Top

De fedeste ting der er sket i verden i 2016

29.12.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

alterlove-2

Jeg har et lidt andet indlæg klar til jer i dag. Et indlæg der egentlig kommer sig af min egen lyst til at finde positive nyheder. Jeg ved ikke, hvad der er med i år, men kors hvor har det været udskældt. Og også med god grund! For alle de store stjerner der har taget billetten. For krigen i Syrien og den humanitære katastrofe de nu står i – håbløsheden kan virke altoverskyggende. Jeg kunne blive ved. Internettet gør det også lidt for os – mit feed bliver i hvert fald tæppebombet på FB af triste nyheder.

MEN! Det orker vi ikke! For det ender med at overskygge. Det her indlæg skal være en lille opløftning. Positive thinking og det der. Jeg havde brug for at læse en masse fede ting om 2016. For de er sket. Det har ikke kun været et rædselsår. Nu har jeg været på jagt på det store net efter nogle af alle de positive, rørende, stærke, seje, inspirerende ting, bedrifter, fremskridt der er gjort i år. Og der er altså MASSER.

Og lad os tage fat om miljøet først:

Vores forbrug af vedvarende energi går fremad. Over næsten fem dage i maj klarede HELE Portugal sig KUN på vindenergi, hva’be’har! I England ramte de i september en ny rekord – SEKS måneder hvor solceller producere mere energi end kul gjorde. Verden kan nu producere mere elektricitet fra vind, vand og sol end fra kul, cooool! Og herhjemme, i København har antallet af cykler overgået biler. 56 % af alle københavnere cykler til arbejde, hvor kun 14 % tager bilen. Og nu vi er ved os danskere – sidste år nåede salget af økologiske varer et højdepunkt med stigning på 12 % i salget i forhold til året før. Og den stigning ser ud til at være slået i år. Vi løfter sammen! Og mere fedt: I juni viste en ny rapport også, at hullet i ozonlaget er blevet 3,9 millioner kvadratkilometer mindre. Forskere tror nu på, at det er helet fuldstændig i 2050. DET er da en vidunderlig nyhed!

Og nu vi er ved miljøet – nogle dyr har fået det ultimativt federe i 2016:

Pukkelhvalen, kæmpepandaen og suppeskildpadden er blandt de dyr, der ikke længere er på listen over truede dyrearter. For første gange i hundrede år er antallet af vilde tigre også steget. Fyrre havområder verden over er også blevet fredet – og det er pingvinen særligt glad for. Det bliver jeg da også! Og så fandt vi da også lige en vanvittigt gammel Grønlandshaj – den slog alle rekorder for længstlevende hvirveldyr med en alder på op mod 512 år. MEGA syret! Buræggene er også svære at finde efterhånden – jeg gør også alt, hvad jeg kan for at nedstirre dem i supermarkedet. Både Netto, Føtex og Bilka har meldt ud, at de stopper salget senest slut 2017.

Verdens læger forsker og forsker – og det går godt!

WHO har publiceret en rapport, der viser at antallet af malariaofre er faldet med 60 % siden år 2000. Faktisk er både Argentina, Marokko og Sri Lanka nu fri for Malaria. Halli, hallo! Samtidig, i 2016, er nogle af de mest udbredte sygdomme i den vestlige verden; tarmkræft, demens og hjertesygdomme faldet i udbredelse. Alene i USA er antallet af “hjertesyge” faldet med 70 %. Børnedødeligheden verden over er stærkt dalende, og det bliver kun bedre. De fik endelig has på ebola! Liberia blev nemlig kendt fri for Ebola – og det betyder, at der ingen kendte tilfælde af sygdommen er i Vestafrika. De har også forsket en hel del i vacciner mod den og i år kommet meget tæt på. Og så har vi herhjemme været fremgangsland i år – vi er nemlig det første land til at fjerne transkønnet fra listen over psykiske lidelser. Og nu vi er ved at bryde tabuer: Prins William blev det første medlem af den britiske kongefamilie til at pryde forsiden på et homomagasin; attitude. I år! Stærkt! Og Sports Illustrated havde for første gang en transkønnet på forsiden – nemlig Caitlyn Jenner! Hurra, hurra, hurra!

