museumsshoppen er også en man skal besøge før man tage hjem.

Når du er færdig på museet, kan du gå en tur rundt om Kronborg slot, som ligge lige i baggrunden. Hvis du bliver sulten, er der det lokale Madmarked eller caféen på Kulturværftet, hvor det lokale bibliotek også ligger. Biblioteket er helt klart et besøg værd. Det er super smukt indvendigt og der er en masse aktivitet og leg for børn i alle aldre.

SECONDHAND SHOPPING

Det første jeg gør når jeg rejser, er at tjekke om der er nogle secondhand butikker på vejen eller i byen. Helsingør gemmer på en håndfuld af dem, men slet ikke nok, hvis du spørger mig.

RETOLD secondhand har et stort udvalg af tøj i en rigtig fornuftig prisklasse. Secondhand & Vintage har tøj fra lidt ældre årtier og også fine vinatagekjoler. Bror og Søster antik har jeg boet lige overfor og købt en del fine ting i årenes løb, blandt andet et litografi, en 7ér kontorstol og en smuk vase og så er der Igen i Brug som har fine lampeskærme og kurvemøbler.

DEN LOKALE KAFFEBAR

Hvis du trænger til byens bedste kop kaffe, så skal du tage forbi Lagoni. Det er en café der ligger lige i starten af gågaden. Den er indrettet med gamle hyggelige møbler og serverer altid god kaffe og hyggelig stemning. Der er også en fin baggård, som er overdækket. Det er også en ret hyggelig arbejdsspot.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Lagoni

Craver du byens bedste kardemomme snurre, så skal du besøge Café kagefryd, som er indrettet med gamle antikke lamper og altid servere god kaffe og lemonade.

Lid længere nede ad gaden ligger en ret fin bager der hedder Bagt. De har byens største udvalg af store og små kager og andet lækkert bagværk til den søde tand.

FROKOST

Er du til seafood kan du besøge Jellyfish som ligger med udsigt til vandet. De har en stor menu af skalddyr og frisk fisk. Efter maden kan du gå rundt om hjørne og få en is hos den berømte Brostræde is. Det er et must visist. Isbutikken ligger i et af Helsingørs snævreste stræder med en håndfuld fine butikker, blandt andet en Barbershop.

3 kommentarer

 1. Sophie siger:

  Jeg har to tilføjelser til guiden:
  Inde ved Kronborg ligger to af de allerbedste perler i Helsingør: Den første er Strandvejsristeriet, hvor man i min optik får den bedste kaffe. Prøv også gerne deres kardemommesnorre eller rababerhorn, hvis du har lyst til lidt sødt til kaffen.

  Ved siden af Strandvejsristeriet ligger Café Kadetten, som er en socialøkonomisk café, som serverer skønne, sprøde salater og lækre sandwich. Alt er økologisk og lavet fra bunden – og priserne er rigtig gode. Hvis vejret er til det har begge steder hyggelige siddepladser ude.

 2. Linea siger:

  Der er også en gammel klassiker – Miss Coffee Café der laver de bedste bagels 😋 og Rådman Davids Hus hvor man kan få god klassisk dansk mad (deres frikadeller med kartoffelsalat!) i et mega hyggeligt lille bitte gammelt hus ✨

  PS Brostræde Is er lavet om til en Hansens – stadig god is dog 💛

 3. Henrik siger:

  Brostræde Is hedder stadig Brostræde Is. Forskellen er at isen nu kommer fra Hansen Is 🙂

Send en besked