Top

SKØNHED: Fem vigtige til vinteren

23.10.2015
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, cathrine nissen, fugtgivere

(Bøgerne: SMART af Frederikke Toftsø og Sidsel Alling, The Grand Budapest Hotel købt i Urban Outfitters)

Boy, oh boy! Det er brevet koldt – jeg brugte min tirsdags-fridag på at klargøre gården og pakke planter væk og ind. Og det er præcis det samme, jeg gør, med mig selv. Pakker mig væk og ind.

De har af jer, der har fulgt med længe, kan måske huske, at jeg havde ret store problemer med eksem om vinteren for år tilbage. Knæhaser, albuer, det hele kløede. Det er jeg faktisk kommet til livs! Det er klart også noget, der bliver påvirket, hvor meget varme vi har på hjemme, hvad vi får at spise, men mest af alt – hvor meget fugt jeg giver huden.

Jeg var for et års tid siden til arrangement med Decubal, og her var en af Rigshospitalets hudeksperter til stedet for at give os et par fif til god vinterhud:

? Sørg for smøre dig ind i bodylotion max tre minutter efter, du er kommet ud af badet – det gør det nemmere for cremen at trænge ind, når huden er varm og lidt fugtig

? Lad der gå minimum 20 minutter fra du har fordelt din ansigtscreme til du går uden for døren – vanden i cremen (som der ofte er) skal nå at fordampe, så den ikke laver frostskader

? Vent endelig ikke med at bruge vanter til frosten kommer – jo tidligere på sæsonen, jo bedre!

? Overvej at bruge badeolie i stedet for sæbe – især om vinteren hvor huden kæmper, eller hvis du fx træner meget og går i bad flere gange om dagen

? Når du vasker hænder, så skal det ikke være i brandvarmt vand, som mange måske forestiller sig – brug i stedet kuldslået vand. Det er bedre for huden men også mere bakteriehæmmende.

? Det er fornuftigt at bruge solcremer – også om vinteren. Og der findes faktisk solcremer med op til 41 % fedt. De er super fx til skiferier eller super tør hud.

Ret fine og simple råd der kan passe ind i de flestes rutiner. Og så har jeg også taget et par af mine vinterfavoritter med, produkter der giver fugt, holder bakterieniveauet nede, og som giver glød:

? Ansigtsskrubben fra Rudolph Care fik jeg af Emily i fødselsdagsgave – det er et af de bedste produkter, jeg er blevet introduceret til i nyere tid. Et af dem jeg gerne ville have kendt til længe før nu. Det har længe været en Emily-favorit, og nu er det også min. Skrubben kommer jeg i ansigtet, inden jeg kommer shampoo i håret. Den bliver først skyllet af, som jeg skyller balsam ud af håret. Det, den gør, er, at fjerne døde hudceller – det giver plads til hudens glød, og det er det en god skrub gør. Men denne her er samtidig også en fugtmaske – jo længere den sidder på huden, jo mere fugt. Min hud er SÅ blød efter brug. Perfekt til vinteren, hvor jeg ikke vil gå for hårdt til værks.

? Alle, der kender mig, ved, at jeg er sippet, haha! Bakteriesippet! Derfor har jeg også altid hånddesinfektion i tasken! Især nu til vinter hvor alle går og nyser i hænderne, og bakterier florerer (sippet, I kan godt høre det, ikk’? Hah!). Jeg har nu et par gange købt en hånddesinfektion fra Intelligent Nutrients – den dufter herligt, den er økovenlig og endnu bedre – den tørrer ikke hænderne ud. Overhovedet! Jeg køber den hos Beauty Avenue.

? Jeg har to yndlingshåndcremer, denne her og så den på billedet, som nok er no. 1 i min bog; den fra Amazing Space. Den forsvinder lynende hurtigt ind i huden, den er super fugtgivende og holder også gennem en enkelt håndvask. Og så dufter den så dejligt af lavendel. Min yndlingsnatteduft! Der er ikke noget bedre, end det øjeblik jeg smører hænderne ind i den håndcreme, inden jeg skal sove – jeg stikker altid snuden helt ned i håndfladerne efter påførsel. Mmm…

Serum er min bedste ansigtsven. I årevis har jeg brugt den samme; Estee Lauders Night Repair. Jeg bliver mere og mere opmærksom på ikke at bruge for mange produkter med for meget mærkeligt i; ikke for mange sære ingredienser og andet skravl. Da vi skulle til London i foråret, prøvede jeg derfor at købe denne serum med hjem fra lufthavnen (jeg er altså glad for de 20 % rabat i lufthavnen, hvis man alligevel går efter specifikke produkter). Jeg ELSKER den. Det er dødsirriterende, at størrelsen er så lille på min (de har dog for nyligt relanceret med dobbel størrelse), men det er et af de få produkter, hvor jeg kan mærke 1) at huden er helt fugtmættet og 2) at huden faktisk ser mega glad ud. Den gløder. Jeg bruger den pt. kun om aftenen, fordi den er lidt bekostelig, men resultatet er i orden, så jeg ofrer gerne.

? Med træning 4-6 gange om ugen kommer jeg ofte i bad to gange om dagen, og det er altså hårdt for huden med almindelig sæbe. Derfor er jeg blevet ret glad for badeolien fra Decubal. Den minder fuldstændig om de “kurbade”, min mor gav mig som barn mod min eksem. Den er mega lækker, den er super til træningstasken og holder tæt, og så er den uparfumeret og uden “stads”. Jeg har efterhånden genkøbt et par flasker.

7 kommentarer

 1. Sidsel siger:

  Hvor er det rart med lidt inspiration til beautyhalløjet 🙂 ved du om der er parfume i scrubben fra Rudolph Care? Jeg er nemlig lidt hæmmet af parfumeallergi(der er virkelig meget jeg ikke kan bruge/tåle), men det er lige såda et produkt jeg savner til min lidt problematiske hud 🙂
  God fredag!

 2. Mia Back siger:

  Geniale tips ? Især den med showet pilen – den tror jeg må få købt, især til kæresten og hans tørre mandehud.
  Hvis du er til hudprodukter uden for meget snask i, så synes jeg klart du skulle gå en tur til greenskin på gammel Kongevej eller den på Nordre frihavnsgade. Det er ren øko bøko, og virkelig gode produkter, god service og en rabatordning der sparker røv ?
  Jeg har selv meget sart hud i ansigtet og er på rette vej med deres produkter 🙂

  1. Mia Back siger:

   Shower olien skulle der da stå ?

 3. Maia siger:

  Godt og brugbart indlæg!
  Jeg træner selv 6-7 gange om ugen og går således i bad hver dag. Normalt bruger jeg bare en alm. kropssæbe. Men kan læse at det umiddelbart ikke et det bedste for huden. Jeg hader dog at gå rundt med olie, altså at huden er olieret (hvis man kan sige det sådan) men også når jeg smører den ind i creme. Hader følelsen 😀
  Er det det samme med sådanne olier som du snakker om? Eller er det bare noget man må vænne sig til? 🙂
  Mvh Maia.

 4. Astrid siger:

  Rudolph skrubben er bare for LÆKKER!! Jeg er så glad for den, huden bliver så silkeblød i lang tid og jeg føler virkelig at min hud bliver renset, dog nænsomt! Så god 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg kunne ikke være mere enig, Astrid 🙂 Dejligt med gode simple produkter! KH

 5. Helle siger:

  Når du bruger olien, bruger du så creme ovenpå – eller kun olien?
  Bliver man ikke lidt fedtet og skinner dagen derpå? 🙂

Send en besked