Vi bliver også bedre og bedre til at hjælpe, styrke minoriteter og tredje verdens lande

Hungersnøden i verden er på sit laveste i 25 år. Og i år, for første gang NOGENSINDE, er den portion penge, det kræver at ende fattigdom i verden, blivet mindre end den portion penge, vi verden over bruger på ulandsbistand. Verden oplever også store flygtningestrømme, men nogen gør faktisk noget! Tyskland tog 300.000 flygtninge til sig i år, udover det antal, der var dem pålagt. Sådan! Gates-fondet har i år annonceret, at de donerer fem milliarder til Afrika! Phew! Over 800 Boko Haram-gidsler er blevet forhandlet og frigivet. Det er måske 800 familier, der er genforenet <3 England fik en kvindelig premierminister (igen) og USA fik NÆSTEN en kvindelig præsident. Og nu vi er ved seje kvinder – Harriet Tubman, der var en frontfigur i kampen mod slaveriet i USA, som hjalp hundredvis af slaver med at flygte mod friheden, hun kommer nu på 20-dollar-sedlen i stedet for Andrew Jackson. More power to us! Hep hep hep! Og hey – Cuba og USA er venner igen. Det er dejligt for rigtig mange mennesker. Og nu vi er ved venner; Colombia og oprørsgruppen FARC har indgået en fredsaftale, og det betyder forhåbentligt en ende på en 50 år lang borgerkrig – en krig der har kostet over 200.000 mennesker livet. 

Og lad os også lige se lidt på kulturen. Der er også gode ting gemt i 2016!

LEONARDO VANDT ENDELIG DEN OSCAR! Halløj, det var på tide. Der kom også en helt ny Harry Potter-bog OG en ekstra Star Wars-spin off. Hvad mere kan vi bede om? Tv-serien SKAM har været en KÆMPE succes – 28 % af alle dens seere er danske, og så fik serien ros af Psykiatrifonden for at turde at vise psykisk sårbarhed og sygdom i øjenhøjde og for unge – måske kan det hjælpe til at aftabuisere? Herhjemme har DR, og derved også alle os andre, bl.a. vundet en æresemmy i New York i november for vores “enestående bidrag til internationalt tv”. Susanne Bier hev i øvrigt også en Emmy med hjem for Natportieren. Ualmindeligt mange seje musikere havde lyst til at gæste os i Danmark i år; Beyoncé, Justin Bieber, Mariah Carey, Adele, Muse, AC/DC, Rihanna, Sia, Coldplay, The Cure – listen er lang og vild. Og det er da fedt! Vi er et land, folk har lyst til besøge, og det styrker vores kulturliv.

Se selv – rimelig mange fede ting i 2016, ikke? ENDELIG byd ind med flere GODE nyheder og positive historier fra året, der er gået.

Læs mere HER, HER, HER, HER og HER

positiv

38 kommentarer

 1. Signe siger:

  Som en erklæret brokkerøv ser jeg alligevel mig selv, siddende her i 5A, der ellers altid formår at gøre mig i dårligere humør, og smile og blive en smule rørt af glæde over dit indlæg. Din begejstring smitter igennem skærmen og jeg bliver helt stolt over hvad der er opnået i 2016. Fedt, fedt, fedt med et anderledes indlæg der kun gør glad i modsætning til de der undrende og brokkende (og sjove, det fornægter jeg ikke) der ofte ses! Du er go’!

  1. Cathrine siger:

   Jeg sender alle de hjerter, jeg kan, af sted mod dig og 5A, som jeg ved, kan være lidt af en oplevelse i sig selv, der forstår at teste det gode humør, haha! Jeg synes også, de mange “ting jeg ikke forstår”-agtige indlæg er sjove, men nogen gange har man bare brug for et kram og lidt positive tanker 🙂 KH C

 2. Lykke siger:

  En anden god ting: Hundekødsmarkedet i Sydkorea lukker og slukker ❤️🐺

  1. Cathrine siger:

   DET er stærkt, sådan mand! KH

 3. Michala siger:

  Fantastisk indlæg! Mere positivitet til folket <3

  1. Cathrine siger:

   Jaaa og flere positive nyheder i medierne 🙂 KH

 4. Ditte siger:

  Hvor var det et skønt indlæg! Og det er altså herligt at have dig tilbage – jeg bliver simpelthen så glad, når er er nyt indlæg fra dig!

