Top

Roadtrip i Californien 2015: Vores endelige rute

12.10.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Skærmbillede 2015-10-11 kl. 16.57.29

Var det ikke noget med en lille oversigt over, hvordan vores roadtrip endte med at tage sig ud? Det synes jeg. Her er den lavet på den smarte Roadtrippers-side – den dur desværre ikke til Europa endnu.

Vi købte flybilletter sidste år i december, og hvis man skal have nået lidt research inden, så kunne det meget vel være rette tide for inspiration nu. Tænk sig engang. Tiden går så åndssvagt hurtigt. Jeg er allerede klar til at gøre det igen. Vi taler også lidt om bryllupsrejse, men det er altså bekosteligt med sådan et bryllup. We’ll see about it all, når vi er lidt tættere på.

Vores udgangspunkt for roadtrippen var Los Angeles, og vi endte også med at flyve fra denne by, hjem igen. Der er mange fly til San Francisco men endnu flere til L.A. hvorfor konkurrencen presser priserne. Vi gav ca. 3.500 pr. næse tur/retur med British Airways. Det er sgu i orden. Det viste sig dog at være den mindste udgift, haha! Well, well…

Vi havde planlagt det meste af ruten hjemmefra – modsat sidste roadtrip, som meget opstod on the spot. Dengang kørte vi i ca. ti dage. Denne gang havde vi en måned men altså også et KÆMPE areal at dække. For os gav det rigtig meget mening at planlægge lidt. Og da vi kom der over, var vi meget taknemmelige for at have haft planlægningsgenet i brug. Der var LANGE stræk helt uden telefon eller internetforbindelse. Faktisk endte de få nætter, der ikke var bookede at blive de mest åndssvage, hvor vi enten måtte spendere mere end planlagt eller bare først sove meget sent, fordi der intet ledigt var.

Ruten så (cirka) sådan ud:

Dag 1-4: Los Angeles (læs oplevelser her)

(herunder besøg i Venice Beach og Newport Beach, som vi kørte mod San Diego)

Dag 4-7: San Diego (læs oplevelser her)

Dag 7-8: Palm Springs (læs oplevelser her)

Dag 8-10: Grand Canyon (læs oplevelser her)

Dag 10-12: Zion National Park (læs oplevelser her)

(herunder et stop forbi byen Page og Antelope Canyon)

Dag 12-13: Las Vegas

Dag 13-15: Tecopa Hot Springs

Dag 15-18: Yosemite
(vi boede i byen Bridgeport)

Dag 18-19: Healdsburg

Dag 19-22: Sonoma Valley

Dag 22-28: San Francisco

Dag 28-29: Monterey

(herunder et stop forbi Carmel-by-the-sea og kører gennem Big Sur (som ikke er en by som sådan, men et område syd for Monterey)

Dag 29-30: San Simeon

(herunder et stop forbi Hearst Castle)

Dag 30-32: Los Angeles

(herunder et stop forbi Santa Barbara til frokost, og en køretur gennem Santa Monica, som vi kørte til LA)

I starten rykkede vi meget – max to overnatninger, og så var det videre til næste sted. Det var en smule hårdt, synes jeg. Der var ikke meget tid til at sidde omkring bloggen fx – men den var heller ikke i første række. Men bare det at sidde og pille næse. Det skal man også på en ferie.

Vi kunne sagtens have brugt en dag mere i San Diego, og den samme følelse gælder for Zion National Park, som klart var vores absolutte favoritpark. Til gengæld var vores oplevelse, at Grand Canyon kunne overståes på en dag, i grove træk. Én hel dag med helikoptertur tidligt og et hike ned ad Bright Angel Trail – så har man en rigtig god fornemmelse af parken. Selv om man selvfølgelig kan bruge meget længere; hike fra “rim to river” eller fra nord til syd. Man kan altid bruge længere tid, alle steder! Jeg var bare mere til Zion National Park, da hikes’ene var endnu mere varierede i udtryk og vue. Jeg skriver om hikes en anden dag!

Vi havde en nat mindre i Las Vegas end planlagt – det var SLET ikke os, da vi kom frem. Alt for meget og for larmende. Men det er et spørgsmål om, hvad man er til.

Efter Las Vegas tilføjede vi to nætter i Tecopa Hot Springs, som er en MINI-by (vi taler 50-100 indbyggere), der ligger på grænsen mellem Mojave Dessert og Death Valley. FASCINERENDE område – jeg ELSKEDE Death Valley. Det er så anderledes og vanvittigt og øde og dødt og råt, end noget man har set før. Det var også et rart stop mellem Las Vegas og Yosemite – det er en LANG tur at køre, ca. otte timer.

