Top

Yes, vi skal flytte!

08.01.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

… Og vi aner ikke hvor hen…

Det har rumsteret virkelig, virkelig længe. I hele 2019.
Det startede nærmest december 2018. Jeg hentede en bolig-app, bare for sjov for at se, hvad der var derude. Havde allerede gået kilometer på kilometer med Eddie i barnevogn, så jeg lærte så mange nye områder at kende. Og spottede SÅ mange fine huse og fede lejligheder. Og lige som jeg åbnede appen, lå der pludselig en drøm af en anden verden. Og jeg var slet ikke klar. Vi var slet ikke klar. Men som det er med kærester og køb af kvadratmeter – when you least expect it, ikke?
Det var et dødsbo. En stuelejlighed i en villa. I det skønneste område tæt på skov og by. Der var den flotteste, gamle udestue, bygget i træ. Man kunne gøre lidt og leve i det og gøre meget og bo vidunderligt. Men den røg. Overboen købte den, og jeg var underligt og overraskende ærgerlig.
Helt klassisk begyndte det at rumstere i mig, og jeg skubbede lidt til Adam. Hvor længe har vi egentlig lyst til at bo, hvor vi bor? Og hvordan er fremtidsudsigterne? Et barn? To børn?
… Vi havde jo brugt fire år på at bygge ud og stod endelig med et færdigt projekt i foråret 2018. Skulle vi allerede videre?
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Alle billeder fra en virkelig rar voksendate i lørdags, vores første os to i næsten et år, og vi kunne rigtig tale om hvor, hvornår og hvordan

Well… Det byggeprojekt. Kors, hvor hænger det ord mig nærmest ude af halsen, hehe… Det fyldte ALT i dets sidste to års levetid og det halve dets første to. Vi var SÅ meget frem og tilbage, om vi skulle gøre det eller ej. For de nytilkomne købte vi et baghus med fladt tag i 2014. Der var godkendt et tagterrasseprojekt, og vi ringede med det samme til kommunen og spurgte til mulighederne for at udvide trappehuset til et lidt større rum. Og vi fik et nej. Men forelskede i huset slog vi til. Og så arbejdede vi løbende i tre år på at lande det her projekt og få en godkendelse til at bygge. Halvt rum, halvt tagterrasse.
Det har kostet blod, sved og vitterligt tårer. Og rigtig mange penge. Og selv om vi var rigtig meget frem og tilbage, “skal/skal ikke”, da vi endelig fik godkendelsen, så havde vi bare allerede brændt mange penge af på arkitekter, ingeniører, så to call quits var virkelig svært. Penge ud af vinduet. Vi måtte gennemføre.
Og rummet er vidunderligt og de par mæglere, vi har haft forbi har kaldt det “husets X-Factor”. Indeed. Det er MAGISK.
Men.
Vores liv har også ændret sig fra 2014. Betragteligt. Og hvad vi ikke havde skænket en tanke dengang; mange trapper, små plan, passer ikke godt ind i vores liv med barn og forhåbentligt flere på vej. Det er blevet mere og mere irriterende –  og ja, også farligt. Jeg er gledet på trapperne med Eddie (uden der skete noget) og så var der jo dengang Adam faldt med ham, og vi kom på Riget med ambulancen. Det er sådan nu, at vi vitterligt kun er i køkkenet nedenunder, fordi vi ikke kan spærre spindeltrappen af. Man er jo også bare i nærheden af køkken, vand og snacks med unger, ikke?
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Vi er vokset fra stedet, og det har taget os et helt år at give slip. Adam især. Han har haft svært ved at slippe “ungkarledrømmen” i opfyldelse, eller egoboligen, som den har tjent os i flere år. Og derfor har vi brugt hele 2019 på at mærke efter. For vi skulle begge være glade. Vi har kigget lidt her og der. Adam har sagt nej til det meste, hehe… Men sidste år skrev vi faktisk under på noget – og fortrød i 11. time. Thank God (ALT for dyrt, og sådan kan man blive klogere). Ja, og så kiggede vi på sommerhuse samtidigt med…. Og der ramte vi jackpot!
SÅ! Hvad skal vi? Hvad leder vi efter? Først og fremmest har vi til 1. juli. Og derefter kan vi rykke i sommerhuset. Og hvad drømmer vi så om?
Vi er faktisk ret åbne. Og dog… Vi har haft det helt vidunderligt i vores hjem, og ELSKER på mange måder, hvad vi har. Det næste skulle på en eller anden måde gerne føles som en opgradering. Det kan det gøre ved fx at være i et plan, eller max to –  med køkken/stue/alrum nede. Det skal helst stadig være i stueplan – men vi kigger også 1. og 2., for det skal nemlig også være LYST. Seks år i baghus med vinduer på én side  –  de færreste bemærker det, men når man arbejder så meget med billeder og lys, som jeg gør – jeg craver lys.
… Og så vil vi gerne have en økonomi, der stadig er sjov, og hvor vi ikke er maxet helt ud.
Vi kigger ret bredt i København/Frederiksberg. Men må vi være rigtig kræsne, så er det stadig Frederiksberg og Valby, der har vores hjerter (eller, mig mere Valby, Adam mere Østerbro). Det skal stadig være let at komme i sommerhus –  og som udgangspunkt ikke hus/have. Men rækkehus/villalejlighed/dobbelthus/alm. lejlighed. Så længe vi har sommerhus (hvilket vi på nuværende tidspunkt meget gerne vil beholde), så skal vi ikke have to haver. Og den i sommerhuset kan nærmest ikke købes for penge herinde, så måske hellere bare en lejlighed.
Det føles berusende at have solgt lejlighed, og jeg kan mærke, det er den helt rigtige vej rundt. De få ting vi begge kunne lide sidste år – de forsvandt for næsen af os, fordi vi ikke havde solgt. Nu kan vi gå på markedet med ro og ikke føle os pressede over bud på egen lejlighed og stress over om noget forsvinder fra os. Vi har allerede skrevet under på noget i Valby, men det var der lige fire andre, der også gjorde, og vi blev ikke valgt.
Nu må vi se, hvor vi ender. Der er mange dejlige steder at bo, og forhåbentligt er et af dem vores.

