Top

Del 3: JA! (for fanden!)

21.08.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Vi var i god tid. hotellet var tæt på kirken, så jeg bad taxachaufføren om at køre en lille ekstra runde. Ingen nervøsitet, bare total glæde. Da vi kom om hjørnet til kirken, spottede vi folk ude foran kirken, og jeg udbrød “HOOOLDT”. Men klokken blev både 11.04, 11.06, og så gik det op for mig, at det bare var fotografer og mit lille hold, hah! Vi kørte frem, hoppede ud af taxaen, læderjakken kom af igen. Jeg gik hen foran kirkens døre, kjolen blev rettet til, og så trak jeg vejret dybt. Nu? det nu.

Min far stod på min højre side og stak armen ud. Greb om den. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har holdt min far om armen på den måde. Det var trygt. Kirketjeneren bad os være stille, da der var meget lydt i kirken. Jeg trak vejret igen. Døren i min fars side blev åbnet. Orglet satte igang. Min side blev åbnet. Og det første, jeg så, var jordens smukkeste mand. Og han smilede stort ved alteret. Jesu bleibet meine freude spillede ligeså fint, som jeg havde forestillet mig det. Lige dér tog jeg et billede inde i hovedet. Ham ved alteret, mig på vej op ad gulvet for at blive hans, og han min. Og så gik vi stille og roligt ind.

Jeg havde troet, jeg ville tudbrøle, som jeg har gjort det til så mange andres bryllup. Men var slet ikke så grelt. Jeg fik med det samme våde øjne, jo, så snart jeg så, lykken stå deroppe og vente på mig. Men det holdt sig egentlig ved det. Jeg kiggede rundt på så mange gæster, jeg kunne nå. Jeg ville se folks ansigter og gemme dem altid.

Vi kom op til alteret, jeg kyssede Adam på kinden, min far fjernede min salmebog fra stolen. Min gamle salmebog med mit pigenavn på, som jeg havde fået af min mor, da jeg blev konfirmeret. Cathrine W. B. Nissen, 20.05.2004. Det er alligevel nogle år siden. Jeg gav et kram til min svoger. Og så satte vi os. Orglet spillede færdig, og så var vi igang. Vi mimede begge til hinanden “har du sovet godt?”. Smilede. Grinede. Det var så dejligt afslappet.

I foråret havde jeg sat kryds ved alle mine yndlingssamler – som gammel kirkesanger har jeg en hel del. Og vi havde brugt en aften på, at jeg sang lidt af dem, og så havde Adam valgte sine favoritter. “Hvor mange må vi få?”, havde vi spurgt præsten i sin tid. “Max fire salmer…”. “Men så tager vi fire”. Alt for at trække vielsen, øjeblikket, lidt ud, hehe… Alle mine kilder skal være hos dig, Op al den ting, I al sin glans nu stråler solen og Det er så yndigt. Vi sang, præsten talte, så sang vi lidt igen. Vi kiggede på hinanden hele tiden. Han var så flot. Brune sko. Det dobbeltradede, blå jakkesæt vi havde købt en eftermiddag inde i byen efter nærmest at have givet op. Det grønne slips med prikker. Den lille knaphulsblomst, der passede til min buket. Bregne og tidsel. Han var så flot.

Og så var det tid til prædiken. Den smukkeste, sjoveste, mest personlige prædiken jeg har hørt. Vi havde drukket kaffe med præsten et par timer en søndag eftermiddag i juni, vi havde spist flødeskumskager og svaret på, hvorfor vi dog ville giftes efter så mange år. Adam ville tage ansvar for mig, og jeg ønskede, at Adam skulle være mit menneske. Det var så fint, og alle grinede flere gang. Især da præsten røbede, at jeg synes, det er meget sexet, at Adam har bygget vores seng – en pointe han oversatte til vores amerikanske venner; “she thinks that’s very sexy”. Det var så sjovt. Igen, det understregede den der helt afslappede stemning. Og så var det tid.