Healdsburg blev tilføjet, da vi var derovre. Det skulle være et madmekka i Californien, og det er også en fin by. Vi læste en anbefaling i Berlingske, som min kære far havde givet os med. Byen er også fin men har klart mest at byde på på madsiden og ikke så meget andet – vi fik nogle skønne måltider der! Byen kan nåes med en Uber-tur fra flere steder i Sonoma – den ligger i Sonoma County, så afhængig af hvor man er i området kan den besøges til et aftensmåltid.

San Francisco bliver man aldrig træt af. Vi gør ikke! Seks dage var super fint, men vi har stadig ting vi gerne vil se, når vi en dag kommer tilbage! Vi nåede alt det klassiske; The Painted Sisters, Alcatraz osv. Vi spiste dejlig mad og gik gaderne tynde.

Highway 1 (punkterne Monterey, Carmel-by-the-Sea, Big Sur, San Simeon, Santa Barbara og Santa Monica) tog vi på to overnatninger. Min kæreste pressede på, at vi faktisk bare skulle tage én nat, men der var altså meget at se. Det havde han slet ikke forestillet sig – det har man bare heller ikke en idé om, før man ligger på asfalten og triller ned ad bjergsiderne. Ideelt set havde vi taget turen på 3-4 fire dage i stedet for to.

Lad os se på Highway 1-strækningen! Monterey i sig selv er ikke vildt spændende, når man har set mange fine amerikanske byer en hel måned, men de har et stort og fint akvarium og en smuk, lille krystalklar sandstrand (Lover’s point). Carmel-by-the-sea tog vi på en halv dag, og den kunne man godt have sovet en enkelt nat i. Den minder meget om Healdsburg på den led, at den henvender sig til et lidt ældre publikum (50+) med penge på lommen. Der ligger en Tiffany’s og en Rolex-forhandler, men der er også nogle smukke hobbit-agtige huse og en fin strand. Big Sur, tror flere, er en decideret by – det er altså mest af alt en strækning med en tank og en halvkedelig café, til gengæld er det den SMUKKESTE vejstrækning, jeg nogensinde har kørt på! Det er altså ikke en sted man stopper, men man kører bare igennem. San Simeon blev vores stop for natten, så vi kunne stå tidligt op dagen efter for at se Hearst Castle (det er en oplevelse! Se det!), det er en mindre by men som har flere madmuligheder, hoteller og kaffebarer. Det er en fin by for natten men ikke ellers noget at se. Santa Barbara er en meget fin spanskinspireret by, som har den klassiske Urban Outfitters, MAC-butik, et par Starbucks og VANVITTIGT gode tacos, haha! Det er en ret stor by med en meget fin arkitektur og en stor og lækker strand. Det er en by med mere charme end så meget andet i USA. Vi kunne godt have brugt en nat der, men arkitekturen blev set fra bilen, og butikkerne havde vi set så mange gange før. Santa Monica er en herlig surfer-by(-del nærmest, som LA spreder sig) med gode madmuligheder, men vi fokuserede på primært på at se Venice i denne omgang.

Til slut tilføjede vi en nat til i LA, og det var bare rart at slappe før den lange tur hjem. Mange har været meget kritiske mod LA, og nej den er måske ikke så charmerende som San Francisco, men den har altså noget! Noget New York-ish på en lidt mere afslappet måde. Jeg synes virkelig, den kan sit!

Jeg kommer med lidt flere anbefalinger til Californien; til gode apps, hikes, hoteller og madoplevelser. Lad mig vide, hvis I har specifikke spørgsmål!

28 kommentarer

 1. Camilla siger:

  Hej Cathrine!
  Uden at det bliver et for personligt spørgsmål; kan du sige noget om, hvor mange knejser man ca. skal ligge til side for sådan en tur som Jeres?
  – Du behøves ikke uddybe, men bare lave et slag på tasken;)
  God mandag!

 2. A siger:

  Hvad endte det med at koste (hvis I vil ud med det)? Vi er i gang med at planlægge noget à la jeres til næste sommer 🙂

 3. Christine siger:

  Jeg er lige kommet hjem fra en tur der minder en hel del om jeres og hvor er jeg glad for at høre at jeg ikke er den eneste der er mest begejstret for Zion!
  Jeg nåede desværre kun at hike Angel’s Landing og Emerald Pools, men vil så gerne tilbage og nå en del af de andre hikes!
  /Christine