… Jeg ved I er flere, der ønsker et by versus provins/land- indlæg, og det vil jeg gerne skrive. Endelig lad mig vide, om der er andet!

26 kommentarer

 1. Siv Møller siger:

  Nu kender jeg ikke jeres budget men Quintus Bastionen er en drøm! https://quintusbastion.dk/

  1. Cathrine siger:

   Dem har jeg godt set til salg – men mener de ligger på 12-14 Mio og det er way over vores budget. Men smukke er de! KH

 2. Linea siger:

  Ih, det er altid så spændende at flytte! At få ryddet op og ud og pakket! Hyggeligt og så fedt st kunne være kreativ med indretning et nyt sted! Drømmer om at finde en ligeså fint sommerhus som jeres (selvfølgelig drømmer jeg mest om bare at købe jeres, haha!)
  Sommerhus er en helt ny verden og jeres ser så magisk ud ✨

 3. Katrine P. siger:

  Overvej om ikke i også vil kigge lidt i Eberts Villaby på Amager. Om ikke andet, så for at se noget helt andet. I kan læse lidt om områdets historier her: https://amagerhalshug.dk/2017/09/17/oaser/eberts-villaby-liebhaveri-amager-stil/
  Der er flere villalejligheder til salg, og området har en helt unik karakter, som er virkelig vidunderlig 🙂

  1. Cathrine siger:

   Haha der har vi kigget SÅ meget! Vi var helt forelskede i et hus derude – men da vi kom til 2. fremvisning stod mægleren i døren og sagde “det er solgt”. Det rider mig stadig som en mare 😀 Det var et DRØMMEHUS! Der er vidunderligt!! KH

 4. Maria siger:

  Vi bor i hanssted husene i Valby. Skønne fine rækkehuse hvor vi gav lidt over 4 mil her i august 2019 for vores skønne hus! De er fra 40’erne og scorer højt på bevaringsscalaen, så ret fine og med super mange børne familier. De er små men passer godt ind til hvis man vil bo lidt simple Living og de fleste bor her med to børn. Det hedder hansstedvej og dæmningen og er bare SÅ hyggeligt 🙂 tror ikke der er noget til salg lige nu, men kommer løbende og i er self velkomne til at se vores hvis i vil fornemme husene indvendigt 🙂

