Top

Vores hus, det store byggeprojekt

08.10.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Åh! Jeg er ved at blive gråhåret, tror jeg. Jeg har gang i en mægler, som kan endeliggøre salget af vores sommerhus. Og så er jeg igang med en udlejer af en lejlighed ude på Islands Brygge. Og så er jeg ved at finde ud af, om der er den mindste chance for, at vi kan overtage vores hus en smule før tid, eller om vi fortsat holder fast i februar.

Jeg har sagt til Adam, at vi skal have lukket to af tingene i denne her uge (okay, senest i næste uge). Aftalt, på plads, ud af hovedet igen, videre. Det glæder jeg mig så enormt meget til, for så får mit hoved ro og lidt mere plads til alt det andet, der også rumsterer. Og så kan jeg begynde at forberede mig. Og drømme, for glædet mig har jeg gjort længe! Men sådan rigtig at begynde at tage det ind, planlægge lidt – det har jeg ventet med. Måske også det mest fornuftige, når der har været og stadig er så lang tid til, at vi skal overtage. Men snart er halvdelen af ventetiden forbi – haha! Lange overtagelser, altså… Det er ikke til at holde ud.

Det lille hus, vi har købt, skal renoveres. Virkelig? Endnu et byggeprojekt? Haha, ja! Men denne gang skal vi ikke bygge noget ud af ingenting, men renovere. Og det føles allerede betydeligt lettere. Og vi har sat en sum penge af til det – uden helt at være sikker på, om vi har nok. Det afgører man jo heldigvis også selv. Men vi kan virkelig gøre mange ting, så hvordan får man prioriteret? Og rigtigt?

Sådan her ser huset ud. Som udgangspunkt skal der nye vinduer på 1. sal, et køkken skal flyttes og der skal nyt køkken til, genoprettes nogle vægge, laves to badeværelser, fikses lidt fra tilstandsrapporten. Vi har også en garage, jeg godt gad inddrage og bruge som bryggers. Mand, jeg drømmer om et bryggers, haha! Sådan et sted ens vasketøj kan stå og tørre i fred, uden at vi skal gå ind i rundt om det hele tiden. Og man også har bordplads til at folde det. Uden at bruge køkkenbordet. Er jeg gammel, når det er min vådeste drøm? Haha! Der er også en gammel trappe, som er nedslidt, et gulv i hallen som skal lægges. Og så er der lidt en joker; skal vi fjerne et (uoriginalt men smukt) sildebensparketgulv for at få lavet gulvvarme?

Åh! Så mange ting. Oven i alt det småtte, som er nye kontakter, maling, lave en dobbeltdør i en bærende væg (og derfor nok en ekstra bjælke langt ind). På snolder-listen er også høje paneler, genoprette noget stuk osv. Det kan komme!

Vi har haft et par håndværkere på – også dem vi brugte, da vi byggede ud på vores gamle lejlighed. De var så ordentlige og dygtige, og vi har super god kommunikation og forståelse for hinanden. Det er rimelig vigtigt. Vi har også sagt til håndværkerne, at vi hellere vil lave færre ting men gøre dem vi tager fat i helt rigtige, end at gå på en masse kompromiser for at nå i mål med den lange liste. Vi skal nemlig bo her i 100 år, så det skal være rigtigt fra start.

Og den største udskrivning bliver et køkken. Hvad skal man vælge? Jeg er meget optaget af at følge tidsperioden. Huset er fra slutningen af 1800-tallet, så der skal ikke et moderne køkken ind. Jeg kigger på Kvänum, og jeg kigger på Handcrafted, og de klassiske shakerkøkkener går ikke af mode. Samtidig synes jeg også, man ser dem mange steder lige nu. Men det skal jo ikke være grund til at fravælge.

Da vi overtog vores gamle hus havde vi den helt klare idé for, hvordan alt skulle se ud. Denne gang er vi klart mere ledende. Men mon ikke det falder mere og mere på plads over de næste mange måneder?

26 kommentarer

 1. Frederikke siger:

  Så spændende! Jeg glæder mig til at følge med i det her projekt! Må jeg spørge hvor du laver dine moodboards? Jeg mener du har skrevet det engang, men jeg kan simpelthen ikke huske det 🙂

 2. Alexandra siger:

  Hvis I skal bruge færre penge på køkkenet kan jeg anbefale at købe Ikea og så med Picky Living fronter. Deres P1 og P2 fronter er lavet i shakerstilen😊 Prøv at find deres IG profil. Så kan jeg anbefale Diapol.dk ift stenbordplade, hvis I er til sten. De er virkelig virkelig søde og hjælpsomme og en god del under den normale pris.

