Inspiration + how to: Picture wall
Alle billeder herover fra Pinterest!
I øjeblikket står vores billeder på gulvet. Og når jeg skriver “i øjeblikket”, så er det egentlig løgn, for det har de gjort i hele det år, vi snart har boet på fabrikken. Men jeg vil gerne have dem op på væggen, så billederne kommer til deres ret og giver mere til rummet, end de gør nu.
Men for mig er det en stor beslutning, hvordan og hvor de skal hænge. Væggene er relativt nymalede, og jeg gider ikke for mange huller de forkerte steder – som i den gamle lejlighed, hvor vi bare hang et nyt billede op for at dække de forskellige huller – knapt så yndigt!
Denne gang vil vi gå lidt mere systematisk til værks, så de hænger rigtig første gang. Jeg har set på masser af inspiration for at afsøge, hvornår jeg selv synes, det fungerer allerbedst.
Derfor har jeg samlet en række tip til, hvornår jeg synes, det fungerer bedst, og hvilke tanker, vi gør os i processen, inden vi hænger op:
Tænk først over billedvalg:
1. Lad nogle af farverne gå igen i et par af billederne, så øjet får ro. Vi har valgt mørkegrøn, lyserød og blå, som også er at spotte andre steder i indretningen.
2. Hvis du bruger forskellige størrelser billeder giver det mere dynamik og et mere bohemet look. Billeder i ens størrelse er mere stringent og giver et mere minimalistisk look. Begge muligheder er fine og kan give forskelligt til et rum.
3. Leg gerne med taktilitet; i dag findes der så mange fine tryk, broderier, tørrede blomster i pres, oliemalerier, fotos. Hvis du mikser de forskellige typer overflader, gør det væggen endnu mere interessant, og man kan få helt lyst til at røre og udforske den.
Når du så skal hænge billederne op:
1. Start evt. med at finde dine billeder på nettet og klip dem rene (fx på Macbook ved at klippe dem rene i billedfremviseren). Brug så et gratis collageprogram (som fx Picmonkey – vælg “design” og størrelsen på dit “canvas”, som bliver din hvide væg i baggrunden, tilføj så dine billeder under “overlays”) og leg med placeringen af billederne – ligesom jeg har gjort det underneden. Der er selvfølgelig en lille ulighed i forhold til billedernes faktiske størrelse og forhold til hinanden, når du kan trække i billederne, men det giver stadig en fin fornemmelse af mulighederne. Vi har også tilføjet vores sofa for at få fornemmelsen af rummet, da det er dér, de skal hænge over.
2. Hvis du ikke vil lave punkt 4 på computeren, så gør det analogt! Start på gulvet og læg alle billederne ud, ryk rundt indtil du synes, den er der.
3. Sørg for nogle rene linjer på den ene eller anden måde. Jeg har forsøgt at illustrere med et par eksempler, hvor pilene markerer de rene linjer herunder. Billederne kan flugte nederste, øverst, de kan være samlet om en vertikal eller horisontal “akse”. Der er mange muligheder!
4. Brug evt. malertape som rette snor de steder, hvor jeg fx har sat pile på billederne, så du ved, du holder linjerne, når du begynder at hamre søm i væggen. Tapen skal naturligvis sidde præcist og i vater.
5. En anden mulighed er at bruge billedhylderne (fx Ribba fra IKEA), så du kan rykke rundt løbende og ikke er så bundet op på hullerne i væggene. Du kan også stille billeder på gulvet eller på kommoder – leg evt. med flere lag for at give det endnu mere liv.
GOD FORNØJELSE!
Vi har alle printsene på collager herunder, og I finder flere af dem, hvor vi har købt vores: i min all time favourite butik på print-området; Stilleben. Idéen er også at væggen kan bygges større over tid, som vi finder prints på rejser osv. Det kan man også sagtens, hvis man bygger op ud fra rene linjer.
Playtype // Ehrenstråhles Paris // Mathias Juel Christensens foto af 3410 Mount Elliott Street
Mathias Juel Christensens foto af trucks (har vi ikke endnu, men inden vi starter billedvæggen, køber vi det) // Ehrenstråhles New York // Kristina Krogh // Hanna Konola
Jeg er mest til nummer to af dine egne sammensætninger 🙂 Jeg kan godt lide, at der er samling på midten – derfor er jeg også ret lun på nummer tre. Vi har selv lavet en billedvæg herhjemme, hvor vi ikke har lavet dem i en “stor ramme” men arbejdet mere fra midten og ud-agtigt og så i blå og grønne farver med forskellige rammer. Så fint, hvis jeg selv skal sige det 😉
http://monicablander.bloggersdelight.dk
Jeg selv står lidt mellem kombination 1 og 2 🙂 Hvor lyder jeres også sindssygt flot, Monica! KH
Hvor er de fine lyse plakater med New York og Paris fra?
