Top

Adam: Om arbejde, uddannelse og fritid

05.11.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

adam_1
I gik virkelig til den med at stille min kæreste spørgsmål, det er jo et stort kompliment, at I interesserer jer for ham (og den vej også mig på en måde). Planen var at jeg skulle læse spørgsmålene, han skulle diktere, og jeg skulle taste. Men det gad han ikke! Han ville have lov at skrive selv, så her får I hans ord!

Hvilken uddannelse har du?
Jeg har en HD i regnskab og økonomistyring samt 90 % Cand.Merc.Aud. (mangler hovedopgave)

Hvad kan du bedst lide ved dit job?
At jeg altid kan finde nye udfordringer til mig selv og derfor altid er i en udvikling både fagligt og personligt. Jeg er ikke så godt til at ?stå stille?. Så kan jeg godt lide at jeg ikke hver dag skal være på den samme kontorstol men faktisk er ude af huset mange dage om året.

Tror du nogensinde Cathrine bliver færdig med sin bachelor?
Klart! Men uddannelse er vel bare et stykke papir på hvad du har lavet i et par år.

Hvad er de vigtigste ting man skal vide/overveje/være opmærksom på, hvis ens forhold skal overleve en lang og hård statusperiode?
Prioriter noget tid sammen, når der endelig skal holdes fri. Hold ?date night? fredag aften eller spis brunch lørdag morgen inden arbejde. Lad være med bare at gøre fredag aften til “nåå-vi-kan-da-lige-så-godt-bare-se-vild-med-dans-aften”. Gør noget. Om det så er at tage i biffen eller dele en kage eller åbne en flaske vin. En date er bare at have tid, sammen. Det behøver ikke være bøf bearnaise på dyr restaurant.

Jeg er mest nysgerrig på hvad du synes er rart at din kæreste gør af søde ting, når du jo i perioder har ekstremt travlt på arbejdet?
I en travl hverdag er det for mig de små ting, som gør en forskel. Det kan være at hun tager en aftentur med Frida, så jeg ikke skal ud kl. 02:00 om natten efter 14 timer på arbejde. Det kan også være at købe ind til morgenmad, så jeg ikke står en morgen og misser en god start på dagen af tomt køleskab og gammelt brød på hylden. Det kan også være at stryge en skjorte for mig, så det ikke hænger mig over hovedet en morgen oven på 4-5 timers søvn.
Små ting som gør en stor forskel.

 

OG så til fritiden!
Hvad er dit drømmerejsemål?
?At rejse er at leve? ? H.C. Andersen. Klassiker fordi det er sandt! Jeg ved ikke om, jeg har ét drømmerejsemål. Der er så mange rejser, jeg gerne vil på. Roadtrip i USA (igen), Amsterdam, Paris (igen), Rom (igen), Vietnam, Japan, New York (igen), ski i Canada, Napa Valley, Norditalien, Paris (igen), Island, Færøerne, Bornholm (igen ? det var skønt) ?
Hvad er det bedste rejsemål du endnu har besøgt?
Det er svært at sige. Jeg synes, der var rigtig skønt på Bornholm. Jeg mener egentlig, at vi glemmer at besøge vores eget land, fordi det er blevet så billigt for at opleve andre kulturer, lande. Don?t get me wrong, det er også fantastisk at rejse uden for Danmark, og det er vigtigt for vores forståelse af omverdenen, kulturer og andre mennesker sådan at komme ud af vores egen osteklokke og forholde os til, hvordan andre mennesker lever.

Vi skal bare ikke glemme jordbær med fløde på en varm sommerdag eller rugbrødsmad med nyopgravne danske kartofler på et tynd lag sennep, mayo og ristede/friske løg i jagten på det eksotiske 🙂 Eller KOLDSKÅL!

Nu kommer det til at handle om mad! Jeg måler alle mine rejser i mad, haha!. Når jeg planlægger en rejser, er det med fokus på, hvad jeg skal nå at smage på turen og ikke hvilke museer, jeg skal nå eller hvilke historiske landemærker vi skal se ? glem det. Mad, mad, mad?. Jeg husker den pizza, jeg fik i Rom, den falafel jeg fik i det jødiske kvarter i Paris, den lobster roll jeg fik på Cape Cod (flere gange), den burger i NY, de chicken wings i Buffalo, den donut i Brooklyn, den paté i Sydfrankrig, den is i Svaneke, den currywurst i Berlin og Hamborg, den supergode sur/sød sauce på stranden på Perhentian Island, Malaysia og så videre.

Din yndlingsdestination til en weekend get-a-way? Indland som udland, Jylland som Sjælland.
Det er nok Rom eller Paris. Selvom vi var begge steder lidt mere end en weekend. Det er skønne og super nemme byer at traske rundt i. Fællesnævner for dem begge er god mad, god kaffe og shopping-muligheder. BUM ? opskriften på et dejligt weekend-get-a-way!