 3. Kristine siger:

  Uhh.. min søster, hendes nabo OG mine forældre har valgt handcrafted. De har alle haft bøvl :/ det er nogle meeega flotte køkkener, men vælger man malet front, har de chippet og bobler, og jeg kan ikke huske hvad der nævlefe ved træfronterne. Men generelt har de oplevet rigtig dårlig dialog, at henvendelserne er negligeret og fejl på meget nye køkkener er afvist og uretmæssigt skyldt på ejerne selv. Så det har virkelig været kilde til stor frustration. Måske bare uheldigt, at de tre jeg kender med de kækkener, har haft dårlige oplevelser, men stadig. Jeg håber i hvert fald i oplever mere smooth samarbejde på jeres nye nye hus 🤗👏

 4. Nat H siger:

  Hvor bliver det spændende for jer, stort tillykke 😍😍😍 Mht køkken kan her virkelig anbefale Handcrafted, vi elsker vores køkken, og processen med design og opbygning gik også godt 😊🙏🏻

 5. Anna siger:

  I forhold til gulvvarme, så kan det være svært at varme et gammelt hus op kun med det. Hvis nabo-husene er fra samme periode, så ville jeg tage jeres naboer med på råd 🙂 vi har gulvvarme i et rum og radiatorer i resten af rummene i vores hus fra 1910.

  1. Line siger:

   Det er jeg ikke helt enig i. Det handler primært om husets isolering, og her kan der i de flestes tilfælde efterisoleres, hvis huset bruger meget varme eller er svært at varme op (holde på varmen).
   Gulvvarme er ikke et større problem i gamle huse. Vi har lagt gulvvarme i et 2 plans hus (stue og 1. sal) fra 1927. Vi har også lagt gulvvarme i vores nuværende 1 plans hus fra 1970.
   Fælles for begge huse er at vi har sørget for at isolere ordentligt og også mere end kravene tilsiger.
   Det der er vigtigt også at huske er, at gulvvarmen i de fleste tilfælde regulerer sig selv via et udendørstermometer, men ønsker man selv at regulere varmen op, kan det tage noget tid før den ønskede temperatur slår igennem, specielt hvis gulvvarmen er støbt i beton.

 6. Sara siger:

  Ej, hvor spændende. Elsker alt med boligrenovering.
  Vi bor også i et fint gammelt hus fra 1899, og skal også igang med 2 halvdel af vores renovering, med gulvvarme, nyt køkken, et nyt badeværelse, nyt tag og nye vinduer.
  Ang køkken så kig hos Plain English Kitchens – der er super god inspiration til fine shaker køkkener. Jeg tror på comeback til overskab – i den engelske stil, bla hvor de starter på bordpladen (lidt som på dit billede).

  Og så vil jeg også lige anbefale Horn vinduer – de laver de smukkeste koblede vinduer i gammel stil med helt smalle sprosser. Og til en lidt bedre pris end feks Bøjsø.
  Glæder mig til at følge med 🙂

 7. Sofie siger:

  Vi har fået det smukkeste køkken fra Stilleben Architects, de har både forrammekøkken og sektionskøkken. Det er super dygtige folk der sidder derinde, kommunikationen har været god hele vejen igennem og resultatet er så smukt. Snedkerne der satte det op var endda super behagelige at have gående. Vi kiggede også på handcrafted men oplevede manglende kommunikation fra starten.

 8. Rose Henrichsen siger:

  Tillykke med jeres boligkøb og hvor lyder det spændende med alle de projekter! Min mor har for nyligt fået et Handcraftet køkken og har også haft rigtig mange problemer. Lige fra køkkenet var bestilt, gik det skævt, men da var det for sent at trække sig. Håndværkere der ikke overholdt aftaler, forsinkelser, negligeringer af henvendelser, dårligt tilrettelagt (så halvdelen af køkkenet blev sat op, men måtte så vente på sidste halvdel i 3 uger pga pres i produktionen). Synes det er værd at nævne, selvom det selvfølgelig kan være et en-gangs tilfælde😊

 9. Helle siger:

  I vores gamle hus fik vi lavet et snedkerkøkken fra Simonsen og czechura. Det var så lækkert og lige i den stil i eftersøger

 10. Kia siger:

  Hvor bliver det spændende at følge med. Går og drømmer og håber det en dag bliver os. Jeg vil ikke kommentere for meget på Handcrafted, det kan jeg se andre allerede har gjort, til gengæld vil jeg anbefale Janus Olesen ApS, mine forældre og andre i familien har brugt ham ved flere lejligheder og det er de smukkeste resultater

 11. Mariam siger:

  Cphfurnitureco i Slangerup (tjek hans Instagram). Super dygtig 😍 glæder mig til at følge med.

 12. Tanja siger:

  Det bliver rigtig at spændende at følge. Håber, at alt flasker sig med salg af sommerhus samt lejebolig.

  Jeg synes det er spændende, når du tager os med på din grønne rejse og bæredygtige tiltag. Jeg er derfor lidt nysgerrig på, om I kommer til at tænke bæredygtigt i jeres renovering (valg af materialer m.m.)? Kunne være spændende at høre mere om dette, såfremt det bliver et fokus.

 13. Anna siger:

  Tillykke med jeres hus og det kommende renoveringsprojekt 🙂

  Stod jeg i samme situation, ville jeg overveje at bruge et par kvadratmeter på et viktualierum – til alt det hejs man nu har af køkkengrej, tørvarer, konserves, sylteglas og alt muligt andet. Men det kan være, at køkkener i dag er bygget med skabe med plads til alting? Kender flere der har sådan et viktualierum og de er alle super glade for det.

