Top

Vis mig din by: Nærum og nærheden

04.07.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Nærum! Hvor min mormor boede det meste af sit liv i et gult hus på Rundforbivej. Vi har kørt igennem et hav af gange og ikke oplevet meget mere end en klassisk bager. Og som dagens skribent ærligt siger; SÅ meget er der heller ikke downtown Nærum, men oplandet gemmer på store oplevelser. Mad, spa, shopping, kultur og natur. Ihh, det her koncept giver mig lyst til at hoppe på cyklen og ud i det blå. I dag giver jeg stemmen videre til Nattalie, som bor i Nærum!

(ja kunne ikke begrænse mig til min egen hometown – det er jo ikke den største by, og der er så mange skønne ting lige i nærheden!)

Jeg har lavet en guide til de airbnb gæster, vi skal have boende, mens vi selv kører kongeriget rundt i en campingvogn. Marguerite-ruten – here we come. Og jeg elsker ideen med at dele vores lokale tips – håber der når at komme flere indlæg fra det Fynske øhav eller den jyske vestkyst, som vi bl.a skal ud og opleve!

Vil selvfølgelig også meget gerne dele den med jer andre læsere! Nærum er en bette by (ca. 20K indbyggere) med lidt – men godt – at byde på. Here’s the tour!

Le Deux

EAT

Le Deux

For et par år siden blev et nedlagt pizzaria opkøbt, og byggeriet gik i gang… Snakken summede på byens Facebook gruppe – hvad mon der skulle ske? (btw har alle mon sådan en? En lokal Facebook gruppe hvor der sladres, sælges og deles?) Jeg håbede personligt på et sted med lækker kaffe, deleretter og god betjening… Og det fik vi! Le Deux slog dørene op til en café/restaurant med hyggelig fransk stemning og et lækkert overskuelig menukort. 

Ejeren har før haft Carlton på Halmtorvet som var min favorit café da vi boede dér – hvor heldig kan man lige være? En bid af min elskede by, København, lige her i Nærum.

Le Deux’ ejer Ilter Baran ved hvordan man skal sammensætte et menukort 👌🏻

La Tre

Det er ikke fordi Nærum vælter i gode spisesteder, men det gør det jo også bare så meget nemmere at vælge, hah! Vi har et sushi sted som gør det udmærket og måskeee for mange grillbarer – men nu er vi altså blevet velsignet af en cool lille vietnamesisk sted som også har et sted i Kbh K; La Tre. Jeg fik deres Caramelized Pork forleden og det var altså bare godt! Deres friske forårsruller også gode, fyldt med de lækreste ting, og super smukke egentlig. De har udendørsservering i sådan noget bambus arrangement der får det til at se ud som om et lille hjørne af asien er flyttet ind midt på Hovedgaden.

STAY

Staycation @ Kurhotel Skodsborg

Hvis man gerne vil have en overnatning i ultra luksus, eller bare et par timers forkælelse – skal man køre ned mod vandet og ind på Kurhotel Skodsborg. Dengang vi havde købt hus og selv satte huset i stand og hele kroppen gjorde ondt – fik jeg et par timer i spa, og en massage. Bliss!! 

Skodsborg Kurhotel

Nu kører jeg derned med veninder og sidder i loungen i den store sofa foran pejsen og får drinks og/eller smørebrød på deres lækre stenalderbrød som Thomas Rode har haft fingrene i. Yum! Og det har ikke været rigtig sommer uden en tur på deres tagterrasse med en Aperol i hånden!

SHOP & SEE

Stranden

Hvis vi bliver nede ved Strandvejen ligger der flere fine steder man kan tage et dyp. Der er en fin badebro ved Skodborg Strand, og en lille strandkiosk der har den typiske strandmenu (fritterede ting, kaffe og is). Tager man et par kilometer længere Nordpå, kommer man til Vedbæk Havn og Strand som har et lidt større udbud af cafeer, restauranter og man finder også Social Foodies med en ret god is! Her kan du også leje SUP boardsog booke undervisning. Om torsdagen holder surfklubben gratis intro, hvor man kan prøve SUP, man kan melde sig til på deres Facebook side.