Hvad er din bedste oplevelse nogensinde? (ja, den er svær ? det kan være stort som småt ? bare det første, der falder dig ind)
Det er svært at vælge bare én oplevelse.
Min sidste gang på de skrå brædder (Adam og jeg mødtes som tidligere nævnt på de skrå brædder, i en musical, red.). Jeg kan huske, da jeg trådte ud på scenen efter showet (det man vistnok kalder “fremkaldelser”, hvor folk klapper, red.). Lyset var stadigvæk direkte på scenen, så publikum sås mest af alt som silhuetter. Jeg kunne fornemme en række folk rundt omkring i salen rejse sig op og klappe lidt højere og juble lige det mere. Det var muligvis mine egne venner, som var i salen den aften 🙂 Men en skøn oplevelse var det i hvert fald.

Hvad er din yndlingsting at lave med Cathrine?
2x kaffe + 2x croissant + 1 Cathrine + 1 hund + gå-tur.
Det har jeg lært af min bror og hans kone/hustru.

Vil du helst se film eller læse bøger?
Det mest korrekte svar er nok se en film.

Hvordan ser den perfekte weekend for dig ud?
Fredag aften: God mad med venner og cocktails
Lørdag morgen: Brunch en halv dag (og ikke buffet ? bryder mig ikke om buffet, ligesom Cathrine)
Lørdag dag: Købe ind til god mad
Lørdag aften: Lave god mad hjemme
Søndag morgen: Sove længe 🙂
Søndag dag: Træne, læse lidt
Søndag aften: Comfort food m. cola og en film

Hermed første svar fra Adam, og jeg måtte ikke redigere et eneste ord. De kommer fra manden selv. Næste omgang tror jeg, kommer til at være omkring jeres mange spørgsmål til mig og vores parforhold, men lad os vente os se, hvad han byder os!

15 kommentarer

 1. Josefine Filippa siger:

  Your man is lovely, Hubble – hov, Cathrine, seføli. Jeg beder straks min egen nærlæse især de kloge ord om at man skal prioritere hinanden, når man er sammen. Drop hovedløs tv-stening og tag på date night. Måske bare i sofaen med en kop tår vin eller kage. A very wise man, indeed.

 2. Lisbet siger:

  Sikke en sød mand, sådan at gide at dele ud af sig selv til os vildt fremmede.
  Altid rart med en mulighed for at blive lidt klogere på det modsatte køn 🙂

 3. anso siger:

  Haha, jeg spiser mig også igennem de lande og byer jeg besøger. Folk jeg rejser med synes ofte at jeg er tosset (Bortset fra min bedre halvdel – han kender mig og er klar på konceptet).
  Hvor er jeg glad for at læse, at jeg ikke er den eneste 😀

 4. Helene siger:

  Hvor er det dog en fantastisk mand, du har dig der, Cathrine. Velovervejet, omsorgsfuld og bare rar.
  Er vild med hvordan han insisterer på at skrive selv – når man skal gøre noget, så skal man gøre det ordentligt. 🙂

 5. Lisbeth siger:

  Arh, hvor er det spøjst at se din verden “fra den anden side”. Det er sjovt, for selvom jeg på nogle punkter føle at jeg kender dig og mange andre bloggere helt vildt godt, så er I jo på en måde også bare endimensionelle figurer. Vi ser kun det i deler – færdig, bum, slut! Men når din kæreste nu deler i stedet for, så kommer der pludselig en helt anden vinkel på hende (og ham!) bag skærmen.
  Måske jeg lægger for meget i det, men det er lidt en sær oplevelse hehe :b
  Ikke desto mindre, så lyder han som en utroligt fornuftig kæreste ham der Adam (også selvom han citerer Kanye dybfølt haha). Kan han ikke lige lære min kæreste at sætte pris på vin og shoppeferier også? (:

 6. Christina Maj siger:

  Fedt at få et indblik af manden din bag kameraet 🙂

 7. Laura siger:

  Hvor er det altså fedt at han selv ville! Det var ret interessant at læse noget direkte fra ham – og den med at mad er det der husker rejserne, den er jeg helt enig i. Hold nu op hvor har vi spist os igennem meget de sidste måneder vi har været væk. Ceviche i Peru, lama i Bolivia, burger i NYC. Og som du, Adam, også skriver, så er det netop det man huske tilbage på og som udgør en del af den samlede rejseoplevelse.

 8. Heidi siger:

  Sikke et dejligt indlæg! Og godt med nogle gode råd fra mande-siden ;O) Nu har jeg fx lige strøget min mands skjorter, så han ikke skal tænke på det mere i denne uge eller næste uge – jeg havde oprindeligt tænkt, at jeg ville kaste mig på sofaen med en omgang White Collar på Netflix, men så læste jeg indlægget, og tænkte “nej, det gør jeg sgu – det er de små ting, der betyder noget” :O)

 9. Ea siger:

  Så fedt at han selv vil til tasterne! det er super at vi også får lov at lære ham lidt at kende – og så endda med egne ord. Glæder mig til næste omgang 🙂

 10. Maria siger:

  Hvor er det sødt af ham, at han vil dele lidt af sig selv med os læsere – især at han selv ville skrive. Det er et rigtig fint indblik at få. Jeg glæder mig allerede til næste blogpost fra Adam:)

 11. Silje siger:

  Jeg kan heller ikke få øje på, hvor der skulle være noget at redigere! 🙂
  Han skriver godt – ligesom dig. Spændende indblik!

 12. Anni siger:

  Har Adam ikke en sød single ven med samme hang til mad og rejser? 😉

 13. Sanne siger:

  Jeg mangler en ” syntes godt om ” funktion 😉

Send en besked