  God fornøjelse med det hele 🙂

 14. Eva Jørgensen siger:

  Så spænende. Vi skal igang med at bygge en overtage på vores hus, glæder mig til at finde inspiration på din profil. Kan I bo i huset under renoveringen? Mvh Eva

 15. Christine siger:

  Jeg vil lige plante et positivt flag i Handcrafted-krukken, hvor jorden vist er blevet en kende sur… Vi er pt i proces sammen med dem om det fineste shakerkøkken i racing green. Og indtil videre er der altså ikke en finger at sætte på hverken service, kvalitet eller kommunikation. Og jeg krydser fingre for, at det fortsætter ad den gode vej 🙂

 16. Katja siger:

  Det lyder til at blive en spændende proces for jer. Vi er vilde med at renovere gamle huse og bruger rigtig meget tid på det, samt at undersøge mulighederne. Vi gør altid først brug af lokal historisk arkiv, de har nogle gange fotos af det originale, tegninger mv. og nogle gange endda online og gratis. Ellers bruger vi Center for bygningsbevaring i Raadvad, og særligt arkitekt Søren Vadstrups bøger, hjemmeside, Instagram, kurser mv. både til inspiration, svar, teknikker mv. Det kan virkelig betale sig at undersøge en masse inden I kaster jer ud i alt for meget og laver dyre fejl. Der er også et godt TV program der hedder “bevar mig vel” fra dr og et svensk med Erika Åberg “ det sitter i vaggarna”. Realdania er også et godt sted at hente inspiration, de har fx videoer online.
  Mht. køkken, så vil det originale svar nok være et klassisk forramme-køkken, helt enkelt og tidløst. Det er selvfølgelig snedkerlavet, men jeg har set at stilleben laver nogle lækre også. Husk altid at tænke i materialer og betal gerne ekstra for rene, ærlige materialer. Det fortryder I aldrig., plus det er ofte mest bæredygtigt.
  Tak fordi du tager os læsere med på rejsen.

 17. Birgitte siger:

  Aij hvor er det spændende. Jeg glæder mig til at følge med.

 18. Stina siger:

  Jeg har også al sympati for ‘sagen’ og støtter op om det 🙂 Men jeg synes også, det er ærgerligt, at du taler i så absolutte vendinger i dit indlæg (‘Helt gennemresearchet, så I kan kaste jer ud i diskussionerne med de gamle i familien, dem i møder på gaden og alle troldene på nettet’) for så i kommentarfeltet egentlig at indrømme, at ‘sådan kan det jo fortolkes’. Jeg taler om det med menneskeret.

  Jeg synes, det er ærgerligt, fordi du lidt lægger det an som et stykke videnskabeligt stykke arbejde, fuldt researchet og skudsikkert, så folk kan gå ud og tage diskussionerne med sikre argumenter under armen – og så er argumenterne ikke helt så skudsikre.

  Jeg synes, det ville have klædt indlægget, at du havde lavet en slags disclaimer, som du egentlig gør i kommentarfeltet à la ‘her er mine argumenter, det er et partsindlæg og sådan paragrafferne kan fortolkes’ – så var indlægget bedre deklareret.

 19. Stina siger:

  Hov, det var en kommentar til et forkert indlæg hos dig 🙂

 20. Eline siger:

  Hej Cathrine. Rigtig spændende med byggeprojektet – og nervepirrende. Vi har lige været igennem en gennemgribende ombygning af et hus fra 1937 og var i dialog med både Kvänum og Handcrafted men endte med at vælge Oakstudio (tjek Instagram-profil). De har også lavet vores walk in og badeværelsesmøbler – det hele i shakerstil med grå fronter og egetræ indeni. God service, nem dialog, dygtige håndværkere, rimelig pris. Jesper, som har firmaet, er så sød og fleksibel og har god smag. Håber du vil tjekke det 🙂 Kh Eline

  1. Mille Emilie siger:

   Jeg kan også på det varmeste anbefale Oak Studio. SÅ god service, nem og hurtig dialog og skideflot køkken med smukke detaljer. Vi har haft vores køkken i snart to år, og jeg elsker det fortsat. Glæder mig til at se, hvad I beslutter Jer for i jeres fine nye hus.

 21. Anne-Sofie siger:

  Hej Cathrine, Hvor er det spændende med nyt husprojekt. Det glæder jeg mig til at følge. Jeg kan anbefale Matrikula Studio, til både køkken og bademøbler. De er pisse dygtige og de rareste mennesker. Tjek deres instagram ud @matrikulastudio.

 22. Marc Lykke siger:

  Lige den med badeværelset kan der kun nikkes ja til, er helt enig. Der skal være plads. Man kan renovere alt det man vil og gøre det super flot, men det er funktionen i hverdagen der er vigtigst. Har selv netop lavet et bryggers med en bordplade på 4 meter, det er bare rart at have pladsen i hverdagen. It’s the little things 🙂

 23. The article has extremely high-quality content, I appreciate it, your article will certainly bring a lot of useful knowledge to everyone. respect you

Send en besked