 4. Celia siger:

  I fik set så meget! Det et en imponerende rute, og et dejligt indlæg med lidt overblik!
  I øvrigt sætter jeg pris på de sidste rosende ord om LA! Har hørt så meget negativt fra folk, når jeg lykkelig har fortalt, at vi skulle flytte dertil. “Ej, hvorfor lige LA? Der er da røvsygt!”. Jeg synes, det er den fedeste by, hah! 😀 Så tak for det 😉 elsker hver dag her.
  Gode tips til hele det vestlige USA! Jeg glæder mig særligt til indlægget om hikes. Jeg er simpelthen blevet så vild med at hike! Det er fantastisk. 🙂

 5. ditte jakobsen siger:

  Vi ønskede os bla. tilskud til bryllupsrejse til vores bryllup 🙂

 6. Super fin rute og sjovt at se den på kortet!

 7. Cecilie siger:

  Uh, vi planlægger netop at bryllupsrejsen næste år skal være en lignende roadtrip – og jeg kunne rigtig godt tænke mig noget pros and cons på de forskellige sights.. Nu nævner du selv at Grand Canyon kunne nås på én dag (duly noted), men lignende kunne jeg godt tænke mig, at høre.. Om der var noget I ville have valgt fra i dag, og hvilke ting I allerede fra starten valgte fra og hvorfor.. Vi skal køre rundt i 2½-3 uger og jeg synes det er SÅ svært at vælge til og fra 🙂

  1. Cecilie siger:

   Hov, og så kunne jeg vildt godt tænke mig, at se/læse hvad du havde med i kufferten.. Dine overvejelser op til, fik det jo til at lyde som om du havde tusind kufferter med – hvad endte det med? 😀

 8. Janne siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at høre noget om forberedelserne af og selve vandreturene.
  Jeg har aldrig prøvet at vandre før, havde I erfaringer med det inden ferien? Hvad er fornuftigt tøj og fodtøj – kan man klare sig med et par gode løbesko, og bør man have langbukser på? Er der stier, eller er underlaget store sten/klippestykker, så turene er mere ødemarks-/bjergbestigningsagtige? Hvordan vurderer man hvor langt man kan gå og hvor meget væske man skal have med? Og kommer der andre mennesker forbi, så man ikke skal vente for længe på hjælp hvis der skulle gå noget galt? (Hov, så gik spørgsmålene fra at være eventyrlystne til små-bekymrede hvad-nu-hvis… 🙂 )

 9. marina siger:

  Hej Cathrine
  Jeg befinder mig selv i San Diego nu, og er igang med den helt store planlægning til LA, Las Vegas og Grand Canyon sammen med kæresten. Dine indlæg og dine instagram billeder har været dybt fascinerende og inspirerende. Tak for det 🙂 🙂 🙂 !!
  Hvor i Grand Canyon overnattede i? Kan du anbefale et sted? Vi har kigget en del på byen Flagstaff, men intet fundet vi syntes vi kunne bruge 🙂
  //Marina

 10. Lene Holm siger:

  Jeg vil meget gerne køre mere om jeres hikes 🙂

 11. Marita siger:

  Ih hvor ser det bare mega nice ud. Fed tur jeg gerne selv vil på. Jeg vil også gerne høre mere om hikes og planlægning af disse samt et slag på tasken ift rejsebudget?? Overvejer om det skal være min næste sommerferie 🙂
  Mvh. Marita

  1. Cathrine Nissen siger:

   Der er et indlæg i støbeskeen på de hikes – det tager lige lidt tid 😛 I forhold til budget kan det gøres på rigtig mange måder – prøv at søg på “rockpapercali” herinde. Der er mange bud på budgetter i kommentarfeltet 🙂 KH

 12. Jeanne siger:

  Hej Cathrine!
  Jeg er i gang med at planlægge roadtrip, og har fundet en masse god inspiration på din altid skønne blog.
  Vi snakker lige for tiden om, hvilke national parker vi gerne vil besøge. Vi har helet tiden sagt at én park var nok for os, og det var egentlig meningen at det skulle være Yosemite, da jeg synes det er den, som folk snakker mest om. Dog så jeg, at I også havde været i Zion National Park, og nu er jeg pludselig i tvivl.
  Hvilken af dem var din personlige favorit og hvorfor?
  Kærligste hilsener. 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Min klare favorit er Zion. Uden tvivl. Det er den allersmukkeste. Det der gør, at den virkelig skiller sig ud fra Yosemite og de andre og sådan set også klipper og bjerge i sydfrankrig – som vi i hvert fald har set – det er den røde farve. Mange af klipperne og jorden er rødlig. SÅ smukt. Og så var vores absolut bedste og mest specielle hike altså The Narrows – i vand til ankler/hofter hele hiken igennem. Yosemite var også vidunderlig, men den er ikke ligeså markant anederledes som Zion. Zion havde også en meget hyggelig lille by ved sig – den er mindre og mere overskuelig, parken, end Yosemite. KH

