Top

Vis mig din by: Skagen

25.07.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Skagen <3 Det er næsten helt pinligt at indrømme, men jeg har aldrig været i Skagen. Pinligt fordi at Skagen står i min bevidsthed sammen med Bornholm, som det allerypperste sommer-agtige sted i Danmark, overhovedet. Men desto mere grund til at skulle af sted, nu vi ferierer hjemme, og Elizabeth, som godt nok ikke er Skagbo, men som trods alt er godt på vej til at gøre familien til indfødte.

RIGTIG god tur – både børn som voksne, værsgo’ Elizabeth!

Da jeg skulle flytte fra mit barndomsby, var jeg så vild, at jeg flyttede 20 km længere nordpå – Vildt, ikk…

Så indfødt skagbo, kan man ikke kalde mig – det er jo også først en titel man kan bryste sig ad, hvis man har rødder i Skagen tre generationer tilbage – så jeg vil vove at påstå, at der ikke er mange fuldblods-skagboere tilbage. Men det er alligevel blevet til 6+2 år som Skagbo – og for at være ærlig, så tror jeg også, at det er her, jeg skal puttes i graven. 

Skagen kræver nok ikke en særlig stor introduktion. Skagen er jo bare dejlig, og det ser ud til at mange danskere har opdaget det i år.

Uge 29 er præcis slut, og jeg kan ikke mindes at have oplevet så mange mennesker, og så mange biler heroppe før.

Det har været helt vildt i år – og det er virkelig forståeligt, for her er jo så dejligt.

Jeg vil ikke bruge meget spalteplads, på at fortælle om de ’store’ attraktioner, som er selvskrevne. Men for god ordens skyld vil jeg da lige nævne dem.

Vi starter med den obligatoriske cykeltur til Grenen, hvor man hopper på sandormen, for at komme ud at se de to have mødes, og som oftest kan man være heldig at støde på sæler derude også.

Hvis man er frisk går man tilbage.

På vej til Grenen ligger det Grå Fyr, som også huser en café – ’BLINK’ – Jeg har hørt at deres Rabarbertærter er fantastiske, og hvis de har udsolgt kan man nyde en Hansen is med udsigt.

Cykelturen kan så passende fortsættes ned igennem Østerby – Midtbyen og Vesterby, hvor man så ender ude ved ’Den tilsandede kirke’, som også er et besøg værd. Man kunne jo smutte indenom ’Ostehuset’ eller ’Juicy’ på vejen og tage sandwich med derud. De laver klart byens bedste.

Hvis man har gode cykelben, så slutter man af med en is ved Solnedgangspladsen i Gammel Skagen. Husk hvis I kommer til solnedgang skal der klappes!

Dette var den obligatoriske tur, som man bør tage både med og uden børn. Resten af oplægget vil jeg dele lidt op i Skagen med børn, og Skagen uden børn. Men gør dig selv den tjeneste at læse det hele, for der er gode informationer i det hele. 

Børnevenlige Skagen

Hvis I er smuttet en tur til Skagen med hele familien, kommer her et par gode fif.

På overnatningssiden har det nye ’Hotel Marie’ virkelig fine lejligheder man kan leje, samtidig med at der er morgenmad og rengøring med. YES – lige hvad man har brug for, når man er på ferie. Det ligger lige i smørhullet mellem havnen og byen. 

Hvis I har børn i løbehjulsalderen, så pak disse i bilen.

I hjertet af byen ligger nemlig vores (forholdsvis) nye Kulturhus Kappelborg, som har den bedste legeplads til børn i alle aldre, men også en ret fed skaterbane.

Her kan der sættes meget tid af, og man kan endda nyde en frokost eller et koldt glas rosé lige ved siden af, på Restaurant Kokkenes, mens børnene brænder krudt af. Win Win.

Det kan også anbefales at samle sten på stranden, og så købe stentusser i Skagen Toys. – Det kan der gå mange timer med.

Hvis man har mindre børn med, er det, i hvert fald for vores vedkommende, fedt at indtage frokosten et sted, hvor der er plads til at børnene kan løbe lidt rundt, og her er cafeen i Saxilds Hus (Skagen Kunstmuseer) fuldstændig ideel. De har den lækreste æggekage på menukortet, Prøv den ! – og slut af med en Hansen is.