Vi gik op til alteret, og så kom tilspørgsel. Først Adam; “tager du Cathrine Widunok Bechmann Nissen (med en mindre fortalelse på mit besværlige russiske mellemnavn), som hos dig står, til din ægtehustru?” Og så fik jeg mit ja. Præsten gik direkte over til mig, stillede samme spørgsmål, og jeg gav så tydeligt et ja, at mit hoved nikkede, og min krop fulgte med i et lille buk. Ingen skulle være i tvivl. “Vil du elske og ære ham, og leve med ham både i medgang og modgang, i hvad lykke Gud den almægtige vil tilskikke jer, som en ægtehustru bør leve med sin ægtemand, indtil døden skiller jer ad?”. JA (for fanden!). Og så det samme spørgsmål til Adam. Vi blev forkyndet ægtefolk, og så kyssede vi. Og jeg kunne have kysset for evigt. Min svoger bød sig til med ringene, og de kom på, min efter lidt besvær, men det var kun sjovt. Vi knælede, bad, og så var det det. Vi var mand og kone. Lige dér på under ti minutter. Alt det det handler om, foran vores allerbedste venner, familie og kolleger.

vielse_col1

Vi satte os, grinede. Jeg kunne ikke lige finde ud af, hvad jeg skulle gøre med de der blomster og salmebog, når vi også ville holde i hånd, så vi delte den ene salmebog, og så nussede vi hænder.

Så var det tid. Vi holdt fast i hinandens hånd, rejste os op, postludiet gik igang. Wedding march. Den helt klassiske, og så klappede og hujede vores kæreste os ud af kirken. Jeg havde nævnt til et par veninder, at de altså endelig måtte klappe, hvis de turde i kirken. Det er noget af det, jeg elsker ved borgerlige vielser. Det er så løssluppent, afslappet og hjerteligt, når man har sagt ja. Men at de faktisk ville turde det, var jeg ikke sikker på. Og det spredte sig til hele kirken. Det var så smukt!

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllupVi kom ud af kirken, kyssede endnu mere, og så fulgte folk efter, og vi krammede. Den ene efter anden anden. Ca. 110 mennesker. Der var tårer og grin, så meget at jeg næsten glemte regnen, der dryppede. Og så var det tid. Vi blev overhældt med sukkerhjerter – nogen nærmest tyrede, haha! Jeg havde selv sørget for konfetti, sådan noget bionedbrydeligt halløj. Og så kyssede vi lidt mere.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi greb hinanden i hånden igen, og så begyndte gåturen hjem til os. Det havde vi glædet os så meget til! At vi kunne gå stille og roligt med vores venner og familie hjem fra kirken til vores reception. Jeg havde fået min læderjakke på igen, og vi stoppede op et par gange og kyssede og ventede på, at vi fik alle med. Vores niecer løb op på siden af os og greb os i den frie hånd. Det var så hyggeligt.

Så hjem til vores gård, som vi havde knoklet med vores forældre om fredagen for at pynte…

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

35 kommentarer

 1. Sarah siger:

  Jeg var nok en af dem, der sprang indlæg om bryllupsforberedelse over, men dine indlæg om selve brylluppet – jeg smelter! Tjekker hele tiden om der er kommet en ny del. Så fantastisk fint beskrevet det hele 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er så skønt at læse Sarah! Jeg forsøger efter bedste evne at tage jer med. KH

 2. Lisbeth siger:

  Åh, som om det hele ikke var smukt nok i forvejen, så har I jo selvfølgelig også fantastisk smag i salmer! For pokker, jeg bliver sgu helt rørt bare af at læse med. Så meget kærlighed på så lidt plads <3
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, det er jeg glad for, du synes Lisbeth <3 TAK 😀 KH