  1. Cathrine siger:

   Dejigt Ditte, og jeg er også glad for at være tilbage <3 Især med så varm en modtagelse! KH

 5. Det er virkelig dejligt med lidt fokus på, at 2016 ikke kun har været lutter lort.
  Specielt er jeg glad for, at miljøet og klimaet har vist så store fremskridt! At nogle dyrearter ikke længere er truet og at SeaWorld ikke længere vil avle spækhuggere.
  Der er virkelig sket smukke ting i år 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jaaa jeg har også læst det med Seaworld! Det er sgu da stort <3 KH

 6. Mette siger:

  Fantastisk indlæg! Tak for det! Dejligt at runde året af med de ting, der har været positive – selvom vi selvfølgelig ikke må glemme de andre ting. Men det er der jo ingen fare for, for de bliver kastet i hovedet på os hver dag…. Så TAK for en portion glæde 🙂 Men det er jo dét, du kan: Sprede glæde.
  Jeg er glad for, at vi går ind i et nyt år, hvor Rockeren er tilbage. Godt nytår herfra <3

 7. Laura siger:

  Og med på kulturen hører også sporten! Herrehåndboldlandsholdet vandt guld ved OL! Og generelt har det vidst nok været det bedste danske sportsår nogensinde. Og antallet af indbrud over jul skulle vidst også være faldet 🙂 Ja altså, det er med at tage de positive briller på 😉

  1. Laura siger:

   Ej okay, det er måske også lidt med danskerbriller på og ikke verdensbrillerne 😛 Men altså!

 8. Sofie siger:

  Hej Cathrine,
  Normalt er jeg den passive, ukommenterende bloglæser, men ville simpelthen bare lige sige: “TAK!” for dette super dejlige indlæg.
  Genkender det deprimerende Facebook-news feed, og er selv af den overbevisning, at verden ville være et bedre sted hvis vi overordnet set satte fokus på, og delte, dét vi finder godt, frem for dét vi synes er træls. Derfor synes jeg dit indlæg er super skønt og vigtigt.
  Så tak! Og dejligt at du er tilbage 🙂
  Godt nytår.

 9. Christina siger:

  Sikke et dejligt indlaeg! Det kan man da kun smile af 🙂 Det der goer mig allermest glad, er miljoet, men de andre ting er skam ogsaa paa listen! Fedt!

 10. Jeanette siger:

  TAK for dette indlæg! ❤️
  Er så ked af at se 2016 blive skældt ud fra højre og venstre, og blive omtalt som et frygteligt år, der bare skal overstås. Det har da været et hårdt år på mange fronter – ingen tvivl om det. Jeg har selv mistet nære og kære i år. Men 2016 blev også året hvor min mand og jeg blev forældre for første gang, til den skønneste lille dreng! 💙 Så i vores bog – på trods af det triste og frygtelige – så har 2016 været et fantastisk år! Det er derfor skønt at du lige sætter lys på nogle af de andre dejlige ting, der er sket i løbet af året, for det negative får ALT for meget plads i medierne og dermed folks erindring.
  Lad os huske de negative ting, men fokusere på de positive. ❤️💪🏻
  Rigtig godt nytår! 💫

 11. Mai siger:

  JAMAND!!

 12. Lisbeth siger:

  2016 rocked! Det har uden tvivl været et hårdt år på mange punkter, men som mine veninder og jeg også kom til at snakke om en aften, så har det seriøst også haft meget skønt at byde på. Om ikke andet, så med de små, personlige sejre! Tusinde tak for at give mig et kæmpe smil på læben her til aften 😀
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 13. Baysen siger:

  Tak!
  Jeg er så træt af min Facebook og udtalelser om, at 2016 var et lorteår, at det bare skal slutte, og at 2017 ikke kan begynde hurtigt nok… Jovist, der skete en masse forfærdentlige ting, men det gør der desværre hvert år. Og det er altså vigtigt at huske de gode ting. Og i mine øjne var 2016 altså awsome! Ueg blev gift med manden i mit liv! Og vi fik en lille ny nevø! Kærlighed og nyt liv overtrumfer død og ødelæggelse, så 2016 var et godt år!