Vedbæk strand
Skodsborg Strand

Grisestien

Når vi skal hjem fra Vedbæk strand kan vi cykle ad Grisestien. Jeg har længe undret mig over navnet, og da jeg er lidt af en historiker, dykkede jeg lidt ned i navnet. Det viser sig at den toget der forbinder Nærum og Lyngby, som kaldes ”Grisen” har kørt helt til Vedbæk. Men da de udvidede Helsingør motorvejen, nedlagde man det sidste stykke af ruten, og lagde en cykelsti i stedet. Den er ret fin med skov og marker på turen. Hvis man tager Grisen fra Nærum til Lyngby kommer man også igennem en virkelig smuk rute. Jeg kan anbefale man stiger af i Brede og går lidt rundt – evt med en tur på Frilandsmuseet som er super hyggeligt. Og Corona venligt! (Eller, altså – man er udenfor… 😉)

Dyrehaven & Bøllemosen

For nyligt blev Nærum Hegn en del af Dyrehaven, og hvis man godt kan lide at gå – måske overnatte – mellem træerne, er skoven i Nærum genial! Der er shelters og bålpladser – og en ret stor naturlegeplads. Vi har boet her i 5 år, men det var faktisk først den sidste dag i 2019, at familien begav sig ned mod et sted i skoven der hedder Bøllemosen. Der er super fint, og gangbroen der er sat op for at passe på dyrene og naturen omkring mosen er helt fortryllende.

Après

Det er ikke meget ”fysisk” shopping jeg har foretaget på det seneste, og Nærum er heller ikke just shopping mekka – men vi har en fin Luxury 2nd Hand boutique med den fedeste indretning; Après. Her finder du både Chanel, Louis Vuitton, Gucci og de andre rødder. Se lige den butiksdisk 😍

Gl Holtegaard

Er man glad for kunst kan man også få den sult stillet på Gl Holtegaard (faktisk også almindelig sult, på deres gode café Spiseriet) Indtil den 12. Juli kan man udstillingen  Dark Light af den svenske Anna Bjerger som jeg forelskede mig pladask i efter vores besøg. Ligesom Lousiana har de også en fin lille design shop Butikkeriethvor man kan finde dansk og internationalt design. Selve museet og haven omkring er en oplevelse i sig selv – bygningen står stort set som den gjorde da den blev bygget i 1756.

Man kan også lave sine egne kunstværker her

Anna Bjergers Dark Light udstilling er ret finurlig…
Den røde trappe ”Pavilon III – Scenery” lavet af 3 kvindelige arkitekter Teresa Fernández Rojo, Sofia Adolfsson, Camila Stadler Buschle.

Nærum og omegn har meget at byde på – og guiden her har også fået mig selv til at indse hvor heldige vi faktisk er… Jeg har indtil fornyligt savnet København dagligt, men jeg er nok ved at få rødder her og med skov, strand, køkken og kultur lige om hjørnet så er det måske ikke så mærkeligt! Håber I kan bruge guiden, og får lyst til et visit. Restauranterne er ligesom i resten af landet hårdt ramt, så det er bare med at støtte hvor man kan.

4 kommentarer

 1. Celena siger:

  How lovely! I used to live in Ordrup and spent a lot of time wandering around with our never sleeping baby in this area. Thanks for the memory <3

 2. Dorrit siger:

  Tak for dejlig byvandring – jeg får lyst til at gå i dine fodspor..
  Tænker det er vejr til Gl. Holtegård i morgen

  1. Celine siger:

   God ide, Dorrit❤️😍👉🏿👌🏼Møs fra Celine Bucka

 3. Anne siger:

  Sjovt at læse om min gamle by. Jeg har lige et par kommentarer til min gamle by
  1. Poul er den tidligere ejer af blomsterhandleren. Det er kun nogle få år siden, at han solgte den. Hans butik lå oprindelig nede ved den vietnamesiske restaurant.
  2. Gamefair på hovedgaden er en jagtbutik, men de sælger også pæne tøj fra eks. R.M. Williams og Barbour.
  3. Hvis cykler på den modsatte side af Bøllemosen, kommer man ned til Raadvad, der helt klart skal besøges. Raadvad har sin helt egen specielle historie.
  4. Hvis man skal til frisøren, skal man klippes af Thomas fra Thomas H (også på hovedgaden).
  5. Nærum Vængetorv er man næsten også nødt til at nævne, hvis man skal have en værtindegave fra Peter Beier, nye briller fra Profil Optik, medicin fra apoteket, renset tøj, købt en bog i Bog&Idé eller bare skal handle i Irma eller Meny
  6. De Runde Haver er også tegnet af C. Th. Sørensen – https://dac.dk/viden/arkitektur/de-runde-kolonihaver-i-naerum/

Send en besked