Top

Paris guide 2: When "How to be a Parisian" dictates…

28.09.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Le Labo, Marais, Paris, Lys41,
I min nye bog How to be Parisian wherever you are, står der, at man skal finde sin signaturduft, inden man er 30 år, hvis ellers man kunne tænke sig at være en ægte pariser. Og det kunne jeg da godt tænke mig at være. Bare lige sådan lidt pariser.

Da jeg besøgte byen engang i folkeskolen købte min lillesøster og jeg begge en Sorbonne-t-shirt, så vi så rigtigt “rigtige” ud. Altså, ikke at vi var gået for at være universitetsstuderende, vi var trods alt 12-13 år og stadig våde bag ørerne. Men vi lignede næsten parisere. Nej slet ikke turisttosser som havde købt t-shirten i en skrammelbutik til overpris. Jeg er totalt frankofil, helt ind til benene. Jeg har så stor en fransk filmsamling, at lærerne i folkeskolen og gymnasiet spurgte mig, om de måtte låne diverse titler til undervisningen. Så gerne. (Fedterøv). Så nu følger jeg den lille guide comme il faut, som man siger. Eller. Jeg kan da i hvert fald sætte hak nu ud for signaturduften.

Jeg fortalte godt om duftedagen i Paris. Den bragte mig forbi Le Labo i Marais. Og derinde arbejdede Leo. Og han var (er, vel teknisk set) parfumemager. Le Labo er et parfumebrand fra New York, som er ret eksklusivt, og du får lavet duften helt frisk til at tage med hjem on the spot. Jeg havde læst om fænomenet hos Sara, og det fik mig til at svinge ind forbi.

Butikken er eddersmuk, helt rå og med store, brede hylder med små brune glasflasker – det ligner en blanding af et kemilokale og et apotek. Hver duft er helt speciel og ikke som noget, man har duftet før. Eller jo, nogle af noterne kender man, og så er der alligevel en anden dybde, bredde i dem. Som de lige har stået og kvast rosenblade og fyret op for ylang ylang, og hvad der ellers var af noter.

Min kæreste prøvede en med noget læder i sig. Den var SÅ vild. Jeg prøvede en rose-duft, som er Helena Christensens signatur, og så Lys 41 (affiliate link). Den sidstnævnte holdt hele dagen! Det tror jeg aldrig, jeg har prøvet. Heller ikke med min ellers vanlige smådyre Chanel Chance Eau Fraîche. Så efter et par timer tog vi tilbage. Og Leo lavede Lys 41 til mig. Der er noget rose, træhalløj, jasmin og vanille i. Jeg er helt dårlig med den. Selv om den kostede en lillefinger. Til gengæld får man 20 % ved refill af flasken, næste gang man kommer forbi deres butikker!

Hvis I er i Paris (eller London eller New York eller et andet sted de har butikker), så tag lige og kig forbi. Det er en kæmpe oplevelse, ret så fornemt, og at se ens helt egen duft blive lavet med pipetter og små brune flasker og kolber – det er altså sjovt. Det er jo SÅDAN parfumer skal laves og ikke på samlebånd. Og så kan man vælge at få sit navn på flasken uden beregning – det gør den til den fineste og mest personlige gave!

(Le Labo, 7 rue Froissart, Marais, Paris)

Der kommer lidt flere køb på bloggen i morgen. For dem gjorde jeg mig vist et par af…

PS: Vinderen af Calvin Klein-duften er fundet og har fået direkte besked <3

Le Labo, Marais, Paris, Lys41, Le Labo, Marais, Paris, Lys41,

English Recap:

I went by Le Labo when I was in Paris. And what a treat! That is the most fascinating perfumery I’ve ever been to. The most beautiful interior –  a mix of an old apothecary and a chemistry lab from high school. Small brown bottles on the most beautiful shelves.

The concept of Le Labo was made in New York and they now have shops in all of the big cities; Paris, L.A., London etc. Every perfume is made on the spot, just for you. You can try all the different scents, and then the perfumer will blend yours for you so it’s fresh. It takes about 3-4 days for it to settle in. 

I ended up trying two different. And Lys 41 stayed on for the entire day. I felt so feminine and just very me. So I had to go back and buy it! Leo, the name of my perfumer, made it for me on the spot and even had the audacity to talk me into buying the bigger bottle, haha! Well, the concept is, that you get 20 % discount the next refill you get in their stores. So, it does get cheaper.

Even though it’s definitely pricy it’s stays on the skin and you don’t have to pour it on. I think I have found my signature! Well – I had to! My new book “How to be a Parisian wherever your are” tells me to have found the scent I want to wear the next 30 years before I am 30 – check! 🙂

 

You can also buy the perfumes online at Liberty!Le Labo, Marais, Paris, Lys41,

6 kommentarer

 1. Siri siger:

  Hvor er det fedt. Det har jeg aldrig hørt om før. Har de ikke en hjemmeside, man kan tjekke ud? Det kunne være lidt sjovt, at snuse lidt rundt derinde.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jo de har så, Siri, og der kan man virkelig også fornemme hele det gennemførte tema 🙂 Den er her: http://lelabofragrances.com/uk_en/ KH

 2. Camilla siger:

  Hallo!!! De har også Le Labo i Han København butikken inde ved Gammel Mønt (eller hvad gaden nu hedder:)) så i behøver ikke tage helt til Paris eller London (og priserne er de samme)
  Just saiyn’! 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er rigtigt Camilla, det står endda også i Saras indlæg – men man kan ikke få refill, og de har kun én af hver duft, så man kan godt skulle vente lidt på at få sin med hjem, hvis den er udsolgt. Men du har helt ret! Hvis man først er afhængig eller bare nysgerrig på duftuniverset, så kan de findes! Ellers vil jeg stadig sige at et besøg til deres smukke butikker er et besøg værd 😉 KH

 3. Anna siger:

  Ret sejt! Hvad koster sådan en lillefinger så? 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Uh, jeg husker det heldigvis ikke. Men jeg købte 100 ml og jeg gav vist 1200, tror jeg? Men den holder så også på mig hele dagen med et enkelt sprøjt :S KH

Send en besked