 14. Trine Hansen siger:

  TAAAK !!!!! Jeg sukker tit over alt det dårlige jeg bliver konfronteret med hver dag, og ofte påvirker det også mit til tider skrøbelige sind … jeg klamre mig fast til gode nyheder , og forsøge at scrolle videre fra de dårlige .. jeg er ikke fanatisk , jeg ved godt at verden kan være et ondt og umenneskeligt sted . Men i min lille boble , bliver jeg altså nogle gange nød til at ligge andres elendighed på hylden og fokusere på det gode .. jeg er især vild med din opdatering om ozonlaget . SÅ meget fan af det her indlæg (blandt andet) . Tusind tak ! Rigtig godt nytår til dig <3

 15. Rebecca siger:

  Stærkt indlæg, og røres næsten til tårer af godheden!!!!
  Det er F.A.B.U.L.O.U.S at du er tilbage <3
  Rigtig godt nytår til dig og dine i det lille byhus

 16. Kirstine siger:

  Det her må være det bedste blogindlæg, jeg har læst i 2016. TAK for det! Og tak for at du er vendt tilbage og skriver så helt fantastiske indlæg hver eneste gang!

 17. Julie Simper siger:

  Åh et tiltrængt indlæg – er så træt af at alle siger 2016 var et forfærdeligt år. Tak for opremsningen af alle de gode ting – godt nytår! <3

 18. Sofie siger:

  Fantastisk indlæg!

 19. Luna siger:

  Åh, et indlæg som det her bekræfter bare igen-igen-igen hvor helt fantastisk dejligt det er, at du er tilbage på pinden! <3

 20. Camilla Green siger:

  Haha det indlæg er lige dele opløftende og virkelig sjovt 😍 Jeg elsker det. Tak for at se lidt positivt på det hele ❤

  1. Cathrine siger:

   Dejligt, dejligt, dejligt Camilla! Det var håbet <3 KH

 21. Miss Jeanett siger:

  Og til det sidste i indlægget: Det blev offentliggjort at der faktisk kommer en 3. Sex and the City film!! Wuhu!

  1. Cathrine siger:

   Meeen, den er ikke bekræftet fra andet end en anonym kilde “close to the girls”, vel? Altså den er ikke bekræftet af hverken produktionsselskab eller nogle af hovedpersonerne, vel? Jeg har bare hørt den så mange gange og blevet skuffet hver gang, så nu vil jeg være sikker, hehe 😀 KH

 22. Signe Caroline siger:

  Dejlig, dejlig, dejlig liste! Tak ❤

 23. Marie S siger:

  Har du en kilde til den med ozonlaget?? Min kæreste vil ikke tro på det, og det er som om det ikke er nok at sige, at Cathrine siger det 😀 <333

 24. Emilie siger:

  Tak, bare tak! Jeg har aldrig læst din blog, men mon ikke jeg kigger forbi i ny og næ fra nu af:) Lad os nu alle tage lidt mere ansvar for at dyrke det gode og forsøge at parkere bitterheden, ligemeget hvilket kalenderår vi nu er i.
  Yoda said it; ‘Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.’

 25. StineT siger:

  Dejligt indlæg! Tak for det <3 Og rigtig godt nytår!

 26. Julie siger:

  Fedt indlæg! Anede slet ikke, at så mange fantastiske ting var sket i 2016!!!! Så tak fordi, du gider oplyse os andre 🙂

 27. Patricia siger:

  OMG der er jo vildt meget her inde jeg plejer ikke bruge nettet så meget for jeg finder aldrig det jeg skal bruge 🙂

 28. anonym siger:

  fedt indslag

 29. Caroline siger:

  Hvor er du skøn, at du laver sådan et indslag! Positiv energi!

Send en besked