 3. Christine siger:

  Hey hvor mega fint altså! Jeg ku godt tænke mig st høre hvordan du kom i så mega sprød bryllupsform? Du ser helt fabelagtig ud!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhhh Christine, TAK! <3 Jeg har trænet siden september 2014, så jeg fortsatte bare den gode stime (der er en del indlæg om det, fx HER og HER)
   Jeg styrketræner 2-3 gange om ugen og så har jeg lavet en del yoga og barretræning. Over sommeren har jeg trænet 5-6 gange om ugen, dog meget varieret, men til gengæld skåret ned for løb for at kunne fokusere på muskler. Jeg var selv rimelig opmærksom på mine arme, som jeg gerne ville have tonede. Resten kom af sig selv. KH

 4. Ann siger:

  Har læst alle dine bryllupsindlæg. Har faktisk haft tårer i øjnene flere gange – og det får jeg ikke nemt. Hvor er det fint, Cathrine. Med dig og Adam. Hvor jeg dog har tænkt på jer og glædet mig på jeres vegne. Og heppet.
  Virkelig meget tillykke og mange tak fordi vi må følge med I jeres dag.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er simpelthen så dejligt at mærke jeres oprigtige glæde med os. Helt vildt. Tusinde tak for tankerne og til lykker’ne <3 KH

 5. I freakin’ love this! <3
  Også selv om jeg døjer voldsomt med "høfeber" undervejs 🙂 og sidder og ønsker at de her indlæg aldrig får ende.
  Et tip: Kom lige til at sætte indgangsmelodien til at spille i baggrunden via youtube mens jeg læste. Det giver lige hjemmestemningen og følelsen et ekstra pift 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, det er næsten for meget for tårekanalerne! Jeg overvejede også lige at linke til Jesus Bleibet, meeen man skal jo også kunne bruge øjnene <3 Måske er det bare os, der har overproducerende øjne, hehe.. Og dejligt det glæder! KH

 6. Trine siger:

  Ih, hvor er det fint – og velkendt. Min mand (det lyder stadig mærkeligt) og jeg blev gift i juni, og vi havde valgt samme indgangsmelodi, som jer. Den er så fin. Det lyder dog som om du havde mere overskud end jeg ned ad kirkegulvet 😉 Jeg var all nerves de første meter, indtil min far hviskede noget sjovt 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh en far der har forstået sin kirkerolle <3 Hvor fint. Jeg elsker, elsker Jesus bleibet – den har jeg længe gerne ville gå til. Perfekt gåtempo, haha! KH

 7. Charlotte siger:

  Ååååhhh.!! Så fin en fortælling… Suk..!!
  Det lyder som det helt perfekte bryllup, og hyggeligt med en gåtur med venner og familie…
  Og tilmed fantastiske billeder. Endnu engang STORT tillykke.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det var så hyggeligt! Og tusinde tak <3 KH

 8. Ida siger:

  Eeej hvor lyder det bare ganske enkelt perfekt! Det virker til at I har haft den beste dag, fuldt fortjent, og jeg sluprer indlæggene om bryllupet i mig -fortsæt endelig. Fra en pige på 18 år som aldrig har haft en rigtig kæreste, kan jeg kun drømme om en dag at være så heldig som jer to. Alt det bedste herfra!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det kommer Ida, og tænk sig, du har det hele tilgode <3 Det er altså også smukt! Og dagen var så god, helt igennem som den skulle være! KH

 9. JEG TUDER!!!!!! Hvor er det bare smukt. Så meget kærlighed. <3 <3 <3

  1. Cathrine Nissen siger:

   Nårh, Ditte <3 Så skulle du prøve at være i det ;P Det kan godt være jeg ikke græd i kirken, men det har jeg gjort siden, hah! KH

 10. Det lyder helt præcis som det skal være! Længe leve kærligheden 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ja den er stor og smuk, ikke? KH