 5. Trine siger:

  Kæmpe tillykke med salget🎉🙌🏼
  Ja, kunne være et interessant indlæg. En anden vinkel, som jeg synes kunne være interessant, er bolig ift børn (vuggestue, børnehave og skole på sigt). Hvis det selvfølgelig også er en parameter for jer. Måske indlægget er sårbart, men Kunne være spændende/relevant (for mig) at høre om – også andres oplevelser gennem kommentarer. Jeg vil rigtig bo i byen, men tvivlen kommer alene når det kommer på skole-tanker (selvom det først er aktuelt om 5 år). Man hører bare så meget negativt om skolerne i KBH. Kunne godt bruge et mere nuanceret billede tror jeg….

  1. C siger:

   Enig med dig Trine 🙂 Selvom Cathrine ikke er der endnu, kunne det være interessant at høre nogle overvejelser. Hvad ser I på sigt?
   Vi bor i en skøn stuelejlighed med køkken alrum i kbh nv. næsten nørrebro, så boligmæssigt kunne det ikke gå bedre lige nu. Vi har en lille dreng, på alder med Eddie og vil gerne blive gravid igen i slut 2020 eller start 2021.
   Men jeg tænker også meget på fremtiden.
   Min mand og jeg kalder vores nuværende lejlighed for “5 års planen”, fordi vi altid har tænkt vi ville flytte ud, når vores ældste skulle i skole. Det er stadig drømmen, men vi har haft svært ved at finde fede jobs udenfor KBH. Min mand har søgt igennem 2 år nu, men har faktisk ikke fået tilbudt noget. Hvor alt han søger i KBH får han.
   Jeg har så mange tanker og drømme om at flytte fra KBH, men samtidig så har jeg virkelig svært ved at se det ske.
   Jeg synes Sneglcille har givet nogle skønne betragtninger omkring deres flytning til Hornbæk.
   Hvordan ambivalence er en del af gamet og at det man vælger ofte bliver helt rigtigt, men det tager tid.
   Okay, det blev lidt langt, men overvejelser længere frem er også et indlæg jeg er interesseret i. Ikke fordi Cathrine skal love noget, men fordi overvejelserne og processen er noget af det, dette domene gør så godt 🙂

  2. Mathilde siger:

   Da vi kiggede på hus i 2018, var skole og skolevej klart et parameter. Vores dreng var et halvt år på det tidspunkt.. Især var skolevejen vigtig, så han ikke skulle over en stor vej, men evt. kunne gå igennem en tunnel. Der er fx ret trafikeret mange steder omkring Lyngby.

 6. Ida siger:

  Ej, hvor spændende. Glæder mig virkelig til at følge med i det her projekt. Og især hvordan I vælger at indrette det fremtidige hjem. I har simpelthen den smukkeste og mest finurlige boligstil. Kæmpe inspiration 😍

 7. Stine Hansen siger:

  Overvej 2900 der er så mange fine villalejligheder og rækkehuse til under 9 mill. Skøn natur vand skov osv. billig ejendomsskat

 8. Elisabeth siger:

  Det er så spændende for jer! Vi var, hvor I er, for nogle år siden med et barn og elskede at bo i byen i vores dejlige lejlighed. Men så blev den første større og den anden kom til og pludselig ønskede vi bare brændende at have muligheden for at drengene kunne lege på en villavej, ude i en have og den slags efter børnehave. Og så kommer hele skole-halløjet. Det sætter virkelig gang i overvejelserne! Så vi er endt med at være på vej til Virum. Skolerne er mega gode, det er s-tog til Kbh og MASSER af børnefamilier, der netop vælger Virum pga skolerne. Glæder mig til at følge med i, hvor I ender henne👍🏻😊

 9. Anna siger:

  Som fraflytter fra Frederiksberg til Østerbro, kender jeg alle dine følelser!! Men kom ud til os, der er oceaner af børn og Nice naboer og rigtig rigtig meget naboskab. Jeg ved i har kigget fra dine stories. Trapper slipper man dog ikke for….