 13. Nikolaj siger:

  Hej Cathrine
  Tak for en fed rejseguide. Min kæreste og jeg skal have vores egen roadtrip til californien her til august.
  Har du nogen gode råd til god mad og shopping i San Francisco, L.A & San Diego? (lidt vidt begreb, i know)
  Shopping tænker jeg mindre butikker, med anderledes udvalg (altså ikke de store kæder). Var der nogen særlige områder du fandt derovre?
  Mvh
  Nikolaj

 14. Mette Poulsen siger:

  Hej Cathrine 🙂
  Super beskrivende rejseguide, den er en fornøjelse at læse.
  Min kæreste og jeg skal afsted til September og skal selvfølgelig også til Grand Canyon, Zion, Yosemite osv. Hvor boede i henne ift nationalparkerne?? 🙂
  Og holdte jeres budget på omkring de 25.000 kr. pr. mand?
  Mvh
  Mette

  1. Cathrine Nissen siger:

   Budgettet holdt ikke – vi endte på ca. 110.000 i alt, så over en fordobling, desværre. 25.000 var ikke realistisk set i bakspejlet, men vi kunne godt have klaret os for mindre end en fordobling. Vi boede på camps primært, der er masser at finde rundt om i Californien, og jeg kan anbefale appen Roadtrippers 🙂 KH

 15. Amalie siger:

  Hej Cathrine!
  Tak for en virkelig fin blog! Jeg ved godt den her post er ved at være lidt gammel, men jeg håber du måske gad give dit besyv alligevel. Jeg har meget impulsivt købt flybilletter til LA slut juli – start august. Jeg har planlagt 8 dage i LA, og har så 10 dage hvor oprindeligt havde tænkt at køre til San Francisco af HWY 1. Men vejen er lukket på et stykke ved Big Sur, som lyder til at skulle være det smukkeste, hvilket betyder en stor omvej ind i landet samtidig med at San Francisco er mere eller mindre udsolgt for noget jeg der er til at betale at bo i. Synes du at turen ad HWY 1 er flottere end en tur ind i landet til nationalparkerne? Jeg rejser alene.
  Mvh. Amalie.

 16. Marie siger:

  Åh, vi har tre dage i San Francisco NU, og vi er helt på bar bund ift, hvor vi skal gå hen, og hvad vi skal opleve, når vi ikke spiser (haha)! Har du nogle hurtige tips? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg er selv på ferie, så jeg har ikke lige tid til at gravi i arkiverne, men der ligger en hel del guides i arkiverne under out of office <3 En god ide er at leje cykler og krydse Golden Gate i hvert fald. Og besøge Alcatraz! God ferie! KH

 17. Frederikke Flyvholm siger:

  Hej Cathrine! Jeg ved dette er et gammelt indlæg, men min kæreste og jeg har købt flybiletter til LA til sommer, og er ved at planlægge 21 dage på vestkysten. Dine indlæg er en kæmpe inspiration, så TAK for dem alle! Jeg har dog lige et spørgsmål, måske du kan svare på det.. Vi har en drøm om at leje en bil, som er så stor at vi kan sove bag i bilen af og til, i stedet for at overnatte på hoteller hver gang (både for hyggens skyld, men også for økonomiens skyld), men jeg ved ikke om det kan lade sig gøre i USA? Jeg har læst lidt om nogle RV-parks, men er det noget i oplevede at man “kunne”?
  Knus <3

 18. Frederikke Flyvholm siger:

  Jeg har simpelthen fundet ud af det! 🙂

  1. Nat siger:

   vil du dele Frederikke? 😀

   1. Frederikke siger:

    Undskyld det sene svar! Håber stadig det kan bruges.. Vi købte bogen ‘Free Campgrounds USA’ hvor der anbefales tusindevis af RV and Campgrounds, og så downloadede jeg flere App’s. Man må ikke som sådan bare holde ind et sted og overnatte, men der er er hav af RV-parks og Campgrounds. Vi brugte det i Zion, Yosimite og ned af Highway 1 ☺️

 19. Cirkeline siger:

  Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Californien, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i 2022! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021 og 2022, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

  Kh. Maria // RejsRejsRejs

  Du er velkommen til at læse vores tips til hvad du skal opleve i Californien her

 20. Benny siger:

  Skøn artikel. Hvis nogen er i USA i læneger tid kan http://www.danmarkmedposten.dk anbefales

 21. Benny siger:

  Skøn artikel. Hvis nogen er i USA i læneger tid kan https://danmarkmedposten.dk/ anbefales

Send en besked