Virkelig fine billedevægge!
-Kathinka
Ehrenstråhle – der er såmænd også link til dem i indlægget 😉 KH
Tusind tak!
Du skal forresten have stor ros for din blog! Er først fornylig begyndt at læse med, men holder allerede meget af dit lille univers. Du virker så sympatisk, rar, sjov og ægte:)
Kh 🙂
Vi lavede billedevæg da vi flyttede ind i vores nye hus. Helt analogt! Vi målte væggen, lagde afdækningspap på gulvet i rette størrelse og gik i gang med at lægge billeder, ure og andet, flyttede rundt, tog billeder, flyttede rundt, tog billeder, sammenlignede, besluttede, tegnede rundt om pappet. Så kom pap på væggen – lige så man kunne se hvor alle søm skulle sidde. Det er blevet godt! Tænker jeg personligt er mest til at gøre det med de faktiske ting som skal på væggen – det giver det bedste og mest rigtige visuelle udtryk for mig.
Jeg er KLART mest til dit første forslag til jeres væg 🙂
Jeg er helt klart mere til det første forslag 🙂 Jeg synes at farver og form er helt perfekt på den version 🙂
Jeg føler mig også som en lidt “træls type”, for alle tre muligheder er flotte, og din guide er genial. Jeg er dog klart mest til nummer 1, som for mig skaber ro over overblik – men hvor alt alligevel kommer til sin ret 😉 Uanset hvad I gør, er jeg dog sikker på, at det bliver ualmindeligt flot, og så glæder jeg mig til at se resultatet.
den første kombi uden tvivl!
Sikke en fin guide! Vi har selv en billederække i stuen, hvor vi har mikset størrelser og materialer på billedrammerne – det giver et rigtigt fint udtryk. Vi har valgt at sætte billedhylder fra IKEA (RIBBA), så kan vi skifte ud så ofte vi vil uden at skulle lave tonsvis af huller i væggen! 😀
Hvor er det sjovt med billedet fra 3410 Mount Elliott Street! Vi kørte forbi på vores roadtrip, da vi udforskede Detroit og bl.a. kom forbi The Heidelberg Projekt, som gaden er en del af. Det var jo helt fantastisk kreativt i det område og et ret friskt pust til det ellers noget forladte Detroit. Vi har delt nogle billeder fra projektet her: http://afterglobe.dk/exploring-detroit/ 🙂 Jeg kunne have brugt mange flere timer på at gå på opdagelse i det område!
Jeg ville tage 3’ern, men jeg synes da huset, det midterste i første række, skal flugte med bunden på de 2 andre billeder.
Jeg ville vælge kombi 1. Der er fin balance, og ingen af billederne er dominerende. 🙂
Virkelig fin guide. Nu ved jeg ikke om du postede dine tre forslag for at få feedback, er sikker på at du selv har en favorit. Jeg er dog mest til nr 3 dog, da specielt nr 2, i mit hoved, “vælter” mod vestre pga de mørke farver på billederne.
Tak for en god blog btw!
Tak, tak, tak! Mere boligspam er velkomment! 😉
Jeg har tænkt på noget, siden du skrev, at du var ved Glarmesteren i Vanløse. Hvad er det en glarmester gør som man som privat ikke kan? Sætter de ikke bare plakaten i en ramme?
Jeg er lidt nysgerrig, for de må jo kunne noget specielt, siden du ligefrem “rejser” for at få arbejdet gjort 🙂
Jeg har selv et par plakater liggende, der gerne snart skulle på væggen, men jeg havde slet ikke overvejet, at jeg måske skulle have en glarmester ind over. Men hvis de nu kan noget helt specielt, var det da værd at overveje 🙂
Mvh. Julie
De eksempler ser slet ikke dårlige ud! Håber vi får et lille kig på resultatet, når I har besluttet jer for, hvordan det skal hænge 😉 Overvejer selv at dekorere væggen med forskellige billeder, men nøj hvor er det en stor beslutning, at vælge de HELT rigtige billeder! 😀 Det er jo sørme noget, man skal se på hver dag… Så det er altid dejligt med inspiration! 🙂
Hej Cathrine 🙂
Hvor meget kostede det at få sendt New York plakaten? Og hvilken størrelse har du den i? Jeg håber virkelig, du kan svare! 🙂