 10. Caroline siger:

  Spændende, jeg glæder mig til at følge med i indretning og renovering 😀

 11. Catrine siger:

  Det bliver spændende for jer!
  At finde sit “rigtige” hjem hvor ens børn skal vokse op – det er bare helt specielt. Vi ledte sidste år, og i 2020 overtager vi et lille hus i Roskildeområdet. Intet fancy, men ét plan, skøn lille have og så tænker jeg meget på de to store gulv-til-loft vindueskarnapper, der skal booste mig med lys hver dag 🤩
  Held og lykke med jagten, som jo både kan være så sjov men også gøre så av, når der sådan kommer en ejendomsmægler og på et øjeblik knuser ens drøm 😂💔

  1. Cathrine siger:

   Åhhh det lyder som en drøm Catrine! Det er nøjagtigt sådan noget, jeg kunne falde for! Stort til lykke! KH

 12. Sarah siger:

  Vanløse… vi bor i den smukkeste villalejlighed som vi har renoveret med en lille have og udsigt til Damhussøen, hvor vi kan løbe lange ture og gå uden snor med vores hund på engen. Der er i øjeblikket en del villalejligheder til salg i Damhuskvarteret 🙌🏼❤️

  1. Anne Lind siger:

   Hej Sarah – har du link til nogle af dem? Elsker de her kommentarspor, hvor man hjælper hinanden! Og Vanløse holder hundrede. Kh

  2. Cathrine siger:

   Jaaa mega gerne links! KH

 13. Tina siger:

  Jeg har hørt om så mange dårlige erfaringer med villalejligheder, men synes selv det kunne være en fed mulighed – så del gerne hvis I har positive erfaringer 😀

 14. Anja siger:

  Hvilken bolig app har du mon brugt😊

  1. Cathrine siger:

   Boligsidens! KH

 15. Anna siger:

  Vi bor i et rækkehus ved Æblevej i Nordvest. Hele området her omkring er virkelig hyggeligt – både med villaer og rækkehuse :). Vi er meget glade for det.
  Hvis budgettet havde været til det, var vi virkelig også forelskede i rækkehuskvarteret på Fuglebakken på Frederiksberg, skabt af er Thorkild Henningsen, som også er arkitekten bag vores rækkehus. Jeg følger Maria Elisabeth: https://www.instagram.com/husetpaafrederiksberg/?hl=da – som bor der :).

  1. Cathrine siger:

   Åhhh dem har vi også drømt om – der er vi heller ikke økonomisk 😀 Men man har lov at drømme! KH

 16. Pernille siger:

  Flyt på landet og glem alt om groteske kvadratmeterpriser i København og omegn – så er der både råd og tid til at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen. Har selv boet i Indre By, på Frederiksberg og på Vesterbro i sammenlagt 20 år indtil vi flyttede i sommer, men jeg savner absolut ikke at have et dagligliv i København. Tværtimod elsker jeg stilheden og roen, at have naturen uden for døren (vores baghave grænser op til skov og strand) , at alt er billigere osv. Bor en times kørsel fra København, og det føles ikke som en lang tur, når vi skal bruge byen. Ellers bestiller man jo bare sit tøj osv. på nettet, så man mangler ikke noget….Det føles lidt som at være i sommerhus hver dag! Eneste reelle ulempe er, at man ikke kan klare sig uden en bil.

 17. Rikke siger:

  Vi rykkede fra byen til ‘provinsen’ for to år siden da vores 60 kvm blev for lille til 4 personer ;-). Vi rykkede dog ikke så langt – fra NV til Søborg lige på den anden side af mosen.
  Og det er det skønneste område(Mosekvarteret) og til at betale… Så jeg vil slå et slag for Søborg :-). Vi købte et halvt db. hus på en koteletgrund(vi ligger inde bag 6 naboers baghave .- så vi er dejligt i fred, og langt fra veje)
  Mosen er i baghaven til trilleture, løbeture og hunde-lufte-ture 🙂 Og byen er en lille cykeltur herfra… Vi arbejder begge i KBH og har faktisk ikke udforsket hvad Gladsaxe kan endnu – så vi hænger stadig lidt fast i KBH 😉
  Håber i finder lige præcis hvad i drømmer om!

Send en besked