Top

#whatbeautyfeelsliketome – om modeldrømme og afslag

02.04.2015
Skabt af Cathrine

veet4

Indlæg udgivet i samarbejde med Veet

Da jeg var femten år, stillede jeg op til modelkonkurrencen i ViUnge. Jeg havde fået en del “hvorfor er du ikke model?” fra venner og bekendte, altid målt ud fra TO kriterier; 1) “Du er jo høj” og 2) “Du er tøøønd”. But that doesn’t cut it in that world.

Jeg stillede op, fuldstændig som jeg stillede op til EyeQ-look-a-like-konkurrence i Asnæs Bycenter, fuldstændig som jeg stille op til eleverådet – med fuld selvsikkerhed og håb i øjnene. Men det gik i Asnæs, som det gik i elevrådet, som det gik i ViUnge – det gik faktisk ikke. Overhovedet. Jeg kom ikke med i konkurrencen. MEN – måneder efter skrev Unique Models – de havde set noget i mig. Forestil jer lige, hvordan jeg her allerede vandrede på milanesiske catwalks ved det brev. De bad om billeder, og jeg fik min barndomskærestes far til at tage billeder af mig – stylet af mig, i Vila og Cream, for det var dét tøj, vi solgte i butikken, jeg arbejdede i.

Håbefuld som jeg var, ventede jeg ved poskassen – vi er altså i start-00’erne og ikke i 70’erne, som det lyder som om. Men der var altså ingen mailkorrespondance. En dag fik jeg brevet. Jeg lignede for meget nogen, de allerede havde i stald. “Nårh men det betyder jo bare, at hvis jeg nu var kommet først, så kunne det have været mig”. Nårh nej. Okay. Pænt afslag i øvrigt, meget i stil med; “det er ikke dig, det er mig/os”.

Well, siden har modeldrømmen været parkeret og i stedet er journalistdrømmen vokset frem. Slet ikke dårligt trade off alligevel. Men at have en blog er alligevel at leve en lillebitte del ud; min kæreste instruerer da mig i ny og næ “drej lige overkroppen med fødderne hen mod mig”. Hvis jeg lukker ørerne halvt, så er det som at backstage på Rådhuset inden et stort show og blive råbt an. Næsten. Hvad bedre er – en enkelt gang er det sket, at jeg har været til et helt professionelt shoot – en ægte shoot og ikke den slags “shoot” vi bloggere taler om, når vi i virkeligeheden har mødtes med en blogveninde på et gadehjørne for at tage “dagens”.

Nu er det sket igen. Og ved I hvad? Det er med mine ben i fokus! Jeg er nemlig blevet såkaldt ambassadør for Veet og deres kampagne #whatbeautyfeelsliketome. Lægen på hospitalet sagde sidste år, at jeg godt nok havde smukke fødder (det lød næsten lidt fetisch-agtigt), men at jeg ikke skulle have forventninger om fodmodeldrømme, nu storetåen var brækket – de blev sjældent pæne. MEN HEY! Hvorfor nøjes med at vise 23,5 centimeter af kroppen, når man kan “modellere” over en meters penge, nemlig mine stænger?

Jeg kommer til at fortælle meget nærmere om samarbejdet mellem Veet og jeg, og jeg har bl.a. lovet mig selv at give jer tips til at holde benene smukke mellem voks. Og så kommer kampagnen også til at handle mere om, hvad skønhed er for en størrelse, for mig, for jer – skønhedsidealet bliver udfordret i disse år. Dét klæder den. For selv om ViUnge og Unique Models og Lægen på Frederiksberg Hospital ikke mente, jeg havde helt dét, der skulle til i deres øjne, så har det på ingen måde taget noget fra mig – og det skal det heller ikke. På mange måder kommer skønhed indefra, så kliché som det lyder, men “lidt læbestift har aldrig skadet”. Jeg glæder mig til at dele lidt af resultatet for det helt ægte shoot.

veet_col1

8 kommentarer

 1. Mariann siger:

  Var lægen på hospitalet i virkeligheden Charlottes semiunderlige skopusher, som giver hende designersko gratis? Du fik måske et par gratis hvide træsko med ved samme lejlighed? 😉

 2. Du er så sej! Godt gået 🙂

 3. Pernille Wind siger:

  Du er simpelthen bare sej! Og så meget dig, at jeg ikke kan lade være med at holde af dig, selvom jeg aldrig har mødt dig… Men du kommer bare igennem som en rar person, der står fuldt ud ved den, du er. Og det kan jeg godt lide. Bliv ved med det.
  Og ja, bare tillykke med at du nu udlever 1meters penge af modeldrømmen 😉

 4. Lisbeth siger:

  Haha, hvor er det klassisk! “Du er høj og tynd – hvorfor er du ikke model?” Se dét er en kliché der vil noget. Får den stadig her som 22-årig. Kom nu videre gutter 😉
  Glæder mig så meget til at læse mere om dine tips til lækre ben (:
  http://www.moonlitmadness.dk

 5. Louise siger:

  Du er smuk præcis som du er! Og så er du noget meget vigtigere: modig, ærlig, autentisk, menneskelig. Jeg tror journalistdrømmen udnytter dine talenter bedre end modeldrømmen!

 6. Ida D siger:

  Det prikkede sæt du har på, det grå og hvide (på et billede hvor du i øvrigt har utroligt pæne ben), hvor er det fra?
  Det er noget så fint.

  1. Cathrine Nissen siger:

   TAK søde Ida 😀 Det er fra Kokoon, jeg har lige købt det så det er i butikkerne 🙂 KH

Send en besked