Top

Nyt haveprojekt: Wisteria wall

14.04.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

wist_stor
Wisteria, Blåregn, rockpaperdresses

Glædelige påskedage! Jeg håber, I nyder dem. Jeg er gået i haven (set bort fra bryllup i morgen). Det er præcis det samme tidspunkt hvert evigt eneste år, jeg får lyst til at sætte gang i alle haveprojekterne. Det kommer sig nok naturligt, for det begynder så småt at spire, og det er tid til, at jeg pakker alle planterne ud af vinterhi.

Sidste år havde jeg en lille drøm om at plante blåregn eller wisteria, som den hedder på engelsk, uden for ved hoveddøren. Det ser bare så mega flot ud, som de over årene vokser sig store og kraftige og med de store klaser blålilla blomster. Åhhhh!

Men jeg kom aldrig til det, og måske havde jeg også lige et andet stort projekt, der tog tid. Det er nemlig ikke sådan bare at plante den. Vi skal have lirket et par SF-fliser op (for de ikke byggekyndige, sådan nogle her som sidder godt i spænd mellem hinanden og er eddertykke), og det i sig selv kan blive et halvdagsprojekt. Jeg lirkede en del op, da jeg skulle plante klematis, og SHIT et arbejde. Dernæst skal vi grave jord og sand op og blande ny jord med plantestarter – og SÅ sætte den smukke blåregn.

Vi købte en af de høje, så vi ikke skal vente i al evighed på, at den ser ud af noget, og den når næsten toppen af døren. Blåregn vil gerne have en husmur at læne sig op ad, og så skal den også have noget at klatre ad – den har ikke “tentakler” som efeu fx. Vi har derfor købt wire og skruer, som skal bores ind i husmuren, så vi kan hjælpe den til støtte.

Det bliver så flot, selv om jeg udmærket er klar over, at alle dem på billederne er gaaamle. Det vil tage årevis at komme bare i nærheden, men someday. Vores hus ser sgu lidt kedeligt ud med sine simple hvide mure. Jeg tror virkelig, det vil klæde den. At bo i hus, hvor man kan lave sådan nogle projekter, ikke? Det er lykken!

Bælgene fra blåregnen er giftige, det skal man lige vide – men det er de også på guldregnen, som er plantet både ved vores indkørsel og mange andre steder på vejen. Og ligedan med så mange andre planter og træer vi har. Man skal bare være obs!

Projektet starter søndag – jeg glæder mig helt vildt. Der er intet så afstressende i denne verden som havearbejde. Jeg elsker det!
Wisteria, Blåregn, rockpaperdresses
wist_sto3
Wisteria, Blåregn, rockpaperdresses

7 kommentarer

 1. katrine siger:

  wauw, det bliver SÅ flot. Jeg er også blevet bidt af haven siden vi købte hus for to år siden. Jeg er godt i gang med at eksperimentere med store klatreroser, så det er lidt i samme boldgade som dig. Held og lykke med projektet. Glæder mig til at følge med i jeres husprojekter og den store ombygning. Vh Katrine

  1. Cathrine siger:

   Ej det lyder også mega flot, Katrine! Har du noget på insta, jeg kan se til inspiration? KH

   1. katrine siger:

    ja, det håber jeg med tiden. jeg har valgt at holde det i hvide og rosa farver, men nu må vi se hvilken surhedsgrad jorden har, så kan den jo bestemme sig for at ændre lidt i farve, så det bliver spændende at se.
    Jeg har desværre ikke instagram, snap, facebook mv. 😉 Jeg bruger tilgengæld Pinterest, der kan du følge med, så laver jeg en offentlig gruppe, hvis det er. Brugernavnet er Kat S, jeg sender dig en invitation. 🙂

 2. M siger:

  Det ser helt vildt fint ud! Det glæder jeg mig til at følge med i 🙂
  Lidt ude af kontekst har jeg et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe en lille smule med. Jeg skal snart flytte i en relativt lille lejlighed, hvor der ingen entre er – man går altså direkte ind i stuen. Har du en ide til, hvordan man kan opbevare sko på en fin/diskret måde? Jeg er bange for, at det vil “larme” for meget, hvis man kan se skoene, og jeg synes umiddelbart ikke, at de der skabe/reoler, hvor man kan trække en form for hylde ud, hvor man så kan ligge skoene i, virker til at kunne rumme særlig mange 😁 (Forresten, tak for emoji-tip!). Har du en ide, eller har du lyst til at vise, hvordan I selv gør? 🙂 På forhånd tak og rigtig god fornøjelse med havearbejdet i morgen!

 3. Baysens siger:

  Hvor ser det fint ud!
  Du er iøvrigt velkommen til at fortsætte hjemme i vores have. Der er nemlig ikke noget afstressende ved at lave havearbejde i den. Tværtimod. Den giver mig grå hår hvert år😒

 4. Ove Tarp siger:

  Ser rigtig professionelt ud. Har selv arbejdet med gartneri længe, og det der er virkelig godkendt!

 5. Anna siger:

  Hvordan går det med det? 🙂

Send en besked