 11. Sascha siger:

  Årh hvor er det bare fantastisk læsning <3
  Jeg kan slet ikke vente til næste indlæg
  Hvad kan man ellers gå ind til at sange?
  Jeg vidste ikke at man selv kunne vælge men nu har jeg lyst til mere inspiration 🙂
  Og måske at det er mig der har overset det men hvilken kirke blev i viet i?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det holder jeg for mig selv – altså kirken, fordi det er i nabolaget af, hvor vi bor 🙂 Men du kan sagtens selv vælge – organisten skal bare godkende. De fleste går ind til “here comes the bride”, men vi havde så “jesus bleibet” – har også hørt om folk der er gået ind til alt muligt andet, men præsten og organisten skal være okay med det 🙂 KH

   1. Sascha siger:

    Åhh nu fandt jeg en masse melodier på Frederiksborg slotskirkes hjemmeside som man kunne gå ind til. TAK for den åbenbaring. jeg skal helt sikkert gå ind til johann pachelbel canon. Den passer på flere måder perfekt til mig og min kommende mand <3

    1. J siger:

     Hej Sascha
     Vil du linke til hjemmesiden med alle melodierne?
     Jeg har nemlig ikke selv kunnet finde den frem 🙂

     1. Sascha siger:

      frederiksborg-slotskirke.dk/page/646/bryllupsmusik

 12. Caroline siger:

  Det er svært at holde tårerne tilbage! 😉 Glæder mig til næste del 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du er sød, Caroline <3 KH

 13. Mette H. siger:

  Kære Cathrine.
  Det er fantastisk at være med på sidelinien til jeres helt eventyrlige dag <3
  Min kæreste og jeg skal giftes i KBH om under en måned (GISP!), og mangler i den forbindelse en bil til kørsel en god times tid. Vi vil rigtig gerne have fat i en vW bobbel á la den i kørte I – det har bare vist sig sværere, end man lige skulle tro.
  Har du et tip til at finde biler til bryllupskørsel, eller kan du evt hjælpe med kontaktoplysninger på den bil, I havde (med mindre det selvfølgelig blot er én der er ejet af en af jeres bekendte?)
  På forhånd tusind tak.
  De bedste hilsner, Mette

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej Mette,
   stort til lykke til jer!
   Vi var så heldige at en af vores bedste venners far ejede den grønne bobbel, så vi undersøgte aldrig andet. Og det er faktisk sådan de fleste er lykkedes med biler, dem vi kender, så jeg har desværre ikke det gode tip :/ Men jeg ville overveje alternativer; to seje cykler pyntet med blomster, christiniacykel, cykeltaxa – HVIS det ikke kan lykkes og I ikke har behov for bil i KBH. KH

 14. Ditte siger:

  Nu sidder jeg her og griner. Græder lidt. Griner lidt mere. Og smelter indeni over den fantastiske kærlighed, som du er så dygtig til at få ned på tekst. Tillykke med det hele. Virtuelt kram.

 15. Fru skov siger:

  Har ventet på de her bryllups-indlæg så længe. Elsker din måde at fortælle på! Og god smag i salmer fra en kirkesanger til en anden. Desværre var der ikke det store orgelskrud til vores bryllup, da det var en borgerlig vielse udendørs. Og jeg Elsker orgel (og spiller selv). Så til min begravelse engang skal den have fuld gas! Men altså – synes præsten det var underligt at blive gift efter så mange års samliv eller hvad?

  1. Fru skov siger:

   Ok, kan godt se det ikke er længe. Men jeg har i hvert fald ventet i spænding 🙂

 16. Helene Marie Nielsen siger:

  Kære Cathrine! Tak fordi vi måtte følge med i jeres bryllup. Jeg skal selv giftes næste år, og har fået så meget inspiration fra dine indlæg! Vil lige høre dig hvor du har købt den fine konfetti henne? Vil gerne selv lave kræmmerhus med konffetti til når vi kommer ud af kirken, men det skal helst være bio-nedbrydeligt :o) Kh. Helene

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det havde jeg købt på Notonthehighstreet.com – hvis du søger på biodegradeable confetti, så får du en millard varianter; forskellige farver og blomster osv 🙂 STORT til lykke! KH

Send en besked