Bornholm guide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok WIchmand

Hvis man er til smørrebrød og gammel dansk mad, så er ’Dit Smørrebrød’ i Gammel Skagen også med udeservering med lidt ekstra plads. De har byens lækreste smørrebrød! Især deres kartoffelmad!

Andre ting som kan nævnes i punktform: (I tilfælde af knap så sommerligt vejr.)

Bamsemuseet

Biografen

Biblioteket

Svømmehallen

Fodboldgolf

Farm Fun ( Ved Ålbæk )

Skagen Odde og Naturcenter 

Vandtårnet ved Slagter Munch

Råbjerg Mile (Som jo altid er et besøg værd! – og når man alligevel er på de kanter, bør man indtage frokosten i haven ved Hjorts Hotel i Kandestederne. – Her kan man simpelthen ikke andet end at komme helt ned i gear)

Skagen i voksenhøjde

Voksenture, skal for mig være spækket med god shopping og lækre madoplevelser – og dette kan Skagen altså også mestre.

Lad os starte med Shoppeturen; Vi starter fra vest og bevæger os mod Øst: Yndlings-tøjbutikken er Emé, den ligger lige ved vandkunsten ved Kulturhuset – virkelig en god butik med mange gode mærker som Rabens, American Vintage osv. Herfra er det ned til Brugsen, hvor der overfor ligger Vinspecialisten, som ikke kun har vin. De har så mange lækre specialiteter, så meget lækkert interiør, og er i det hele taget en meget spændende butik. Husk at gå ovenpå, og husk at købe romkuglerne fra Nørre Aaby bageri – de er kåret som Danmarks bedste. 

Næste stop – ved stationen; Her finder man Badehusets Fristelser som byder på en masse spændende interiør, fine smykker, indisk lækkert tøj, lækre puder osv. Selve butikken er vel max 10 m2, men spækket med fine sager. Sæt evt. manden af ved Christians Pølsevogn som står lige ved siden af, og sælger pølser fra Slagter Munch.

Ovre på den anden side af vejen er butikken til alle køkkenelskere ! Laurentius – en specialbutik indenfor køkken. Så fin, gennemført og inspirerende.

Herfra kan man så næsten stikke hovedet ind i alle butikkerne hele vejen ned til Slagter Munch. Alle sammen byder på lækre spændende sager.

Når så I har været hjemme og få et bad og måske en lille lur, så går turen videre; enten på vinbar i Gammel Skagen – Sømærket – Her er så hyggeligt og autentisk ! Eller på TØRST som ligger i midtbyen. De serverer de lækreste cocktails ! – Prøv Rhubarb Spritz ! Begge steder bør besøges senere på aftenen også.

Bornholm guide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok WIchmand

Når sulten melder sig, og solen står højt på himlen, vil jeg til enhver tid anbefale Skagen Fiskerestaurant, som har den fedeste terrasse, med sol det meste af aftenen. Maden er altid god ! Undersøg hjemmefra, om der er livemusik, for så kan det være nødvendigt at booke bord.

Hvis I er mere til at spise med hvid dug, er Hyttefadet eller Ruths Brasserie i Gammel Skagen virkelig lækkert – og hvis valget falder på Ruths – så bestil Michauds Tatar.

Hvis man derimod er til en lidt ’hurtigere’ aftensmad kan alle fiskepakhusene anbefales – de laver alle sammen dejligt mad. Især Wittco Fisk og Skaldyr som har en fiskebuffet. Den er god !

Aftenen sluttes, som nævnt ovenfor, af på Tørst, Sømærket (Gl. Skagen) eller Jakobs – her er der også ofte livemusik, og liv og glade dage.

Og sidst, men ikke mindst skal man selvfølgelig morgenbade hver dag, og til de friske er der Yoga på Sønderstrand om morgenen i weekenderne, når vejret tillader det.

Til sidste vil jeg slutte af med at takke Cathrine, for at jeg måtte byde ind med et indlæg om vores dejlige by.

Velkommen til Skagen 

– også udenfor sæsonen, kærligst @elizabeth_skagen

2 kommentarer

  1. Åh, fine Skagen. Jeg er også en sucker for bamsemuseet, selv i en alder af 29😍.

  2. Anne Kristine siger:

    På vej til Skagen kan man køre forbi keramikværksted på en gammel skole. Ud over fin keramik bager Dorte de lækreste tærter og serverer god kaffe som både kan nydes inde eller ude i dejlig stille have.
    http://www.dh-keramik.dk/index.html

Send en besked